Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 31 maart 2022

Belgische viroloog voorspelt nieuwe varianten en hoge sterfte onder gevaccineerden

Redactie Blckbx
2022 03 31 dr geert vanden bossche
3:50

De Belgische viroloog, vaccinoloog en immunoloog dr. Geert Vanden Bossche verwacht dat er snel nieuwe, gevaarlijke en zeer besmettelijke coronavarianten zullen opduiken, die veel slachtoffers zullen maken onder gevaccineerden. ‘Die kunnen vanwege de mRNA-injecties niet meer rekenen op hun aangeboren immuunsysteem.’

Vanden Bossche luidde de alarmklok gisteren op zijn website, waar hij zijn beweringen ook onderbouwde met een wetenschappelijk rapport. "Ik verwacht dat nieuwe zeer virulente en zeer besmettelijke SARS-CoV-2 varianten nu snel en onafhankelijk zullen opduiken in sterk gevaccineerde landen over de hele wereld, en dat deze varianten zich in hoog tempo zullen verspreiden”, aldus Vanden Bossche, die aangeeft te verwachten ‘dat het huidige patroon van zich herhalende infecties en betrekkelijk milde ziekte bij gevaccineerden spoedig zal verergeren en zal worden vervangen door ernstige ziekte en dood’.

Vanden Bossche waarschuwt dat tenzij er in landen met een hoog vaccinatiepeil onmiddellijk grootschalige antivirale preventieve campagnes worden opgestart, er geen twijfel over bestaat dat de nieuwe varianten onder gevaccineerden veel mensenlevens zullen eisen.

Defect immuunsysteem

Volgens Vanden Bossche kunnen gevaccineerden niet langer rekenen op de hulp van hun aangeboren immuunsysteem om zich tegen de nieuwe en gevaarlijkere coronavirussen te beschermen. Hij legt uit waarom: “Je ziet nu bij mensen die coronavaccinaties hebben ontvangen, dat de belangrijke aangeboren IgM-antilichamen steeds meer worden verdrongen door infectie bevorderende vaccinale antilichamen (Abs). Daardoor zijn deze mensen niet voldoende meer in staat om binnenkomende virussen te neutraliseren. Doordat de virussen zo kunnen ‘ontsnappen’ aan het immuunsysteem krijgen ze de kans om te evolueren tot gevaarlijkere varianten, die zich ook nog eens razendsnel binnen gevaccineerde populaties kunnen verspreiden.”

Gevaccineerden die hopen dat een nieuwe ronde vaccinaties uitkomst zullen brengen, komen bedrogen uit, volgens Vanden Bossche. “Nieuwe varianten zullen volledig resistent zijn tegen alle bestaande en toekomstige op spike-eiwitten gebaseerde coronavaccins.”

Ongevaccineerden hoeven zich volgens Vanden Bossche veel minder zorgen te maken over aanstaande nieuwe varianten. Door de hoge besmettelijkheid van omikron heeft deze groep mensen hun aangeboren immuun afweer tegen corona uitgebreid kunnen trainen. “Het natuurlijke afweersysteem van ongevaccineerden is niet verdrongen door vaccinale antilichamen en zal daardoor wel in staat zijn om af te rekenen met nieuwe, gevaarlijkere varianten”, meent Vanden Bossche.

Comeback coronamaatregelen

De afgelopen weken komen uit verschillende hoeken signalen dat het nog niet gedaan is met de coronacrisis en de bijbehorende lockdowns en maatregelen. Zo waarschuwde de Amerikaanse gezondsheids-tsaar dr. Anthony Fauci verschillende keren voor de komst van nieuwe varianten en lockdowns, net als zijn Duitse tegenhanger Christian Drosten. In Nederland was het minister Ernst Kuipers van VWS die in het programma Op1 de mensen mocht voorbereiden op de mogelijkheid van nieuwe vrijheidsbeperkende maatregelen, in het geval er nieuwe varianten opduiken.

Wie is Geert Vanden Bossche?

Dr. Geert Vanden Bossche staat al langer bekend als criticus van de mondiale vaccinatiecampagne tegen corona. In maart vorig jaar stuurde hij een open brief aan de World Health Organisation (WHO) om te waarschuwen voor de potentieel rampzalige gevolgen van het tijdens een ‘pandemie’ vaccineren van de volledige wereldbevolking met een lekkend vaccin, een vaccin dat niet voorkomt dat mensen een virus aan anderen doorgeven.

False opposition?

Vanden Bossche is een autoriteit op het gebied van immunologie, vaccinologie en virologie, en was onder meer werkzaam bij GAVI, het German Centre for Infection Research en the Bill and Melinda Gates Foundation. Hoewel veel corona- en vaccinatiecritici hem een warm hart toedragen zijn er ook critici die hem vanwege zijn big pharma-verleden beschuldigen van het voeren van zogenaamde false opposition, ofwel valse oppositie.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Ronald55

Aan de reacties kun je zien, hoever mensen nog in hun diepe slaap zitten. Het is bedroevend hoe de mens te misleiden is nooit gedacht dat dit zo makkelijk zou gaan. Ik heb de mens overschat. In het begin van de plandemie kon je al zien dat er iets niet klopte, maar veel mensen hebben dat zesde zintuig niet. Het observeren van politieke leiders, hun gebaren, wat zeggen zij nu precies het is iets wat je hebt of je hebt het niet. De meeste mensen hebben het niet.

rudy317

Pieter Borger zei gisteren op Twitter dat wat Geert Vanden Bosche zegt niet kan:
https://twitter.com/BorgerPieter/status/1509536823361654793?s=20&t=Pu6Wdqgmcy_ElJ-t3N6fzA

Cookies op deze website