Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 15 juli 2022

Nederland mikt oproep voor booster massaal de prullenbak in

Redactie Blckbx
2022 07 15 nederland vaccinatiemoe
3:30

Nederlanders hebben het helemaal gehad met vaccinaties, blijkt uit een rapport van de Rijksoverheid. Zeven van de tien gevaccineerden geeft aan zeker geen boosterprik te gaan halen. Van de mensen die een oproep krijgen, komt meer dan de helft niet opdagen. De meeste mensen denken ook dat de overheid niet eerlijk is over COVID.

De overheid publiceerde vorige week een rapport over de effecten van de publiekscampagne ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’. De campagne moest mensen aanleren om de coronaregels goed op te volgen, van 1,5 meter afstand houden en het dragen van mondmaskers tot het niet meer schudden van handen en het niezen in de elleboog. De maatregelen zouden helpen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo was de boodschap.

Met het naleven van de regels is het momenteel echter dramatisch gesteld, zo concludeert de overheid in het rapport. Mondmaskers zijn massaal afgezet sinds het niet meer verplicht is om ze te dragen en er wordt weer gewoon op de ouderwetse manier gehoest en geniest. Ook geeft driekwart van de mensen aan niet (meer) bang te zijn voor het virus en is de bereidheid om te testen laag. Slechts 4 procent bezoekt bij klachten een teststraat van de GGD. Mensen wassen nog wel steeds goed hun handen, blijkt uit de rapportage.

Prikken in de ban

Wat vooral opvalt in de effectrapportage van de overheid is dat mensen helemaal klaar lijken te zijn met de coronaprikken. Van de gevaccineerden geeft ruim twee derde aan geen booster te zullen halen en de helft van de mensen die een oproep voor een ‘oppepprik’ in de bus krijgt, komt niet opdagen.

Het lijkt erop dat de bevolking steeds meer begint door te krijgen dat de prikken niet werken én bovendien schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Dat komt waarschijnlijk mede omdat de laatste maanden zelfs in reguliere media steeds vaker berichten verschijnen over gevaarlijke bijwerkingen van de mRNA- en virale vectorvaccins. Volgens officiële cijfers heeft 82,7 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder ten minste één prik gehad. Iedereen kent daardoor wel mensen die (ernstige) bijwerkingen van de vaccinaties hebben ondervonden.

De prik verliest ook snel zijn werking, zo liet zelfs het RIVM begin deze maand weten. Na een jaar is de bescherming van de eerste twee prikken bij iedereen volledig uitgewerkt, aldus het RIVM.

Niet goedgekeurd

Wat waarschijnlijk ook niet heeft bijgedragen aan de prikbereidheid, is de mededeling van gezondheidsminister Ernst Kuipers onlangs tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer, dat mensen onder de 60 jaar geen vierde prik kunnen krijgen omdat die niet is goedgekeurd. De minister zei ‘niet verantwoordelijk’ te willen zijn voor bijwerkingen als hij de prik zonder goedkeuring in zou zetten.

Precies dezelfde ‘niet goedgekeurde’ spuit is echter wel op grote schaal gebruikt om oudere mensen voor de vierde keer te prikken, weet ook de bevolking. Sinds deze vaccinaties eind februari van start gingen, schoot de sterfte bij 70-plussers omhoog. De afgelopen maanden was er vrijwel continu sprake van oversterfte bij senioren.

Overheid onbetrouwbaar

Ondanks dat inmiddels glashelder is dat de prikken niet ‘veilig en effectief zijn’ zoals beloofd, blijft de overheid proberen om mensen over te halen om zich te laten vaccineren. Geen wonder dus dat uit het rapport ook blijkt dat ruim de helft van de mensen de Rijksoverheid onbetrouwbaar vindt als bron van informatie over corona en van mening is dat de overheid geen juiste en duidelijke informatie verstrekt.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

De vergelijking die van Vera Bergkamp niet mag. Het begin van de genocide in de jaren 40
begon ook met oproepen. Jacques Attali (leermeester Macron) is en was voor oproepen voor
dodelijke injecties. Altijd daar weer op terugkomen! Onvoldoende aandacht aan de vooropgezette moordcampagne!

Natuurlijke-immuniteit

Onlangs heeft Pfizer niet gereageerd op een oproep van een Uruqayaanse rechter om enkele gegevens te overleggen omtrent o.a. veiligheid van het “Vaccin”.
Echter wel aan zijn aandeelhouders in een brief waarin Pfizer zelf nog twijfelt of het “Vaccin” daadwerkelijk wordt goedgekeurd.
Dan komt het hen natuurlijk goed uit als er tot die tijd in de reguliere media zo min mogelijk over bijwerkingen wordt gesproken.

Cookies op deze website