Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 11 maart 2022

Rusland roept VN Veiligheidsraad bijeen, presenteert bewijs biolabs

Redactie Blckbx
2022 03 11 biolabs veiligheidsraad
2:10

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag op verzoek van Rusland bijeen voor een spoedzitting over de vermeende Amerikaanse biolabs in Oekraïne. Moskou zegt hard bewijs op tafel te zullen leggen dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie actief betrokken was bij de productie van chemische en biologische wapens in het Oost-Europese land.

Zowel Washington als Kiev ontkennen de beschuldigingen. De Verenigde Staten zeggen dat de beschuldigingen een teken zijn dat Moskou de wapens binnenkort zelf zou kunnen gaan gebruiken. Ook vanuit de Nederlandse regering klonk deze beschuldiging aan het adres van Rusland. Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken zei donderdagavond in de Tweede Kamer zelfs letterlijk “angst te hebben voor een aanval door Rusland met chemische en biologische wapens”.

Rusland heeft nu dus een spoedzitting aangevraagd van de Veiligheidsraad, waarin het zegt harde bewijzen te zullen presenteren voor de Amerikaanse betrokkenheid bij het produceren van chemische en biologische wapens in laboratoria in Oekraïne. Wat precies die harde bewijzen zijn, is nog niet bekend. De spoedzitting begint om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Steeds meer aanwijzingen

Donderdag werd bekend dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Oekraïne geadviseerd heeft om ziekteverwekkers met een hoog risico die zich in de 'volksgezondheidslaboratoria' van het land bevinden, te vernietigen om 'mogelijke lekkages' te voorkomen, waardoor ziekten onder de bevolking zouden kunnen worden verspreid, zo liet de WHO donderdag weten.

De WHO wilde niet zeggen wanneer zij de aanbeveling had gedaan en gaf ook geen bijzonderheden over de soorten ziekteverwekkers of toxines die in de Oekraïense laboratoria waren ondergebracht. Het agentschap gaf ook geen antwoord op vragen over de vraag of zijn aanbevelingen waren opgevolgd.

Dit belastende nieuws volgt na de bekentenis van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland, woensdag tijdens een toespraak voor de Amerikaanse Senaat. Nuland vertelde dat de Amerikaanse regering "bezorgd was over het feit dat biologische onderzoeksinstallaties in Russische handen zouden kunnen vallen, als gevolg van het aanhoudende conflict in Oost-Europa". Ook zijn er andere aanwijzingen voor de Amerikaanse betrokkenheid.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Ach, mocht Wopje’s scenario worden uitgerold, dan bevinden we ons in capabele handen, met onze mondkapjes, anderhalve meter, avondklokken, knuppelgardisten, en QR-pas. Gele puntmutsen schijnen ook goed te werken tegen anthrax.

Grappen en grollen daargelaten: de CCP speelt het briljant.

Doordat Westerse Defensie-apparaten en de daarmee gelinkte virologen etc. als Fauci, Daszak, Koopmans etc. (a.k.a. het Academisch-Militair Industrieel-complex van Eisenhower) hun eigen straatje schoon wil(d)en vegen m.b.t. tot Wuhan, hebben ze indirect ook de CCP vrijgepleit, en kon het inherente gevaar van gekke geleerden en ijlende ijzervreters verdoezeld worden. De EU scherpte zelfs de banden met China aan (weigering veroordeling Oeigoeren-genocide, extra energie en tech investeringen etc), en Westerse landen bliezen hun Constitutionele waarden (burgerrechten, Trias etc.) op om meer Totalitair te worden in naam van een virus - door een virus uit China lijkt de wereld meer op China.

Nadat xenofoben, Oekraine-profiteurs, en RussiaGate-complotgekken (in de VS ook wel bekend als ‘Blue-Anon) weer aan de macht kwamen, heeft m.n. de VS er voor gezorgd dat een vertwijfeld Rusland in de armen van Peking is gedreven, met de zinloze sancties als coup-de-grace.

Resultaat: de belangrijkste producenten van basisbehoeftes (kunstmest, energie, medische benodigheden etc.) vormen nu een alliantie waar het Westen geen echte rol meer in speelt (India, Pakistan, en Arabische oliestaten hebben ‘kant Rusland’ gekozen) en China de leiderrol/logistieke voorhoede in heeft (digimunt, banksysteem etc.).

En nu, nu de wereld-hegemonie door Westerse idioten verkwanselt is, kaatst de CCP de biolab-bal in het Westerse goal, als ‘morele bezegeling’ van de ‘overname’: ‘zie je wel, het Westen brengt juist de wereld in gevaar met daadwerkelijk dodelijke ziektes in bio-labs!’ (Het feit dat NATO tonnen boter op het hoofd heeft t.a.v. het bestoken van soevereine Staten was al langer in de wereld bekend).

En dat allemaal omdat onze bovenonsgestelden allergisch zijn voor het daadwerkelijk dragen van verantwoordelijkheid.

Nou ja, laten we maar weer de strategische voorraden beschermingsmateriaal naar het buitenland sturen, ik heb wel behoefte aan nieuwe ‘Dancing Nurses’-Tik Tok flimpjes.

Kurt

De Bulgaarse journaliste Dilyana Gaytandzhieva heeft al langer over VS-biolabs in gevoelige regio’s gepubliceerd, ik kan het recente interview met haar met de uitstekende&veelzijdige podcast ‘Geopolitics and Empire’ van harte aanbevelen (haar gesproken Engels is wellicht niet altijd even vloeiend maar beeld helpt).

Cookies op deze website