Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 27 februari 2023

Moderna betaalde 400 miljoen dollar 'royalty’s' aan Fauci’s NIAID

Redactie Blckbx
2023 02 27 moderna niaid fauci
1:40

Vaccinfabrikant Moderna heeft onlangs 400 miljoen dollar aan 'royalty’s' betaald aan het Amerikaanse NIAID. Het gezondheidsinstituut keurde eind 2020 – onder leiding van dr. Anthony Fauci – de klinische proeven goed met het mRNA-vaccin van Moderna.

De ‘inhaal-betaling’ die Moderna onlangs aan het National Institute of Allergy and Infectious Disease (NIAID) betaalde, werd eind vorige week gemeld door industriewaakhond Fierce Pharma en door de New York Times.

"In Moderna's winstbericht van donderdag zei het bedrijf dat het onlangs het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) een 'inhaalbetaling' van 400 miljoen dollar heeft betaald in het kader van een nieuwe royalty dragende licentieovereenkomst tussen de partijen," merkte Fierce Pharma op. "Niet lang nadat Moderna haar COVID-19-vaccin lanceerde, rezen er vragen over de oorsprong van de mRNA-technologie en de intellectuele eigendomsrechten van de vaccins. Met deze betaling hebben Moderna en de Amerikaanse regering een geschil bijgelegd."

“Aan de ontwikkeling van de mRNA-techniek hebben wetenschappers van de National Institutes of Health (NIH) meegewerkt,” meldde de New York Times. "Moderna heeft ook bijna 10 miljard dollar aan belastinggeld ontvangen om het vaccin te ontwikkelen en te testen, en om doses te leveren aan de federale overheid," aldus de krant, die weet dat Moderna wereldwijd voor ongeveer 36 miljard dollar aan coronavaccins heeft verkocht’.

De betaling maakt deel uit van een licentieovereenkomst tussen Moderna en NIAID die eind vorig jaar werd gesloten. Met de overeenkomst betaalt Moderna de Amerikaanse overheid om toegang te krijgen tot ‘bepaalde patentrechten betreffende het stabiliseren van coronavirus-spike-eiwitten’.

Moderna wordt ook geconfronteerd met octrooiprocedures van ‘mRNA-rivalen’ Pfizer en BioNTech, plus een aparte zaak van Arbutus en Roivant's Genevant Sciences. Een zaak tussen Pfizer en Moderna is op weg naar een proces in Londen in april volgend jaar, meldde Reuters vorige week.

'Belangenverstrengeling'

In 2020 kwam het NIAID met dit persbericht waarin stond dat de klinische proeven veelbelovende resultaten lieten zien dat de injecties veilig en effectief waren. “Maar dezelfde organisatie, destijds geleid door Fauci, krijgt nu een enorme som geld. Belangenverstrengeling?” vraagt journalist Peter Sweden.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Belangenverstrengeling?
welnee... look there, a squirrel...

Kijk en wijs naar Rechts, da zie je niet snel wat ze op Links allemaal uitvreten.

Ze zijn zo door en door verrot en komen er over het algemeen mee weg, why? they are part of the big system, they are the system, they created the system, they control the system.

hooguit laten ze een afvallige 'vallen' de rest wordt 'beschermt' of weet veel van een ander.

Cookies op deze website