Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 24 maart 2022

Kuipers waarschuwt voor nieuwe coronamaatregelen

Redactie Blckbx
2022 03 24 kuipers waarschuwt
2:15

Minister Ernst Kuipers waarschuwde woensdag dat bij een opvlamming van het coronavirus of het ontstaan van een gevaarlijkere variant strenge maatregelen 'zomaar' weer kunnen worden ingevoerd. Verplicht thuiswerken en het opnieuw sluiten van scholen en horeca sluit hij daarbij niet uit.

Bijna simultaan met viroloog Christian Drosten in Duitsland, wordt nu ook in Nederland weer een stevige waarschuwing afgegeven, dat het herinvoeren van coronamaatregelen nog altijd op de loer ligt.

Zicht houden op ‘besmettingen’

“We moeten een manier hebben om zicht te houden op het aantal besmettingen en eventueel ook de opkomst van een nieuwe variant, en op de mate waarin je door eerdere vaccinatie of doordat je het eerder gehad hebt nog beschermd bent”, vertelde Kuipers woensdagavond in het programma Op1. Kuipers pleit er daarom voor om preventief een stevige vinger aan de pols te houden. “Denk aan het nemen van maatregelen per individu, per burger en per sector – in het onderwijs, in de horeca of op het werk – die kunnen voorkomen dat het aantal besmettingen enorm oploopt”, zei Kuipers, die daarbij denkt aan toch weer deels thuiswerken, zelftesten en het zorgen voor goede ventilatie op school en op kantoor.

Kuipers sluit strenge lockdown niet uit

Op de vraag of het denkbaar is dat bij een nieuwe variant nog een keer de scholen en de horeca dicht moeten en dat we weer verplicht thuis moeten werken, antwoordde Kuipers bevestigend. “Ja, ik ben bang van wel. Stel dat er op enig moment toch nog weer een nieuwe variant komt die ziekmakender is en waarbij je met de eerder opgebouwde immuniteit minder beschermd bent tegen ernstige ziekte, dan kan het zijn dat je toch nog weer genoodzaakt bent om op een bepaald moment maatregelen te nemen,” aldus minister Kuipers.

Blckbx meldde vorige week al dat media en experts steeds meer aan het voorsorteren zijn op de terugkeer van nieuwe coronamaatregelen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

En bij dit alles worden de kernvragen - hoe dodelijk is dit virus en voor wie, en hoe kunnen we hen beschermen en behandelen? - weer door de bovenonsgestelden vermeden.

De slachtoffers vielen voornamelijk in de verzorgingshuizen (o.m. door verwaarlozing en onthouding van zorg), ‘dus’ gaan we ventileren op kleuterscholen. Van bv. vitamine-pillen heeft men ook nog nooit gehoord , en de te veel voorkomende ondervoeding in verzorgingshuizen is ook niet zo’n sexy onderwerp als verplichte gimp-maskertjes.

Overigens bracht John Campbell laatst een (zoveelste) peer-reviewed, clinical study mbt zelfs lichte doses van Ivermectine voor het voetlicht, met 220k onderzochte personen in Brazilie en meer dan 60% effectiviteit. DAAR zou een eerlijke overheid zich op richten.

Cookies op deze website