Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 22 juli 2022

Drie keer zoveel Duitsers met ademhalingsproblemen naar de dokter dan normaal

Redactie Blckbx
2022 07 22 duitsland ademen
2:50

Het aantal Duitsers dat met acute aandoeningen van de luchtwegen naar de dokter moet, is nu driemaal hoger dan normaal in deze tijd van het jaar. Volgens het Robert Koch Instituut (RKI) komt dit vooral door COVID. Ademhalingsproblemen worden veel gemeld door sporters de laatste tijd.

De schrikbarende cijfers over de vele ademhalingsproblemen werden vandaag door het RKI bekend gemaakt. De Duitse gezondheidsautoriteit zegt dat het extreem hoge aantal luchtweginfecties wordt veroorzaakt door een ‘co-circulatie van COVID met rhinovirussen en parainfluenzavirussen’ waarbij ‘COVID zou overheersen bij volwassenen’.

Ademhalingsproblemen zijn echter ook een vaak gemelde en erkende bijwerking van de vaccinaties tegen COVID. Veel volledig gevaccineerde topsporters hadden de laatste tijd tijdens hun wedstrijden last van ademhalingsproblemen. Zo moest tennisser Boric van de Zandschulp begin mei wegens ademhalingsproblemen opgeven tijdens de finale van het ATP-toernooi in München en klaagde Daniil Medvedev na zijn verlies bij de Miami Open over problemen met zijn ademhaling. Bij het toernooi Indian Wells weet ook Rafael Nadal zijn verlies aan ademproblemen: "Als ik ademhaal, als ik beweeg, voelt het de hele tijd alsof ik met een naald geprikt wordt vanbinnen. Ik word een beetje duizelig omdat het pijnlijk is," klaagde Nadal.

Deze week moest wielrenner Victor Lafay (26) opgeven na de 13e etappe van de Tour de France. "Ik heb het gevoel dat ik niet genoeg zuurstof krijg. Ik heb overal pijn, in mijn benen en zo. Veel jongens hebben ademhalingsproblemen."

Door het RKI worden de experimentele mRNA- en virale vectorvaccins tegen corona in het rapport als mogelijke oorzaak niet genoemd.

1,2 miljoen patiënten in één week

Volgens de gegevens van het RKI hebben 1,2 miljoen patiënten in week 28 (11 juli tot 17 juli) een arts bezocht voor acute aandoeningen van de luchtwegen. Dat komt neer op ongeveer 1.500 consulten per 100.000 inwoners.

Het RKI meldt verder dat er in week 28 wederom meer mensen positief hebben getest op het virus, vooral in het westen en het midden van Duitsland. In het oosten, waar de prikgraad een stuk lager is, was ook de ‘incidentie van gemelde gevallen’ een stuk lager.

Met of door corona

Het RKI beweert dat door het hoge aantal infecties de belasting van het gezondheidssysteem hoog is. Er zouden meer uitbraken van COVID zijn in bejaardentehuizen en verpleeghuizen. Bovendien registreerde het DIVI-register voor intensieve zorgen meer personen die op een intensieve zorgafdeling werden behandeld met de diagnose COVID-19, in vergelijking met de voorgaande weken. Over de vaccinatiestatus van deze patiënten en wat de verhouding was tussen patiënten die 'met' of 'door' corona op de ic lagen, staat niets in het rapport van het RKI vermeld.

Toekomst voorspellen

Het aantal sterfgevallen zou ook toenemen in verband met de hoge besmettingscijfers en de daarna ontvangen meldingen – maar tot dusver slechts in geringe mate. Het RKI zegt wel te ‘verwachten’ dat het aantal ernstige ziekten, ziekenhuisopnames en sterfgevallen gaat stijgen als de hoge infectiedruk aanhoudt. Het overheidsinstituut raadt dan ook iedereen aan om zich goed aan de coronaregels te houden én zich zo volledig mogelijk te laten vaccineren.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
JasonVX13

Ziet eruit als een eend, kwaakt als een eend, zwemt als een eend, loopt als een eend, vliegt als een eend, Maar het toch geen eend zeggen ze. Hoelang zal het volk de leugens nog accepteren?

ML

'Het overheidsinstituut raadt dan ook iedereen aan om zich goed aan de coronaregels te houden én zich zo volledig mogelijk te laten vaccineren.' Ik had even de hoop dat na de vorige meldingen er een stop zou komen maar helaas een kentering zit er nog niet in blijkbaar. De gifspuit gaat door maar hoeveel zullen er minder komen opdraven. Ik denk echter, omdat de dwang door zal gaan, dat het uiteindelijk zal gaan escaleren.

Cookies op deze website