Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 02 juni 2022

Pfizer wil gezonde baby’s en peuters drie keer prikken

Redactie Blckbx
2022 06 02 Pfizer peuters prikken2 Cropped
2:30

Pfizer heeft woensdag goedkeuring gevraagd aan de Food and Drug Administration (FDA) om gezonde kinderen vanaf zes maanden en jonger dan vijf jaar een startpakket aan te bieden van drie injecties.

De farmagigant wil goedkeuring van noodgebruik (Emergency Use Authorisation, EUA) van zijn mRNA-vaccin voor de allerjongsten. Het bedrijf wil baby’s en peuters drie keer injecteren met een dosis van 3 microgram.

De FDA heeft de aanvraag geaccepteerd en zal naar verwachting medio juni een besluit nemen. “Wij erkennen dat ouders hun jonge kinderen graag tegen COVID-19 willen laten vaccineren en hoewel de FDA niet kan voorspellen hoe lang haar evaluatie van de gegevens en informatie zal duren, zullen wij elke EUA-aanvraag die wij ontvangen zo snel mogelijk beoordelen aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak,” zo liet de FDA weten aan ABC News.

‘Drie dosissen beter dan twee’

Pfizer/BioNTech zette al in februari een aanvraag in gang voor goedkeuring van twee doses. Het bedrijf stelde de aanvraag echter uit, omdat het de onderzoeksresultaten wilde afwachten van een studie naar een serie van drie injecties. “Aangezien de studie in een snel tempo vordert, zullen de bedrijven wachten op de gegevens van drie dosissen, omdat Pfizer en BioNTech blijven geloven dat het in deze leeftijdsgroep een hoger beschermingsniveau kan bieden,” zo lichtte het bedrijf de vertraging toe.

De farmagigant claimt dat drie dosissen een effectiviteit van 80,3 procent boden in een periode dat omikron de overheersende variant was

Moderna

Eind april vroeg Moderna al toestemming aan de FDA om kinderen vanaf zes maanden oud en jonger dan zes jaar te prikken. Dit bedrijf wil het bij twee injecties houden met iedere keer 25 microgram van zijn vaccin. Volgens Moderma was zijn vaccin tijdens de omikronperiode voor 51 procent effectief tegen infectie bij kinderen van zes maanden tot jonger dan twee jaar, en voor 37 procent effectief bij kinderen van twee tot en met vijf jaar.

Hogere kans op coronabesmetting

In maart bleek uit een grootschalige datastudie in New York nog dat het Pfizer-vaccin bij kinderen snel een negatieve werking heeft. Zes weken na de tweede injectie hebben kinderen van vijf tot twaalf jaar maar liefst 40 procent meer kans om besmet te worden met het coronavirus dan hun ongevaccineerde leeftijdsgenootjes. Ook voor kinderen in de leeftijdscategorie twaalf tot en met zeventien neemt de effectiviteit van de Pfizer-injecties snel af, blijkt uit de studie, maar deze werd nog niet negatief.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Baby's FDA Peuters Pfizer Vaccin

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Gewoon MISDADIG wat ze doen en wat regeringen toestaan (medeplichtig) en wat MSM niet laat horen of weglaat en of z'n werk niet doet en dat tuig beschermd, alle medeplichtig aan, ook artsen en instellingen die er aan mee doen! alle medeplichtig aan Moord en Ellende!

Wat een rare tijd op deze planeet waar we momenteel in leven en dat schorem heeft ook nog eens immuniteit voor de wetten, je kan ze niet aansprakelijk stellen, ala misdadige diplomaten e.d. en wie geeft ze die vrijheden? wij de bevolking niet! ze lijken alles in de zakken te hebben, rechtelijke machten, politie, leger, drukpersen, ambtenarijen, MSM...

Het volk zal ze moeten...

ML

Compleet gestoord. Mag toch hopen dat, gezien het aantal doden en mensen met schade, een grotere groep mensen wakker is geworden.

Cookies op deze website