Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 07 juli 2022

Pfizer antwoordt niet, rechter schorst per direct vaccineren van kinderen

Redactie Blckbx
2022 07 07 pfizer uruguay
2:20

De regering van Uruguay moet onmiddellijk stoppen met het vaccineren van kinderen jonger dan 13 jaar, oordeelde vandaag rechter Alejandro Recarey. Pfizer had van de rechter een ultimatum gekregen om vragen te beantwoorden over de samenstelling en veiligheid van de vaccins, maar gaf geen openheid van zaken.

Door het vonnis is het vaccineren van kinderen onder de 13 vanaf vanmiddag 12.00 uur verboden in Uruguay, onder de ‘dreiging van minachting’ indien de beklaagden hieraan niet voldoen, meldt El Païs. Het verbod wordt pas opgeheven als ‘alle contracten voor de aankoop van deze vaccins volledig worden gepubliceerd’, ‘de samenstelling van de vaccins’ wordt meegedeeld en ‘een tekst wordt opgesteld – die aan de voor minderjarigen verantwoordelijke personen moet worden verstrekt – die volledig en duidelijk informatie verschaft op alle eerder gestelde vragen’.

Enkele dagen geleden gelastte de rechter de openbaarmaking van gedetailleerde informatie over het vaccin – binnen 48 uur. Het bevel was gericht tot de regering, het ministerie van Volksgezondheid, de nationale gezondheidsautoriteit en Pfizer. Tijdens de zittingen van woensdag en vandaag bleek dat noch Pfizer, noch de gezondheidsautoriteiten de rechter met de antwoorden konden overtuigen.

"In Uruguay zijn geen sterfgevallen geregistreerd als gevolg van vaccinatie,” zei minister van Volksgezondheid Daniel Salinas in zijn toelichting op de 18 vragen die hem door de magistraat werden gesteld.

Het ministerie van Volksgezondheid stelde ook dat ‘elk van de besluiten die zijn genomen met betrekking tot de vaccinatie van het Nationaal Coronavirusplan waren gebaseerd op het beschikbare wetenschappelijke bewijs, gebaseerd op de deskundigheid, de ervaring en de staat van dienst van de leden van de Nationale Adviescommissie voor Vaccins, de ‘ad hoc groep', de ‘GACH groep’ en de wetenschappelijke gemeenschap, die op basis van meerdere studies hebben vastgesteld dat de toegediende vaccins veilig en doeltreffend zijn’.

De zaak was vrijdag aangespannen door advocaat Maximiliano Dentone, een bekende vaccincriticus in Uruguay. De uitspraak werd door Dentone en zijn aanhangers uitbundig gevierd.

Tekst gaat verder onder de tweet

Het ministerie van Volksgezondheid van Uruguay gaat tegen de uitspraak in beroep, maar stopt wel met vaccineren van kinderen onder de 13. Op sociale media staat vermeld dat ‘vanaf vandaag de vaccins voor deze populatie tot nader order niet langer beschikbaar zullen zijn’.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

'Coronavirusplan waren gebaseerd op het beschikbare wetenschappelijke bewijs, gebaseerd op de deskundigheid, de ervaring en de staat van dienst' De rechter heeft dus duidelijk in de gaten dat dit niets voorstelt. Fraude is alom bekend. Nou maar hopen dat die niet 'verongelukt

Luus

Steeds meer komt er los pff wat is het toch een veilig vaccin

Cookies op deze website