Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 29 juni 2022

Kuipers vreest aansprakelijkheid voor vaccinbijwerkingen

Redactie Blckbx
2022 06 29 kuipers vragenuurtje
2:50

Gezondheidsminister Ernst Kuipers geeft indirect toe dat vaccinaties ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken en dus helemaal niet ‘veilig en effectief’ zijn. Hij zegt dat hij 60-minners niet off-label een extra herhaalprik wil geven, omdat hij dan aansprakelijk is als er eventuele bijwerkingen zijn.

Een opmerkelijk moment gisteren tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. Kamerlid Wieke Paulusma (D66) stelde de vraag aan minister Kuipers of hij zich wil gaan inzetten voor 60-minners die zich kwetsbaar voelen en graag een herhaalprik willen. Ze vroeg of de minister zich daarvoor sterk wil maken bij de EMA (European Medicines Agency).

Kuipers, duidelijk niet op zijn gemak met de gestelde vraag, zegt dan:

“Het vraagt allereerst richting de betreffende mensen hele duidelijke communicatie, en dat is onderdeel van die communicatiecampagne waar ik het zojuist over had. Want het is een inzet en bepalen van wanneer bereik je het meest optimale beschermende effect in relatie tot de risico’s op ernstige ziekte,“ aldus Kuipers.

“Als ik vaar op de adviezen van het RIVM, en dan is het RIVM en zoals eerder gecommuniceerd met uw Kamer en het RIVM bekijkt dat nu kortcyclisch continu en is tot nu toe tot op de dag van vandaag nog steeds van mening dat een herhaalprik voor 60-min, of alle 18+ nu niet geïndiceerd is. Los van de mensen die een specifieke medische behandeling hebben en die kunnen zoals u weet via hun medisch specialist een vaccinatie krijgen.”

“Dan gaat het even over, uh, ook de, de, de goedkeuring bij de EMA voorzitter waar mevrouw Ee, uh Paulusma uh waar.. wij zijn daarover uh telkens in overleg. Maar het vaccin is tot nu toe als herhaalprik voor 60-minners zonder medische indicatie niet goedgekeurd, dus als ik het ervoor in zou zetten dan doen we dat off-label uh en uh betekent dat ook uh dat ik uh daarvoor aansprakelijk ben als er eventuele bijwerkingen uh.”

Mevrouw de voorzitter: “Dank u wel”

Waarom niet goedgekeurd?

Uit het antwoord blijkt dat Kuipers zich dus wel degelijk zorgen maakt over ‘eventuele’ bijwerkingen van de COVID-vaccinaties. Bovendien roept zijn antwoord de vraag op waarom het vaccin tot nu toe als herhaalprik voor 60-minners zonder medische indicatie niet is goedgekeurd. De samenstelling van de prikken is immers nog niet veranderd sinds de introductie van de vaccins eind 2020. Eerdere prikken met exact hetzelfde product zijn recentelijk wél goedgekeurd.

Meer autoriteiten krabbelen terug

Naast Kuipers lijken meer experts en politici terug te krabbelen.

Zo werd in Oostenrijk vorige week de vaccinatieplicht afgeschaft. Officieel omdat de verplichting niet zou werken om mensen gevaccineerd te krijgen en mensen uit elkaar zou drijven.

Vorige week dinsdag beweerde hoge ambtenaar van de Europese Unie Věra Jourová dat de EU nooit druk heeft uitgeoefend op mensen om zich te laten prikken tegen corona. Het zou volgens haar een verzinsel zijn van ‘anti-vaccin-activisten’.

Enkele dagen terug twitterde Marc Van Ranst dat vaccineren toch altijd op vrijwillige basis was. Zijn stelling 'Dat wil niet zeggen dat een vrijwillige beslissing om niet te vaccineren geen gevolgen kan hebben', klinkt nu een stuk minder overtuigend dan hoe hij eerder reclame maakte voor de prikken.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ontwaakt

In Amerika heeft fizer toegekent dat ze fraude hebben gepleegd en dat het moest van de overheid er xijn al miljoenen mensen gestorven wereld wijd er was geen pandamie swab en de elite en wereld wijd mensen vermoorden door vacinatie 5G biosphere haarp weather weapens starvation jf Kenedy voorspelde alles wat nu gebeurt ontvolking

DJ

Wat ik me afvraag waarom dat handjevol mensen die de prik nooit hebebn genomen niet te beinvloeden zijn. Mij kunnen ze niet beinvloeden en een handjevol artsen dus ook niet. Daar zou ik graag antwoord op willen hebben van die psycholoog. Ik weet alleen niet hoe dat moet. Zou ik daar alsjeblieft vrijdag antwoord op kunnen krijgen?

Cookies op deze website