Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 13 december 2022

Koopmans en Van Ranst woedend: ‘Elon Musk brengt wetenschap in gevaar’

Redactie Blckbx
2022 12 12 koopmans van ranst woest op musk
3:30

Met de tweet ‘My pronouns are Prosecute/Fauci’ maakte de nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk maandag virologen Marion Koopmans en Marc Van Ranst furieus. Volgens hen brengt Musk met zijn dreigement om belastende informatie over COVID-tsaar Fauci te openbaren ‘de wetenschap in gevaar’.

Musk onthult momenteel het ene na het andere censuurschandaal binnen de organisatie van het social media-bedrijf in de Twitter-files. Vorige week bleek dat het platform met zwarte lijsten en shadow banning de afgelopen jaren conservatieve en coronakritische accounts en berichten censureerde. Afgelopen weekend werd duidelijk dat Twitter president Donald Trump een week voor de door Joe Biden ‘gewonnen’ verkiezingen in 2020 vrijwel onzichtbaar maakte voor zijn volgers. Ook werd door het bedrijf pijlsnel een tweet verwijderd van Trump waarin hij zijn publiek opriep om vreedzaam naar huis te gaan, ruim voordat de 'zogenaamde' bestorming van het Amerikaanse Capitool plaatsvond. Deze bestorming werd Trump achteraf zwaar aangerekend.

My pronouns are Prosecute/Fauci

Maandag stuurde Musk een hoogst opmerkelijke tweet met de tekst ‘My pronouns are Prosecute/Fauci’, – 'klaag Fauci aan' – die hij kracht bijzette met de opmerking 'The Truth resonates' – 'De waarheid weerklinkt'. Hiermee impliceerde hij binnenkort belastende informatie over Fauci openbaar te maken. Fauci is de Amerikaanse hoofdadviseur van de regering Biden op het gebied van COVID. Hij was medeverantwoordelijk voor het repressieve coronabeleid en de fanatieke inzet op vaccins. Fauci wordt al langere tijd verdacht van betrokkenheid bij het gain-of-function research naar coronavirussen in het Wuhan-biolab, van waaruit het coronavirus waarschijnlijk is ontsnapt.

Waar de boodschap van Musk door coronacritici met blijdschap werd ontvangen, zijn de reacties aan de andere kant van het spectrum zacht uitgedrukt minder positief. Virologen Marion Koopmans en Marc Van Ranst reageerden op Twitter woedend op de tweet ‘My pronouns are prosecute/Fauci’.

"Tweets zoals deze van Elon Musk zijn zuurstof voor de idioten die nu al jarenlang wetenschappers belagen. Elon Musk brengt wetenschap en wetenschappers in gevaar. Met zijn miljarden kan hij Twitter kopen, maar klasse en verantwoordelijkheidszin blijken uiteindelijk te duur," was de reactie van Van Ranst, die nou ook niet echt van 'klasse' getuigt.

Ook ‘wetenschapsjournalist’ van de Volkskrant Maarten Keulemans, die onlangs nog genadeloos werd gefileerd door neuroloog Jan Bonte over zijn onwetenschappelijke uiteenzetting van een onderzoek over myocarditis, deed een duit in het zakje. “Totaal. Fucking. Gek. Geworden.,” tweette Keulemans. “Bij ziektes: altijd de dokter de schuld geven.”

Marian Koopmans liet op RTL haar afkeuring blijken voor de tweet van Musk. "Het was denk ik al wel merkbaar waar deze meneer staat. Hij jaagt in feite een deel van de Twittergebruikers op, vooral uit extreemrechtse hoek. Mij valt vooral op hoe weinig ertegen te doen is. Het mag allemaal maar gewoon geroepen worden."

Lab leak-theorie

De reactie van Koopmans is begrijpelijk in het licht van haar relatie met Anthony Fauci en de rol die ze speelde in het verdoezelen van de lab leak-theorie – de hypothese dat het virus niet van dier op mens is overgegaan, maar is ontsnapt/gelekt vanuit een laboratorium.

De betrokkenheid van Koopmans bij het onder het tapijt vegen van de lab leak-theorie werd onlangs aangetoond in een serie e-mails die journalist Jimmy Tobias via een Wob-verzoek in handen heeft gekregen. Koopmans adviseerde een team internationale virologen in februari 2020 om te zwijgen over de mogelijkheid dat het coronavirus uit een laboratorium zou kunnen zijn gelekt. Er was echter geen enkel bewijs om de lab leak-theorie uit te sluiten, schreef blckbx op 24 november.

Aangifte tegen Koopmans

Dit weekend kwam Koopmans ook negatief in het nieuws omdat de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 (BPOC2020) overweegt aangifte tegen haar te doen. In het tijdschrift Nature Reviews Microbiology is een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat de PCR-test geen coronabesmettingen kan aantonen. Moleculair bioloog Peter Borger getuigde daarover reeds in november 2020 tegenover BPOC2020, maar werd daarna door virologen Marc Van Ranst en Marion Koopmans zwartgemaakt en uitgemaakt voor ‘pseudowetenschapper’.

Borger wees vrijdag op Twitter op de studie die hem alsnog in het gelijk stelt over de ondeugdelijke PCR-test, waarop Koopmans reageerde: "Dat wisten we allemaal, sommigen van ons hebben zelfs gewerkt om gegevens te verzamelen."

BPOC2020 noemt Koopmans 'een schande voor haar vak'. "Wij hebben het verhoor van dr. Peter Borger al in november 2020 gepubliceerd waarin hij de ondeugdelijkheid van de PCR aantoonde. Het feit dat Koopmans opmerkt ‘dat wisten we allemaal’ is voor de BPOC2020 aanleiding om gerechtelijke stappen tegen Marion Koopmans te onderzoeken. Ook zal de BPOC2020 onderzoeken of een aanklacht wegens smaad tegen Koopmans en van Ranst zinvol is," aldus BPOC2020.

Tekst gaat verder onder de tweet

In blckbx today van maandag 12 december beschreef onderzoeksjournalist Daan de Wit wat hij zag in de door Musk opengetrokken Twitter-beerput. Zijn bijdrage is terug te zien in onderstaande video.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Oswald

De beerput gaat open. Het net sluit zich. Ze worden nerveus. Prachtig.

Mab

Geweldig om te zien hoe ze bang worden; hun spelletje wordt gedwarsboomd. Daar sta je dan met je God-complex, een viroloog en een nep-viroloog die er alles aan deden om de wetenschap het zwijgen op te leggen, dood te maken en naar hun hand te zetten.

rechts extremisten....jarenlang kreeg ik naar mijn kop dat ik links was, een allochtonen knuffelaar, een geitenwollensok, weet ik wat tot Corona: flip! extreemrechts! feitelijk ben ik neutraal, hou niet van hokjes.

Cookies op deze website