Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 02 maart 2022

Pfizer-vaccin verhoogt kans op coronabesmetting bij kinderen

Redactie Blckbx
2022 03 02 foto kind vaccinatie
2:30

Zes weken na volledige vaccinatie met het COVID-vaccin van Pfizer hebben kinderen tussen de vijf en twaalf jaar maar liefst 40 procent méér kans om besmet te worden met het coronavirus dan ongevaccineerde leeftijdsgenoten. En de trend is dat deze daling in negatieve effectiviteit doorzet.

Bovenstaande schokkende bevindingen kwamen aan het licht na een grootschalige datastudie in New York onder kinderen in de leeftijd van 5 tot 17 jaar. De studie werd uitgevoerd door de New York State Department of Health en twee universiteiten.

Negatieve werking

De studie bestreek de periode van half december tot eind januari, toen de omicron-variant overheersend werd. Hoewel vele andere studies hebben aangetoond dat de COVID-vaccinaties na vier maanden grotendeels nutteloos zijn tegen omicron-infectie bij volwassenen, maakt deze datastudie duidelijk dat zij nog sneller nutteloos zijn, en zelfs negatief werken, voor kinderen. Ook voor kinderen in de leeftijdscategorie 12-17 neemt de effectiviteit van de Pfizer-injecties snel af, blijkt uit de studie, al was deze eind januari nog licht positief.

Kleinere dosis

Kinderen van 5 tot 11 jaar krijgen een kleinere dosis mRNA dan adolescenten en volwassenen, 10 microgram tegenover 30 voor elke injectie. Het is niet duidelijk of de kleinere dosis de reden is dat de injecties bij kinderen nog minder effectief zijn dan bij volwassenen, dan wel of het immuunsysteem van kinderen bij elke dosis anders op mRNA reageert.

Ziekenhuisopname

De vaccinatiebescherming tegen ziekenhuisopname met corona bij kinderen jonger dan 12 jaar daalde ook in de loop van de tijd. Tegen de laatste twee weken van de studie boden vaccins geen statistisch significante bescherming meer tegen ziekenhuisopnames door corona.

Eind niet in zicht

Bij het onderzoek werd geput uit een enorme database met de gegevens van 365 duizend kinderen in de staat New York in de leeftijd van 5-11 jaar. De onderzoekers onderschreven in hun conclusies dat het vaccin van Pfizer in rap tempo in effectiviteit afneemt, maar ‘vergaten’ de negatieve effectiviteit te noemen. De negatieve effectiviteit blijkt echter wel degelijk uit onderstaande tabel, die is opgenomen in het rapport. Het onderzoek heeft maar betrekking op data tot eind januari. In de tabel is echter duidelijk een neerwaartse trend zichtbaar. Trek je de lijn door, dan is de negatieve effectiviteit van de mRNA-injecties van Pfizer bij kinderen inmiddels nog een stuk lager.

2022 03 02 rapport new york negatieve effectiviteit Pfizer kinderen

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Misdaden tegen de menselijkheid.
Ik ben nu zover dat ik in staat ben...

Cookies op deze website