Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 01 juli 2022

Duitsland en België: hoe meer prikken hoe meer corona

Redactie Blckbx
2022 07 01 voor impfen duitsland belgie
3:30

Het wordt voor autoriteiten steeds moeilijker om geloofwaardig te blijven zeggen dat de vaccins tegen COVID ‘veilig en effectief’ zijn, nu overal blijkt dat juist op plaatsen met een hoge vaccinatiegraad de besmettingen en ziekenhuisopnames het hardst oplopen. Duitsland en België laten dat goed zien.

Ondanks een veel hogere vaccinatiegraad zijn er in West-Duitsland vele malen meer coronabesmettingen dan in Oost-Duitsland. Dezelfde trend is zichtbaar in België, als je het zwaar gevaccineerde Vlaanderen vergelijkt met buurman Wallonië waar veel minder mensen zich lieten prikken.

Situatie Duitsland

Hieronder staat een recente kaart van het Duitse Robert Koch Instituut (RKI) waarop de vaccinatiegraad in Duitsland te zien is, uitgesplitst per regio. Wat opvalt is dat er een duidelijk verschil is tussen het oosten en de rest van het land, dat veel zwaarder is gevaccineerd.

Kijk nu hieronder naar de kaart van de afgelopen zeven dagen waarop het aantal coronabesmettingen in Duitsland is weergegeven. Je zou verwachten dat gebieden met een hogere vaccinatiegraad minder coronabesmettingen zouden hebben. Dit blijkt echter juist omgekeerd te zijn. In het westen en zuiden van Duitsland zijn juist méér coronabesmettingen.

Belgische situatie identiek

In België is dezelfde trend zichtbaar. Daar doet het zwaar gevaccineerde Vlaanderen het een stuk slechter dan het veel minder geprikte Wallonië in de coronacijfers. Van alle coronapatiënten in Vlaamse ziekenhuizen is 94 procent gevaccineerd, terwijl dat percentage in Wallonië veel lager is. Ook afgezet tegen het aantal inwoners is het percentage coronapatiënten in Wallonië een stuk lager.

Hieronder een kaart waarop het verschil in het aantal besmettingen tussen Vlaanderen en Wallonië goed te zien is. Op pagina 67 van het rapport van Sciensano, het Belgische RIVM, staan recente cijfers wat betreft de vaccinatiegraad en het aantal ziekenhuisopnames van mensen met corona.

Bovenstaande kaarten bewijzen uiteraard niet dat vaccinaties verantwoordelijk zijn voor de situatie in Duitsland en België. Ze schetsen echter wel een heel opvallend beeld.

Media speculeren

Media en journalisten in Duitsland beginnen zich af te vragen hoe het kan dat het westen en zuiden van het land, waar zo ijverig is gevaccineerd, zo veel meer besmettingen meemaken dan het ‘ongevaccineerde’ oosten van het land. Alle mogelijke oorzaken passeren de revue, van testbereidheid en de mate van het dragen van mondmaskers, tot de gemiddelde leeftijd van de inwoners en de dichtheid van de bevolking.

Onafhankelijke media speculeren echter openlijk over het mogelijke verband met coronavaccins. “Waarom is de incidentie van corona aanzienlijk hoger in West- en Zuid-Duitsland dan in Oost-Duitsland? Komt dat door de hogere vaccinatiegraad in het Westen? Past het virus zich gewoon aan de nieuwe omgeving aan door de ineffectieve vaccinaties?" vraagt report24.

Het medium doelt daarmee op de theorie die ook wordt gedeeld door de Belgische viroloog dr. Geert Vanden Bosche. Hij waarschuwt al anderhalf jaar dat het massaal vaccineren tijdens een wereldwijde virusuitbraak met een 'lekkend' vaccin kan leiden tot het ontstaan van nieuwe, zeer besmettelijke coronavarianten, die volgens hem veel gevaarlijker en besmettelijker kunnen zijn voor gevaccineerden dan voor ongevaccineerden. "Mensen die geprikt zijn kunnen vanwege de injecties niet meer rekenen op hun aangeboren immuunsysteem," aldus Vanden Bossche een paar maanden geleden.

Ook in Portugal

Ook gezien de situatie in Portugal lijkt het er sterk op dat de theorie van Vanden Bossche wel eens zou kunnen kloppen. In Portugal is een recordpercentage van 96 procent van de bevolking gevaccineerd. Desondanks heeft het land al enige tijd te maken met extreem veel besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfte, waarvoor de omikronvariant BA.5 verantwoordelijk zou zijn. Dat is dezelfde variant die in Zuid-Afrika, waar slechts 30 procent van de bevolking is geprikt, nauwelijks kwaad heeft aangericht.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Felix

Vandenbossche beweerde ook dat er door vaccinaties eerder mutaties op zullen treden terwijl de meeste mutaties tot noch toe uit Zuid Afrika komen met een vaccinatie graad van 30%.
Dat deze man op handen wordt gedragen door blckbx vind ik bijzonder vreemd.

DJ

Als dit allemaal bewaarheid wordt zou je denken dat heel veel mensen leren dat zelf nadenken toch levensreddend kan zijn. Nooit zomaar achter mensen aanlopen, die anderen met een andere mening uitsluiten. Dat is al een indicatie van :Pas Op. Een enorme levensles voor veel mensen

Cookies op deze website