Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 15 mei 2022

'Trudeau maakt van Canada een openluchtgevangenis'

Redactie Blckbx
2022 05 15 Trudeau Canada gevangenis Cropped
09:30

De belangrijkste les die Justin Trudeau maar niet wil leren, is dat er in een democratische natie geen plaats is voor een tiranniek regime. Maar inmiddels verwachten we niet anders van hem.

Geschreven door David Solway, gepubliceerd op LifeSite en bewerkt door blckbx.

In een opinieartikel in The Epoch Times beschrijven Patricia Adams en Lawrence Solomon Canada als 's werelds grootste gevangenis en premier Justin Trudeau als 's werelds belangrijkste cipier. In een land van 38 miljoen, schrijven zij, is het 6 miljoen ongevaccineerde burgers verboden om per trein, schip of vliegtuig te reizen en wordt het hen feitelijk onmogelijk gemaakt om het land te verlaten. Dat wil zeggen dat meer dan 15 procent van de bevolking gevangen zit in hun eigen land.

In de federale begroting voor 2022 is de financiering opgenomen voor nog eens drie jaar voortzetting van de vaccinatieplichten voor reizen: "Alle reizigers die nu vertrekken van Canadese luchthavens, met de trein, of op cruiseschepen (of niet-essentiële passagiersschepen op reizen van 24 uur of meer) moeten volledig gevaccineerd zijn, met zeer beperkte uitzonderingen." De ongevaccineerden, zoals ze zeggen, kunnen de boom in. Maar de regering Trudeau zal niet stoppen met het de facto opsluiten van haar dissidente burgers. De lijst van autoritaire maatregelen wordt met de dag langer.

Totalitaire staatsterreur

De regering heeft onlangs wetsvoorstel C-4 aangenomen, dat het wetboek van strafrecht wijzigt om wat misprijzend en misleidend ‘conversietherapie’ wordt genoemd, aan te pakken. Dat is het recht van ouders om – handelend in het belang van hun kinderen – deskundigen te raadplegen die tegen geslachtswijziging en/of hormoonbehandeling adviseren. De regering voerde aan dat ‘conversietherapie mythes en stereotypen weerspiegelt over lesbische-, homoseksuele-, biseksuele-, transgender-, queer- en Two-Spirit- (LGBTQ2-)gemeenschappen’ en dat praktijken die ‘heteronormatieve en cis-normatieve ideeën versterken ... schadelijk zijn’.

Dit bizarre document is zo opgesteld dat de indruk wordt gewekt dat LGBTQ2-oriëntatie eigenlijk de standaard seksuele status is. Het beschermen van de biologische seksuele identiteit van je kinderen is nu een strafbaar feit, dat ertoe kan leiden dat kinderen uit huis worden geplaatst en onder toezicht van de staat komen te staan, een daad van totalitaire staatsterreur. Uiteraard blijven paren zonder kinderen gespaard van dit trauma; velen lijken onverschillig te staan of zijn zich zelfs niet bewust van deze gruweldaad.

Censuur

De federale regering overweegt wetgeving in te voeren, zoals de wetsvoorstellen C-11 en C-18 – ook bekend als de Online Streaming Act en vergelijkbaar met de onlangs opgerichte Amerikaanse Disinformation Governance Board –, die de regulering van het internet zal aanscherpen om ‘desinformatie’ te bestrijden. Mensen zullen niet langer vrij zijn om hun persoonlijke overtuigingen online te uiten zonder angst om gecanceld te worden, of zelfs erger.

De volgende stap is het pas opgerichte Canada Financial Crimes Agency (CFCA), dat duidelijk bedoeld is om populaire crowdfunding-platforms te blokkeren, zoals het platform dat de truckers van het Freedom Convoy gebruikten. Legitieme protesten zullen zo verstoken blijven van financiële steun. En individuen die doneren aan dergelijke bewegingen zullen ook worden geraakt door financiële sancties.

Bovendien was het voor Justin Trudeau niet genoeg om Canadese gedrukte media om te kopen met gulle ‘giften’ van miljoenen dollars. Daarom heeft hij een zogenaamde Qualified Canadian Journalism Organization (QCJO) in het leven geroepen, waardoor bepaalde onwelgevallige nieuwssites, zoals Rebel News, niet in aanmerking komen voor belastingvoordelen en andere programma's.

Volgens de beoordeling van de Canadian Revenue Agency (CRA) ‘produceert Rebel News geen origineel nieuws, op grond van het feit dat de inhoud grotendeels gebaseerd blijkt te zijn op opinies en gericht is op de bevordering van één bepaald perspectief’. Voor dergelijke federale agentschappen kan waarheidsgetrouwe verslaggeving door onafhankelijke bronnen, die niet zijn gediend van overheidssubsidies, alleen maar partijdige opinie zijn die moet worden onderdrukt of moeilijk vindbaar moet worden gemaakt.

Massasurveillance

De regering Trudeau overweegt nu een digitaal ID-programma in te voeren, gekoppeld aan een digitale munteenheid, waarin al onze financiële-, gezondheids-, sociale media- en andere accreditatiegegevens, zoals sociaal verzekeringsnummer, rijbewijs en vaccinatiestatus zullen worden opgeslagen. Dit past helemaal in het ideaal van de Great Reset. En het lijkt erg op het Chinese sociaal kredietsysteem en het Central Bank Digital Currency- (CBDC-)systeem, waarin elke handeling van burgers streng bewaakt en gemonitord kan worden.

Door het controleren van burgers door middel van een CBDC-systeem staan de mensenrechten onder druk. Met behulp van het FINTRAC-systeem, dat oorspronkelijk bedoeld was om toezicht te houden op het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, kan de regering zonder gerechtelijk bevel bankrekeningen sluiten en naar believen creditcards en andere financiële activa opschorten.

Dat is nog maar het begin. Zoals politiek commentator Diana Sitek treffend schrijft: "We worden gegevens die geld waard zijn." Iemands digitale portemonnee kan op elk moment door de overheid worden geplunderd, een vorm van digitale beroving. "Het creëren van digitale ID's en digitale valuta," waarschuwt The Trumpet, "is alleen gericht op het vergroten van de overheidscontrole."

De politieke macht kan zo alles over ons te weten komen, onze bewegingen en activiteiten volgen, en op elk moment ingrijpen om ons ‘het zwijgen op te leggen’. Dit zijn het soort maatregelen die door een politiestaat worden genomen. Het recht om er ‘onaanvaardbare meningen’ op na te houden, de vrijheid om van de regeringslijn en zijn autoritaire agenda af te wijken, en de mogelijkheid om ons leven te leiden zoals wij dat willen, worden op efficiënte wijze verstikt.

Stilte voor de storm

Toegegeven, op dit moment ervaren we wat de stilte voor de storm lijkt te zijn. Veel van de dwingende coronamaatregelen zijn versoepeld. We genieten een zekere mate van vrijheid. Mijn vrouw en ik kunnen nu voor het eerst in bijna een jaar ongemaskerd winkelen en restaurants bezoeken. We hebben geen QR-code meer nodig om het planetarium te bezoeken, musea en theaters te bekijken, een film, symfonie of een wijnproeverij bij te wonen.

Binnen de grenzen van onze kooi zitten we nu redelijk comfortabel. Maar zoals luchtvaartingenieur majoor Russ Cooper, voorzitter en CEO van de non-profit C3RF, opmerkt: "Het is gewoon niet goed genoeg dat de coronamaatregelen worden geschrapt op de hielen van de seizoensgebonden daling. Wat zouden we eraan hebben als al dezelfde factoren in een toekomstige crisis gecombineerd zouden worden, zodat Canadezen opnieuw in de tang gedwongen worden?”

Hij heeft gelijk, natuurlijk. Onder het demagogische bewind van Justin Trudeau is de kans groot dat onze tegoeden worden bevroren, een zesde, zevende of achtste politiek gefabriceerde ‘virale golf’ ons zal dwingen ons weer te maskeren of binnenshuis te blijven. Artikelen als deze zullen wellicht ontoegankelijk worden gemaakt als ‘haatzaaiende taal’, of omdat ze ‘online schade’ zullen veroorzaken. De vaccinatiepaspoorten zullen waarschijnlijk opnieuw worden ingevoerd en uitgebreid.

‘Sociale constructie’

Canada bevindt zich in de wereldwijde voorhoede van deze kwaadaardige initiatieven. Justin Trudeau mag dan, zoals sommigen menen, een smerig stuk vreten zijn, maar hij is niet de enige die iets te verwijten valt. Ergens is hij de dubbelganger van het volk, een projectie van de gevaccineerde meerderheid die gelooft in de geldigheid van zijn despotische maatregelen en er geen problemen mee heeft dat hun rechten en vrijheden geleidelijk worden uitgehold.

Anders gezegd, Trudeau is een ‘sociale constructie’, uitgevonden door het electoraat. Op het moment dat het publiek door de façade van valse charme en smakeloze bezorgdheid voor ‘het Canadese volk’ heen kijkt, zou Trudeau verdwijnen in een Woke-waas.

Einde liberale democratie

Helaas, niets van dit alles zal waarschijnlijk gebeuren. We hebben niets zoals de Amerikaanse midterms van 2022 om de komst van despotisme te verzachten. We zitten opgescheept met Trudeau en zijn coalitie tot 2025 en misschien nog wel langer. Tegen die tijd zal Canada waarschijnlijk niet meer bestaan als liberale democratie. Zoals Milan Kundera in The Book of Laughter and Forgetting al schreef over de totalitaire droom, ‘zodra deze werkelijkheid begint te worden, duiken er echter hier en daar mensen op die haar in de weg staan, en dus moeten de heersers van het paradijs een kleine goelag aan de rand van Eden bouwen. In de loop van de tijd wordt deze goelag steeds groter en volmaakter.’

Voormalig premier Pierre Trudeau, vader van Justin, zei ooit dat de staat geen plaats heeft in de slaapkamers van de natie. Evenmin heeft de staat, zoals Peter Menzies schrijft, iets te zoeken in de nieuwsredacties van de natie. Ook heeft de staat geen plaats in de bankrekeningen en privé-zaken van zijn burgers, een les die de zoon zich niet eigen heeft gemaakt. De belangrijkste les die de zoon van Pierre niet wil leren is dat een tiranniek regime geen plaats heeft in het leven van een democratische natie. Maar dit is wel wat we zijn gaan verwachten. Tenzij er een onvoorziene koerswijziging plaatsvindt, ziet de toekomst er ongezellig uit. Geniet van de zomer!

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Jantje

Bedankt voor het delen van relevante informatie, zo hebben we enigzins een idee wat we verwachten kunnen. Wel jammer dat het boek via Amezon word aangeboden via de link, zelf bestel ik daar niet vanwege hun beleidsvoering. Zoals personeel als menselijke robots behandelen, super lage inkomens e.d. Zie geschiedenis beschrijving van Amazon.

GTRene

Justin Castro...
WEF from the Rothschilds:

-Justin Trudeau – Prime Minister
-Chrystia Freeland – Deputy Prime Minister & Minister of Finance
-Katrina Gould – Minister for Families, Children and Social Development,
-Francois-Philippe Champagne – Minister of Innovation, Science and Industry
-Ailish Campbell - Canada's Ambassador to the EU
-Elissa Golberg - Assistant Deputy Minister for Strategic Policy and Global Affairs,
-Renee Maria Tremblay - Senior Legal Adviser to the Supreme Court
-Jagmeet Singh - Leader of the New Democratic Party -
has been closely behind Trudeau on policy throughout the pandemic.

Cookies op deze website