Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 29 maart 2022

Verzekeraar Zurich Insurance verwijdert Z uit logo

Redactie Blckbx
2022 03 29 Zurich Insurance Cropped
01:34

De verzekeringsmaatschappij Zurich Insurance gebruikt op sociale media voorlopig alleen nog zijn logo zonder de letter Z. Het bedrijf wil daarmee wereldkundig maken dat het niet met Rusland geassocieerd wil worden.

De letter Z is sinds het begin van de Oorlog in Oekraïne symbool komen te staan voor steun aan Rusland. Daarom heeft de Zwitserse verzekeraar besloten om de letter op sociale media uit het logo te verwijderen: “We stoppen tijdelijk met het gebruik van de letter Z op sociale media, waar het op zichzelf staat en verkeerd geïnterpreteerd kan worden”, zei het bedrijf in een verklaring aan Reuters.

Het bedrijf zei verder dat het ‘de situatie nauwlettend in de gaten houdt en indien nodig verdere maatregelen zal nemen’, wat suggereert dat het wellicht een nieuwe naam en logo zal aannemen vanwege de associatie met Rusland.

Russofobie

Eerder deze maand liet Zurich Insurance al weten dat het geen binnenlandse klanten meer aanneemt in Rusland. Gisteren meldde blckbx dat in de Duitse deelstaten Nedersaksen en Beieren het tonen van de letter Z tot drie jaar celstraf kan leiden. En ook in Nederland wordt sinds het begin van de oorlog in Oekraïne alles wat Russisch is in de ban gedaan.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Deamon

De deugt druipt er van af.... De EU, NAVO, GB en Amerika zijn evenveel of meer schuldig aan dit conflict dan Rusland !
Zegt een Europeaan die onder censuur leeft.......

FPolman

Wat een complete kolder. Dus als Putin morgen besluit de @ de gebruiken als logo, dan moeten we halsoverkop ons hele e-mail verkeer aanpassen en de @ vervangen door bijv een &?. Even los van wie schuldig is aan het conflict. Dit is dus je reinste symbool propaganda. Dit past perfect in het plaatje van de Woke en de cancel cultuur. En zegt dus meer over deze bank dan over Putin. Ik stel dan ook voor om de Z te vervangen door het nieuwe logo '84. Dat past beter bij deze tijd. Ik stel dan ook voor om het alfabet in te korten tot 25 karakters, en de z voortaan weg te. Ik stel teven voor om dan ook de R,U,S,L,A,N,D. alvast eruit te slopen, om zeker te zijn dat we geen banden met Rusland meer hebben. In het kader van Woke/new speech praten we dan voortaan over het BANLAND.

Cookies op deze website