Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 10 februari 2023

Zangeres Pink in Pfizer-spot: drie op de vijf mensen is hoogrisico-patiënt voor COVID

Redactie Blckbx
2023 02 10 pink phizer commercial
1:50

Maar liefst drie op de vijf mensen zijn hoogrisico-patiënt en moeten zich net als zijzelf laten vaccineren tegen COVID, beweren beroemdheden als zangeres Pink en zwemmer Michael Phelps in een nieuwe Pfizer-reclame.

Steeds minder mensen zijn bereid om zich voortdurend te laten prikken tegen COVID. Ook besluiten steeds meer landen om de vaccinaties alleen nog maar te verstrekken aan mensen uit zogeheten risicogroepen. Zo maakte Groot-Brittannië onlangs bekend dat mensen onder de vijftig alleen nog maar met een doktersbriefje een spuit kunnen halen tegen COVID.

Onlangs lanceerde fabrikant Pfizer een opvallende nieuwe commercial voor haar mRNA-product die zich met name richt op mensen uit risicogroepen. Volgens Pfizer is die groep erg groot. In het reclamefilmpje beweren zangeres Pink, zwemmer Michael Phelps, actrice Jean Smart en muzikant Questlove dat de meerderheid van de bevolking net als zijzelf een hoog risico loopt om erg ziek te worden van het verkoudheidsvirus. Pink zegt dat zij ernstig ziek kan worden van COVID omdat ze astma heeft, Phelps omdat hij lijdt aan depressiviteit, Smart omdat ze boven de vijftig is en diabetes heeft en Questlove omdat hij te zwaar is.

De Know Plan Go-campagne van Pfizer, waar de commercial deel van uitmaakt, is gebaseerd op de bewering dat er verschillende factoren zijn die iemand tot een risicopatiënt maken voor een ernstig ziekteverloop bij COVID. Bij de commercial hoort een speciale website, waarop staat:

“Bijna drie op de vijf volwassen Amerikanen lopen een hoog risico om ernstige COVID-19 te ontwikkelen. Ben jij een van hen?”

Daarbij wordt verwezen naar een onderzoek onder 7.744 mensen uit het jaar 2020, die een verhoogd risico op ernstige ziekten zouden lopen vanwege hun opgegeven reeds bestaande aandoeningen en gezondheidsproblemen zoals obesitas en hoge bloeddruk. Reeds in 2020 werd het risico van COVID-19 schromelijk overschat. Tegenwoordig in het tijdperk van omikron is de kans om ernstig ziek te worden nog veel kleiner.

De oplossingen die Pfizer in de campagne propageert bestaan niet alleen uit ‘preventie’ door middel van vaccinaties, maar ook uit geneesmiddelen die bij een positieve test in het beste geval direct bij de dichtstbijzijnde arts moeten worden aangevraagd. Zo beveelt Pfizer aan:

“Zoek uit hoe u uw arts snel kunt bereiken als u positief test en vraag of een recept voor een goedgekeurde orale behandeling voor u geschikt zou kunnen zijn. Deel deze informatie met een dierbare voor het geval zij u moeten helpen contact op te nemen. Zoek zo nodig een nabijgelegen en handige plaats om alle recepten te halen die u nodig hebt.”

De medewerking van de vier beroemdheden aan de reclame van Pfizer wordt op sociale media allesbehalve goed ontvangen.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Juist een goede reden om het niet te nemen, al is er geen goede reden om de prik wel te halen, zou ik het zeker niet doen wanneer je in een zogenaamde risicogroep zit. depressie een risico? Ik ken zoveel mensen met Astma, obesitas, diabetes en weet ik wat die elke griep goed doorstaan, ook die die esten en positief testen op Corona. Zelf behoor ik ook tot een zogenaamde risicogroep, nergens last van gehad, laat me niet testen ook want of die snifneus nu van A of B komt, zal me een worst zijn. Pfizer is een smerig frauduleus bedrijf, opdoeken die hap!

Natuurlijke-immuniteit

In februari zijn meestal de nog aanwezige vitd reserves verbruikt.
Deze worden op natuurlijke wijze pas weer eind maart begin april, als de hoek van de zon juist is, aangevuld door het zonlicht op de huid.
Was gisteren prachtig blauwe hemel met zon, vliegen er tig vliegtuigjes die wolkjes produceren waarna je van grijze nevel kunt spreken?
Het radioweerbericht meldde onbewolkt
Vitd tekort veroorzaakt ook allerlei andere aandoeningen.
Een bekende voetbalanalist sprak in een uitzending eens erover, dat hij jarenlang last had van jeuk en na allerlei artsbezoeken en onderzoeken uiteindelijk bij een dermatologe kwam, die vitd tekort constateerde.

Cookies op deze website