Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 25 mei 2022

Maskerloze Draghi leest Italiaanse schoolkinderen de les over mondmaskers

Redactie Blckbx
2022 05 25 draghi maskers schoolkinderen
2:30

De Italiaanse premier Mario Draghi verscheen vorige week zonder masker voor gemaskerde kinderen tijdens een bezoek aan een middelbare school in Verona, om ze te vertellen dat ze nog minimaal tot in 2023 mondmaskers moeten blijven dragen.

Tijdens zijn bezoek aan de middelbare school Dante Alighieri in Sommacampagna, Verona, vertelde premier Mario Draghi de schoolkinderen dat de regering hoopt de maskerplicht ergens volgend jaar op te heffen. De premier droeg tijdens zijn bezoek aan de school zelf geen masker, terwijl alle kinderen en leerkrachten dat wel deden.

"Ik hoop dat er volgend jaar geen maskers meer nodig zijn en dat de pandemie niet meer terugkomt," zei de voormalige technocraat van de Europese Unie volgens het Italiaanse persbureau ANSA.

"Ik weet hoeveel jullie hebben geleden, op jullie leeftijd is het belangrijk om samen te zijn," vervolgde Draghi. "Leraren helpen je bewust te worden, samen met je ouders, maar ook je vrienden. Samen zijn helpt om te begrijpen wie je bent, met liefde, met goedheid, met vreugde. Je moet plezier hebben," aldus de premier die het blijkbaar desondanks toch geen probleem vindt om schoolkinderen nog tot ergens in 2023 met mondmaskers te laten rondlopen. Het maskeren van kinderen zorgt ervoor dat ze achterstanden oplopen in hun sociale en fysieke ontwikkeling.

Blijkbaar niet bewust van de hypocrisie van de acties van de 74-jarige premier – hij loopt vermoedelijk een veel groter risico om te worden getroffen door het verkoudheidsvirus dan schoolkinderen – heeft de Italiaanse regering foto's vrijgegeven van de maskerloze Draghi terwijl hij poseert met de gemaskerde kinderen en leraren.


Verona voor vrijheid

Voordat hij de middelbare school binnenging, werd de premier ‘begroet’ door een groep demonstranten van de beweging ‘Verona voor vrijheid’, die eisten dat de regering de zogenaamde groene pas nooit meer zou invoeren.

Pas begin deze maand maakte de Italiaanse regering een einde aan het verplichten van de groene pas, die in Italië diende als coronapaspoort en nodig was om toegang te krijgen tot veel openbare ruimten, restaurants, bars en zelfs het openbaar vervoer.

Hoewel de voorschriften voor de coronapas op 1 mei werden opgeheven, zal de regering naar verwachting nog steeds meer dan een miljoen boetes uitschrijven aan mensen ouder dan 50 jaar in Italië voor het niet nemen van een coronavaccin, dat voor die leeftijdsgroep in februari verplicht werd.

De regering van Italië heeft samen met enkele andere EU-lidstaten, waaronder Duitsland en Spanje, ook besloten de maskerverplichting op vluchten te handhaven, ondanks het feit dat de Europese Unie de verplichting op groepsniveau heeft opgeheven.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website