Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 30 maart 2022

Fauci: ‘We zullen nooit weten of de lockdowns echt werkten’

Redactie Blckbx
2022 03 30 fauci
2:30

Niemand zal ooit weten of de coronamaatregelen die de economie vernietigden en het leven van gewone burgers verwoestten het waard waren, gaf Biden's belangrijkste medisch adviseur dr. Anthony Fauci toe aan de BBC. “Maar mensen moeten wel klaar staan om bij een nieuwe uitbraak weer in lockdown te gaan.”

Op de vraag van Sophie Raworth van BBC-programma One Sunday Morning of lockdowns ‘de moeite waard waren, of te streng’, antwoordde Fauci dat het onmogelijk was om de doeltreffendheid ervan te meten. Wel hadden de maatregelen en beperkingen achteraf gezien ‘negatieve psychologische gevolgen’ voor de bevolking, zo erkende hij.

"Weet je, ik denk niet dat we ooit zullen bepalen wat het juiste evenwicht is. Ik denk dat de lockdowns, als je dat woord wilt gebruiken, waar ik voor terugschrik, zeker veel infecties en ziekenhuisopnames hebben voorkomen en veel sterfgevallen hebben voorkomen," beweerde hij, eraan toevoegend: "Daar is geen twijfel over mogelijk."

Onbedoelde negatieve gevolgen

Fauci erkent de schade die lockdowns veroorzaken: "Uiteraard hebben lockdowns van de samenleving onbedoelde negatieve gevolgen, met name voor kinderen die niet naar school mogen, voor de psychologische en geestelijke gezondheid van de kinderen", zei hij "En natuurlijk voor de economische druk op de samenleving in het algemeen en voor individuele gezinnen hebben maatregelen uiteraard onbedoelde negatieve gevolgen”, aldus Fauci, die nogmaals aangeeft het woord 'lockdowns' liever niet te gebruiken. “Dat woord heeft een beladen element in zich."

Klaar voor nieuwe lockdown

Ondanks de bewering dat niet gemeten kan worden of de maatregelen werkten, en hij erkent dat de lockdowns veel negatieve gevolgen hadden, vindt Fauci toch dat mensen klaar moeten staan om opnieuw in lockdown te gaan, als dat van ze gevraagd wordt. “We moeten voorbereid zijn op de mogelijkheid dat er een andere variant komt," zei Fauci. "En als er een variant opduikt die zorgt voor een stijging van het aantal gevallen en ziekenhuisopnames, moeten we voorbereid en flexibel genoeg zijn om – in ieder geval tijdelijk – terug te gaan naar meer rigide maatregelen, zoals het verplichten van maskers binnenshuis."

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Anthony Fauci BBC Corona Lockdown

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website