Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 november 2022

Geen booster voor jonge Australiërs vanwege verhoogd risico op myocarditis

Redactie Blckbx
2022 11 14 australie stopt prikken dertig min
2:50

De Australische vaccinadviesgroep geeft geen toestemming voor het toedienen van een vierde COVID-booster aan mensen onder de dertig, vanwege het verhoogde risico op myocarditis – ontsteking van de hartspier.

Dat zei professor Allen Cheng, voormalig covoorzitter en huidig lid van de Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI), zaterdag tegen The Sydney Morning Herald.

Australië volgt daarmee het voorbeeld van landen als Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland, die ook zijn gestopt met het vaccineren van de jongere bevolking tegen COVID-19 ‘omdat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen’.

Cheng noemt expliciet het verhoogde risico op hartontsteking bij jongeren als reden waarom de booster niet wordt geadviseerd voor mensen onder de dertig jaar. Toch is hij nog steeds overwegend positief over de vaccins.

"Vaccinaties zijn gunstig en beschermend, zelfs voor jongere mensen, maar hoe meer doses je krijgt, hoe minder voordeel je ervan hebt en dan beginnen we ons zorgen te maken over het veroorzaken van bijwerkingen."

Momenteel komen Australiërs met het grootste risico op ernstige ziekten en 30-plussers in aanmerking voor een vierde dosis drie maanden na hun derde dosis.

Vierde golf

Ondanks de enorm hoge vaccinatiegraad, 95,9 procent van de mensen boven de zestien heeft minstens twee prikken gehad, zou Australië in november kampen met sterk gestegen besmettingscijfers.

Vanwege de toename van het aantal gevallen hebben staats- en federale gezondheidsfunctionarissen de Australiërs aangespoord een nieuwe dosis te halen als ze daarvoor in aanmerking komen.

Professor Paul Kelly, Chief Medical Officer van het Gemenebest, drong er vorige week bij de mensen op aan om ‘ervoor te zorgen dat u up-to-date bent met uw vaccinaties – inclusief een derde of vierde dosis als u die nog niet heeft gehad’.

"Maak zo snel mogelijk een afspraak voor deze dosis, zodat uw immuniteit wordt versterkt voor de komende maanden, wanneer we hoogstwaarschijnlijk een toename van COVID-19-transmissie in Australië zullen zien," zei Kelly. "Vaccinatie is uw beste bescherming tegen ernstig ziek worden of overlijden aan COVID-19."

Chief health officer Brett Sutton van Victoria spoorde mensen ook aan om ‘up-to-date te zijn met elk vaccin waarvoor je nog in aanmerking komt’. "Een derde dosis, een vierde dosis, welke dosis dan ook," zei hij.

Premier Annastacia Palaszczuk van Queensland waarschuwde donderdag dat burgers zich moeten voorbereiden op een 'vierde golf' door zich te maskeren en boostershots te nemen.

Onverklaarbare oversterfte

Net als in veel andere landen met een hoge vaccinatiegraad, kampt ook Australië momenteel met een onverklaarbaar hoge oversterfte.

In 2020 overleden in Australië ondanks de ‘pandemie’ drie procent minder mensen dan gemiddeld. In 2021 was er een oversterfte van twee procent. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar stierven er dertien procent meer mensen dan gemiddeld. COVID-19 was in de meeste gevallen niet de oorzaak. Autoriteiten staan voor een raadsel waarom de oversterfte in 2022 zo hoog is.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Its save...
Its a Trap...

Owja, voor jongeren dan maar niet (meer), maar voor de rest van de mensen is het heel veilig, echt waar, zo ware helpe mij MSM...

Ozitis

Going through Covid infection right now after dodging it for 3 years... covid is my booster now. Ow yeah.. the Australian government "bought" 5 vax for every single Australian. They need to end up in arms somehow. 🙄

Cookies op deze website