Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 april 2022

Pfizer wil gezonde kinderen van 5 - 11 jaar boosteren

Redactie Blckbx
2022 04 14 Pfizer kinderen boosteren
02:30

Pfizer heeft vandaag aangekondigd gezonde kinderen van 5 - 11 jaar te willen boosteren, omdat het een ‘hoge immuunrespons’ oplevert. De komende dagen wil het bedrijf hiervoor goedkeuring vragen aan de Food and Drug Administration (FDA).

In de VS wordt iedereen boven de twaalf jaar al aangeraden om een herhaalprik te halen. En mensen van boven vijftig komen al in aanmerking voor hun tweede booster. Nu claimt Pfizer in een persbericht dat uit nieuwe gegevens blijkt dat gezonde kinderen van 5 - 11 jaar ook baat kunnen hebben bij nog een injectie.

Verhoogde immuunrespons

In een kleine studie kregen 140 jongeren, die al twee injecties hadden gekregen, zes maanden later een booster. Volgens de onderzoekers verhoogde het extra shotje de immuunrespons bij de kinderen. Bij dertig van hen was zelfs sprake van een 36-voudige toename van virusbestrijdende antilichamen, zo claimen zij. Volgens Pfizer is dit voldoende om de gevreesde omikronvariant af te slaan.

De gegevens zijn niet gepubliceerd of gecontroleerd door onafhankelijke deskundigen.

In de komende dagen wil Pfizer goedkeuring voor hun plan vragen aan de FDA. Ze zijn ook van plan de gegevens te delen met Europese en andere regelgevers.

Lage prikbereidheid

Hoeveel Amerikaanse ouders van het aanbod gebruik zullen maken, is nog maar de vraag. De eerste twee injecties zijn ook maar mondjesmaat afgenomen. Volgens het Center for Disease Control (CDC) heeft maar 28 procent van de kinderen van 5 - 11 jaar beide injecties laten zetten. In Nederland heeft zelfs maar 3 procent van de kinderen uit die leeftijdscatergorie beide prikken gehad.

Hogere kans op coronabesmetting

Vorige maand bleek uit een grootschalige datastudie in New York nog dat het Pfizer-vaccin bij kinderen snel een negatieve werking heeft. Zes weken na de tweede injectie hebben kinderen van 5 - 12 jaar maar liefst 40 procent meer kans om besmet te worden met het coronavirus dan hun ongevaccineerde leeftijdsgenootjes. Ook voor kinderen in de leeftijdscategorie 12 - 17 neemt de effectiviteit van de Pfizer-injecties snel af, blijkt uit de studie, maar deze werd nog niet negatief.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Booster Kinderen Pfizer

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website