Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 april 2022

Kijk: Australische gezondheidsminister kan enorme stijging hartaanvallen niet verklaren

Redactie Blckbx
2022 04 14 australische gezondheidsminister2
2:10

De Australische staat Queensland kampt met een schrikbarende toename van maar liefst 40 procent in levensbedreigende spoedgevallen, met name hartaanvallen en ademhalingsproblemen. Minister van Volksgezondheid Yvette D’Ath van Queensland is verbijsterd, maar zegt geen idee te hebben waardoor de exorbitante stijging wordt veroorzaakt.

Gezondheidsminister D'Ath sprak met News 7 over de 'onverklaarbare' toename van hartaanvallen, pijn op de borst en ademhalingsproblemen, die de vijf miljoen inwoners tellende deelstaat teistert. “Ik denk niet dat iemand kan verklaren waarom we nu een 40 procent stijging zien in code one’s [levensbedreigende spoedgevallen]’, zegt de minister. “We zien een heleboel hartaanvallen, pijn op de borst en ademhalingsproblemen. Soms kan je niet verklaren waarom zulke dingen gebeuren.” Op de vraag van een reporter of D’Ath enig idee heeft wat dit veroorzaakt, antwoordt de minister. “Nee, we hebben die informatie nog niet, maar we weten wel dat vaccins écht helpen en er níet voor zorgen dat je naar het ziekenhuis moet.” Die laatste zin is niet te horen op onderstaande video, maar is wel hier te bekijken en beluisteren.

Drie uur wachten op ziekenhuisbed

Ondertussen moeten ambulanciers in Queensland urenlang wachten om hun patiënten in een ziekenhuisbed te krijgen. In het zuidoosten van Queensland stonden ambulances bij bijna alle grote ziekenhuizen tot drie uur lang in de rij voor toegang tot de spoedeisende hulp, omdat ze geen nieuwe patiënten konden behandelen als gevolg van een piek in het aantal noodoproepen de avond ervoor. Ook konden ambulances vanwege de enorme drukte niet reageren op meer dan 100 spoedoproepen.

Paramedici in Queensland beleefden dinsdag de op drie na drukste dag ooit, met 3789 noodoproepen. Het aantal code one noodoproepen nam gisteren ook toe, met 1559 patiënten die dringende zorg nodig hadden, een stijging van 1150 ten opzichte van het daggemiddelde.

Sportshow legt verband met vaccins

Presentatoren en gasten van het populaire Australische sportprogramma de Sunday Footy Show zorgden deze week voor ophef door op televisie te stellen dat coronavaccins de oorzaak zijn van de vele hartproblemen en gevallen van gezichtsverlamming bij sporters.

Volgens Our World in Data is 83,3 procent van de Australische bevolking ‘volledig gevaccineerd’ tegen corona.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
BlackTulip

Onverklaarbare stijging in hartaandoeningen, onverklaarbare stijging in ademhalingsproblemen, onverklaarbare stijging in hepatitis bij kinderen, onverklaarbare stijging in mazelen, onverklaarbare stijging in mensen die dood neervallen.

Cookies op deze website