Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 26 januari 2023

Groot-Brittannië stopt volledig met COVID-prikken voor mensen onder de vijftig

Redactie Blckbx
2023 01 26 engeland stopt vaccinaties
1:30

De Britse overheid haalt alle COVID-prikken van de markt voor gezonde mensen onder de vijftig jaar. Op 12 februari wordt de booster geschrapt, later zullen jonge mensen ook geen basisprikken meer kunnen krijgen.

Dat maakte het Britse UK Health Security Agency (UKSHA) woensdag bekend, meldt The Telegraph. Als reden voor de drastische draai voert het gezondheidsinstituut aan dat er geen noodzaak meer is voor een 'pandemische noodreactie'.

Een aantal landen en staten heeft een soortgelijk verbod ingesteld op boosters voor gezonde jonge mensen, waaronder Denemarken, Zweden, Florida en Australië. De laatste twee gaven expliciet aan uit veiligheidsoverwegingen te stoppen met prikken, vanwege het hoge risico op gevaarlijke vaccinbijwerkingen zoals myocarditis.

In Groot-Brittannië kregen gezonde mensen tussen de 16 en 49 jaar toe nu toe het advies om drie COVID-prikken te laten zetten, twee basisinjecties en een booster. Op 12 februari zal eerst de booster niet meer verkrijgbaar zijn voor mensen onder de vijftig. In een later stadium zal ook gestopt worden met het toedienen van de basisprikken. Mensen onder de vijftig mogen dan enkel nog met een doktersadvies gevaccineerd worden.

De Joint Committee for Vaccination and Immunisations (JCVI) van UKSHA adviseert wel om dit najaar een nieuwe ronde COVID-boosters te geven aan 50-plussers en andere risicogroepen. De adviseurs hebben ook opgeroepen om senioren en mensen met immunodeficiëntie dit voorjaar een extra boosterdosis te geven. Dat zouden dan voor veel Britten alweer de zevende en achtste COVID-injectie worden.

Oversterfte hoger dan in 2020

Hoewel er volgens UKSHA niet langer sprake is van ‘een pandemische noodreactie’ is de oversterfte in Groot-Brittannië momenteel hoger dan op het hoogtepunt van de ‘pandemie’ in 2020. Er sterven nu per week bijna 3.000 mensen meer dan normaal. Door COVID komt dit niet. Autoriteiten wijten het aan griep en overbelaste zorg.

Cardioloog dr. Aseem Malhotra verklaarde twee weken terug live op BBC News dat de mRNA-vaccins tegen COVID vrijwel zeker een oorzaak zijn van de gigantische oversterfte in Groot-Brittannië. Hij riep de regering tegenover de miljoenen BBC-kijkers op om te stoppen met prikken, in ieder geval totdat onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft plaatsgevonden. De Britse overheid geeft nu indirect gehoor aan de oproep van Malhotra door de vaccins voor mensen onder de vijftig van de markt te halen.

Afgelopen weekend was er in Londen voor het gebouw van de BBC een grote demonstratie van vaccinslachtoffers, die eisten dat de regering een onderzoek instelt naar de veiligheid van de COVID-vaccins. De BBC zond geen beelden uit van de demonstratie.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

4 landen die 50 jaar als grens gebruiken, geen toeval, gewoon scenario. De gifspuit is een biowapen dus zou gestopt moeten worden. De schade is al toegebracht dus dit is meer om de massa tijdelijk te beïnvloeden. Oversterfte gaat niet weg. Nieuwe gifspuiten worden al gemaakt, nieuwe fabrieken worden gebouwd, vee wordt ingespoten. Overal contracten voor afname gifspuit. Nieuw Zeeland gaat jacht maken op mensen die nog geen gifspuit hebben genomen.

Natuurlijke-immuniteit

Dacht u dat u te maken hebt met een hoge inflatie.
Niets vergeleken bij de prijsinflatie van de prikken.
Worden deze nu weer verhoogd?
Moet toch opvallen in de jaarcijfers van zorgverzekeraars.
Gelukkig wel bespaard op vit d dat uit het basispakket is gehaald?

Cookies op deze website