Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 24 augustus 2022

Ongevaccineerde leraren in Australië krijgen voor straf minder salaris

Redactie Blckbx
2022 08 24 Ongevaccineerde leraren australie Cropped
3:10

Ongevaccineerde leraren in Queensland, Australië, worden voor straf gekort op hun salaris, wegens het ‘niet opvolgen van de instructie’. Zij worden aangespoord om voortaan ‘aangepast gedrag’ te vertonen.

Maandag werden ongeveer 900 leraren en andere schoolmedewerkers in Queensland onaangenaam verrast door een brief die zij per e-mail ontvingen van het ministerie van Onderwijs van die staat. In de brief staat dat zij gedurende achttien weken worden gekort op hun salaris, omdat het ‘niet opvolgen van de instructie een risico vormde voor de gezondheid en veiligheid van anderen’.

Afhankelijk van de hoogte van het salaris krijgen de ongehoorzame schoolmedewerkers tussen de 25 en 90 Australische dollar per week minder betaald, wat kan oplopen tot ruim 1.100 euro. In de brief noemt het ministerie de straf ‘gepast’, gezien de ‘ernst van de zaak’.

‘Voortaan aangepast gedrag’

“Bij het niet opvolgen van de instructie vormde uw gedrag een risico voor de gezondheid en veiligheid van uw collega's, leerlingen en het publiek. Dat risico werd alleen beheersbaar gemaakt door de stappen die het ministerie nam om u te schorsen,” aldus de brief.

De brief stelt dat de straf passend is en de ruimte biedt om voortaan het gewenste gedrag te vertonen: “De tuchtmaatregel weerspiegelt de ernst van de zaak, maar aangezien u een werknemer van het departement blijft, biedt zij u de mogelijkheid uw taken te blijven vervullen en aangepast gedrag te vertonen door in de toekomst de aanwijzingen op te volgen.

"Ik erken dat de tuchtmaatregel financiële gevolgen voor u zal hebben. Ik ben echter van mening dat de ernst van de tuchtmaatregel en de gevolgen ervan voor u in verhouding staan tot de ernst van uw gedrag.”

‘Consequenties dragen’

Anika Wells, minister van Ouderenzorg van Queensland, vindt dat de ongevaccineerde schoolmedewerkers de consequenties moeten dragen van hun keuze. “Iedereen heeft het recht om te kiezen of hij zich al dan niet laat vaccineren, maar niemand heeft het recht om vrij te zijn van de gevolgen van die keuze, en die zijn al lang aangekondigd. Hun loon is in de zes maanden voorafgaand aan dit besluit al ingehouden,” aldus de minister.

De ongevaccineerde schoolmedewerkers zijn al eerder financieel gestraft. In november 2021 werd een vaccinatieplicht van kracht en werden zij zonder behoud van salaris naar huis gestuurd. Toen in juni van dit jaar de vaccinatieplicht werd afgeschaft, mochten ze weer aan de slag. Door die schorsing liepen zij al vele duizenden dollars aan inkomsten mis.

Aanvechten

Tracy Tully is secretaris van de Teachers Professional Association of Queensland, een belangenorganisatie voor leraren. Zij spreekt zich duidelijk uit tegen de maatregel. “Het is gewetenloos om te beweren dat het opleggen van een financiële sanctie, of een disciplinaire maatregel, op de één of andere manier gepast zou zijn. Deze schoolmedewerkers hebben namelijk geen enkele wet overtreden en hebben zich niet schuldig gemaakt aan ernstig wangedrag op het werk,” zei ze. “Het enige waaraan ze schuldig zijn is het niet opvolgen van een gebod om zich laten vaccineren tegen corona.”

Tegen 9News zei Tully dat de schoolmedewerkers het er niet bij laten zitten. “De leraren zullen terugvechten. Dat gevecht voeren wij voor ze. Ik ben persoonlijk in deze zaak verwikkeld met de commissie voor arbeidsverhoudingen, vanwege de macht, arrogantie en de wreedheid die hier wordt vertoond.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

Doel: polarisatie laten voortduren
Waarschijnlijk zijn de mensen van het ministerie van onderwijs slecht geïnformeerd, een cursus Pfizer papers wellicht.

ML

Australië (gemenebestlanden), voorbeeld voor de rest van de plannen van het WEF. Hier zijn ze een stapje verder dan Europa, angstwekkend wat er daar allemaal gebeurt. Meer doktoren spreken zich uit maar helaas nog te weinig. Als de boel ontspoort verwacht ik het in dit land als eerste. Hoop dat bij het jachtseizoen een gedeelte van de gewapende macht zich tegen de regimes in de diverse provincies gaat keren. Het oude Australië is verdwenen, hoop dat het tij nog gekeerd kan worden.

Cookies op deze website