Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 19 oktober 2022

Moderna CEO: ‘Alleen kwetsbaren vaccin nodig.’ Maar CDC opent deur voor vaccinatieplicht kinderen

Redactie Blckbx
2022 10 19 Moderna CEO CDC2
3:40

De Moderna CEO zegt dat alleen kwetsbaren een vaccin nodig hebben. Maar de CDC wil de mRNA-shots opnemen in het jaarlijkse vaccinatieprogramma voor kinderen, waarmee big pharma vrijgesteld wordt van aansprakelijkheid bij letsel. Ook kunnen staten in de VS dan een vaccinatieplicht afkondigen voor school en sport.

Maandag sprak Stephane Bancel, CEO van Moderna, met Anjalee Khemlani van Yahoo Finance op de 2022 Yahoo Finance All Markets Summit. Tijdens hun gesprek gaf Bancel toe dat COVID-19 sterk gaat lijken op de seizoensgriep, alleen kwetsbaren een prik nodig hebben en dat het ‘heel belangrijk is om na te denken’ over het al dan niet nemen van een booster.

“Ik denk dat het wordt zoals bij de griep en vooral risicogroepen in aanmerking komen: mensen ouder dan 50 jaar, mensen met onderliggend lijden, mensen met kanker of andere aandoeningen, zoals transplantaties. Dat is heel belangrijk om over na te denken,” zei hij, voordat hij opmerkte dat er dan nog steeds een markt overblijft van wereldwijd 1,5 miljard mensen die ieder jaar een booster nodig hebben.

“Mensen die jonger zijn, moeten voor zichzelf bepalen of ze het willen doen,” voegde hij eraan toe.

Deze aanbeveling van de Moderna CEO staat in schril contrast met de officiële richtlijnen van beleidsmakers. Waar in Nederland iedereen vanaf 12 jaar wordt aangeraden om een ‘herhaalprik’ te nemen, worden kinderen in de Verenigde Staten al vanaf 5 jaar aangespoord om zich te laten injecteren met één van de mRNA-producten. De Food and Drug Administration (FDA) keurde onlangs de bivalente omikron-boosters – alleen getest op acht muizen – goed voor kinderen vanaf 5 jaar.

Vaccinatieprogramma kinderen

Naar verluidt sorteren de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) – vergelijkbaar met het RIVM – ondertussen voor op het opnemen van de coronavaccins in het jaarlijkse vaccinatieprogramma voor kinderen. Een CDC-commissie zal hier naar verwachting donderdag over stemmen. Als dit voorstel wordt aangenomen, heeft dit twee grote consequenties. Ten eerste kan het coronavaccin dan verplicht worden gesteld voor kinderen om naar school te mogen gaan, of te mogen sporten. Dit verschilt per staat.

Daarnaast zou het betekenen dat de farmaceutische industrie permanent is gevrijwaard van juridische aansprakelijkheid bij vaccinatieschade. Door de injecties toe te voegen aan het vaccinatieprogramma voor kinderen, wordt die aansprakelijkheid namelijk overdragen aan het National Vaccine Injury Compensation Program van de federale overheid, dat hier verduidelijkt wat daarvoor nodig is:

"Om een vaccin te kunnen dekken, moeten de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de categorie van het vaccin aanbevelen voor routinematige toediening aan kinderen of zwangere vrouwen, en moet het door federale wetgeving onderworpen zijn aan belasting."

Pfizer en Moderna zijn dan definitief vrij van aansprakelijkheid voor letsel veroorzaakt door hun vaccins. Dat geldt zelfs voor volwassenen die gezondheidsschade oplopen door dezelfde producten.

Op grond van noodwetgeving zijn de farmagiganten nu ook al niet aansprakelijk voor vaccinatieschade, maar als de mRNA-shots worden toegevoegd aan het vaccinatieprogramma voor kinderen kan de noodsituatie beëindigd verklaard worden, zonder dat zij hoeven te vrezen voor rechtszaken.

Geen klinische gegevens

Dr. Marty Makary van de Johns Hopkins School of Medicine sprak erover met Fox News-presentator Tucker Carlson (zie onderstaande video). Makary is verbijsterd over het voornemen van de CDC. “Er zijn geen klinische gegevens. Er zijn slechts data van proeven met acht muizen. Het verhaal over het vaccinatieprogramma voor kinderen gaat in feite om het omzeilen van klinische gegevens. Daarom vragen velen van ons zich af waarom er überhaupt een FDA is en waarom je nog klinische proeven zou doen. Er is nu big pharma dat zegt: ‘We hebben een studie gedaan en we geven jullie de eerste regel van het persbericht. We bellen het Witte Huis, dat vervolgens de FDA en de CDC opdraagt om in de pas te lopen.’”

Nadat hij opmerkte dat de autoriteiten 170 miljoen doses van het nieuwe omikronvaccin hebben ingekocht, zei hij: “Er is nog nooit een vaccin toegevoegd aan het vaccinatieprogramma voor kinderen zonder solide klinisch bewijs dat het ziekte significant vermindert in de gemeenschap. Het coronavaccin voor kinderen zou het eerste zijn.”

Mensen die benieuwd zijn naar de klinische gegevens krijgen deze niet te zien, zegt Makary. “Tegen velen van ons die de gegevens willen zien, wordt gezegd dat we moeten stoppen met het stellen van vragen. De eerste corona-adviseur van het Witte Huis dr. Jha heeft gezegd dat hij de data wel heeft gezien, maar dat het geen publieke informatie is. Wat verbergen ze? Waarom mogen we deze informatie niet zien?”

Voor iedere ziekenhuisopname die mRNA-boosters helpen voorkomen, belanden 18-98 jongeren met ernstige bijwerkingen in het ziekenhuis, schatten topprofessoren van Harvard, Oxford en Johns Hopkins onlangs in een baanbrekend onderzoek.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

‘heel belangrijk is om na te denken’ over het al dan niet nemen van een booster.
Wat zou ik dit tuig graag tegen de muur zetten, de rest mag jezelf invullen. Deze is ook leuk 'De eerste corona-adviseur van het Witte Huis dr. Jha heeft gezegd dat hij de data wel heeft gezien, maar dat het geen publieke informatie is.'
2023, een belangrijk jaar, burgeroorlog???

Natuurlijke-immuniteit

Schijnbaar nog niet doorgedrongen bij nu.nl gezien berichtgeving over goedkeuring EMA prik vanaf 6 maanden oud.
Wordt tijd dat Blcbxtv bij andere media wordt genoemd op nu.nl
Of zou dit een diskwalificatie van Blcbxtv tv zijn.

Cookies op deze website