Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 06 maart 2023

Britse gezondheidsminister eind 2020: ‘Wanneer zullen we de nieuwe variant inzetten?’

Redactie Blckbx
2023 03 06 lockdown files nieuwe variant inzetten
3:10

Uit de Lockdown Files, de gelekte WhatsApp-berichten van voormalig gezondheidsminister Matt Hancock, blijkt dat de Britse regering de bevolking eind 2020 ‘de stuipen op het lijf wilde jagen’ voor een nieuwe variant, om onderwerping aan de coronaregels af te dwingen. ‘Wanneer zullen we de nieuwe variant inzetten?’

Vorige week werd bekend dat er bijna 100.000 WhatsApp-berichten van de telefoon van Hancock in handen waren gekomen van de krant The Telegraph. De berichten laten zien hoe de Britse overheid angst gebruikte als wapen om gehoorzaamheid van de bevolking aan strenge coronamaatregelen af te dwingen.

De berichten werden de krant toegespeeld door journaliste Isabel Oakeshott, die van Hancock de opdracht had gekregen om zijn biografie te schrijven en daarvoor toegang had tot informatie uit zijn telefoon. Ze verbrak een geheimhoudingsovereenkomst met Hancock, omdat ze vindt ‘dat het Britse volk recht heeft om te weten wat hun leiders destijds wisten over het virus en hoe ze met de belangen van de mensen zijn omgegaan’.

De data bevatten onthullende gesprekken tussen Hancock en andere ministers, toenmalig premier Boris Johnson en hooggeplaatste functionarissen, uit 2020 en 2021. Uit de gelekte conversaties blijkt dat veel mensen binnen de regering wisten dat corona niet zo gevaarlijk was als werd voorgesteld. Desondanks maakte de regering de bevolking 'planmatig' bang om zo maatregelen te kunnen opleggen, zoals het sluiten van scholen en de horeca, het isoleren van bejaarden in verzorgingshuizen en het verplicht dragen van maskers.

'Wanneer inzetten?'

Zondag werd een WhatsApp-conversatie vrijgegeven van 13 december 2020 waarin Matt Hancock met speciaal adviseur Damon Poole van zijn gezondheidsministerie overlegt 'over de nieuw in te zetten variant'.

Op een gegeven moment zegt Hancock: “We kunnen iedereen doodsbang maken met de nieuwe variant.” De gezondheidsminister twijfelt er echter aan of nu wel het goede moment is. “Maar die complicatie met de Brexit wordt het belangrijkste nieuws.”

Nadat Poole heeft aangegeven dat de nieuwe variant ‘mensen zal aanzetten tot gedragsverandering’ vraagt Hancock: “Wanneer zullen we de nieuwe variant inzetten?”

De nieuwe variant – de Alpha-variant – werd openbaar gemaakt op 14 december. Dat was vijf dagen voordat Boris Johnson aankondigde dat families niet meer bij elkaar mochten komen met Kerstmis. Engeland ging een derde lockdown in op 6 januari 2021.

In een ander uitgelekt gesprek besprak Matt Hancock met kabinetssecretaris Simon Case de naleving van coronamaatregelen door het publiek. Er werd gesproken over strengere regels voor het dragen van maskers, waarbij Case opmerkte dat 'het opvoeren van de angst/schuldfactor' van vitaal belang is in de communicatie naar de bevolking.

'Minachting grotesk'

“Net als bij de andere onthullingen is het schokkend, maar niet verrassend,” aldus journalist Nick Dickson van Daily Sceptic. “We wisten dat ze dit deden, maar het is echt grotesk om de minachting die ze hadden voor mensen bloot te leggen. De absolute minachting voor vrijheid, en erger nog, het zwelgen in deze machtsuitoefening door bijvoorbeeld Simon Case, de kabinetssecretaris, die het in quarantaine houden van reizigers in piepkleine hotelkamers ‘hilarisch’ vond.”

De krant Express zegt in een commentaar: "De boodschap van de Lockdown Files is duidelijk: we mogen nooit macht geven aan machtswellustelingen."

'Waar blijven de Nederlandse Lockdown Files?'

Hoewel er in de media in Groot-Brittannië redelijk wat aandacht is voor de belastende informatie uit de Lockdown Files en hoe het Britse volk is voorgelogen over het virus en de maatregelen, worden de onthullingen in de Nederlandse MSM – zo vlak voor de verkiezingen ­– angstvallig vermeden.

Columniste Marianne Zwagerman stelt in haar laatste column onomwonden de vraag waar de Nederlandse Lockdown Files blijven. "Ik rust niet voordat ook de Nederlandse Lockdown Files boven water komen. Dat Nederlandse media doen alsof dit allemaal niet gebeurt in Engeland is gekmakend. Vergeet niet dat daar het beleid veel eerder werd versoepeld dan in Nederland en er daar al tijdens de crisis wél kritische kranten en journalisten waren. Bij ons blijft de verstikkende deken over de leugens liggen. Dat mag niet zo blijven."

'Wist Rutte het ook?'

Europarlementariër Marcel de Graaff eist namens zijn partij FVD een spoeddebat in het Europees Parlement. “Als Boris Johnson wist dat COVID geen dodelijke pandemie was, dan wisten Rutte, Macron en Von der Leyen etcetera dat ook. Onze ouderen moesten eenzaam sterven. Waarom?”

Volgens De Graaff tonen de Lockdown Files aan dat de 'pandemie' in scene is gezet. “Deze onthullingen zijn shockerend. Alles rondom corona en met name het coronabeleid valt hierdoor in twijfel te trekken. De overheid laat zich hier van haar meest onbetrouwbare kant zien en het roept grote vragen op over de werkelijke agenda. Het ging in ieder geval niet om de volksgezondheid en een dodelijke pandemie, dus waar ging het dan wel om?"

Vanavond vanaf 19:00 uur staat neuroloog Jan Bonte aan de desk bij blckbx Today om te praten over de ontwikkelingen in Groot-Brittannië rondom de Lockdown Files, samen met dr. Geert Vanden Bossche en prof. Paul de Herdt.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cy

Heb het volgens mij al eerder gezegd: Overheden tot terreurorganisaties laten verklaren. Deze apps geven duidelijk aan dat het doel was om mensen angst aan te jagen. Precies in lijn met wat je van een terreurorganisatie verwacht.

En inderdaad benieuwd wanneer soortgelijke berichten over de NL overheid naar buiten komen. Want zij wisten net zo goed dat er weinig aan de hand was.

GTRene

Ze wisten het 100%
Echter je dom houden en blijven volhouden is het doel, zo geef je niet toe en sorry zeggen is ook een soort toegeven aan, dat sorry komt pas heel laat zodat het niemand meer echt raakt of gevolgen van ondervind, immers dan is bv een poppetjesdans alweer geweest, ze spelen dat soort spelen al eeuwen lang, al is hun 'eindspel' het spel der spellen wel heel groot en dus ook de ontkenningen en des-Info en leugens enz enz. They stay in the game to win it, ze reageren ook niet inhoudelijk op iets (niet echt) immers dat kan hun doen ontmaskeren, immers honderden brieven/mails is er naar dat soort gestuurd over die paar jaar,

Cookies op deze website