Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 14 oktober 2022

Pfizer’s coronapil Paxlovid kan dodelijke bloedstolsels veroorzaken

Redactie Blckbx
2022 10 14 paxlovid
3:30

Pfizer’s COVID-medicijn Paxlovid – waar Joe Biden goed ziek van is geworden – kan dodelijke bloedstolsels veroorzaken, waarschuwen onderzoekers in een studie. 'Gelukkig is er een veilig alternatief'.

Nu de mRNA-vaccins niet zo meer in trek zijn, is Paxlovid hét paradepaardje van Pfizer. Maar het geneesmiddel tegen COVID kan gevaarlijke reacties veroorzaken als het samen wordt genomen met gewone geneesmiddelen, zo blijkt uit een studie van het Lahey Hospital and Medical Center, de Harvard Medical School en andere Amerikaanse instituten.

Paxlovid kreeg in december vorig jaar in de VS een vergunning voor noodgebruik als antiviraal geneesmiddel voor de behandeling van milde tot matige COVID bij patiënten met een hoog risico. Het is toegediend aan miljoenen ‘kwetsbare Amerikanen met onderliggende gezondheidsproblemen’ – en zou volgens de fabrikant het risico op overlijden met wel 90 procent verminderen.

Dodelijke bloedstolsels

Maar wanneer het wordt gecombineerd met gewone medicijnen tegen hartaandoeningen, zoals statines en bloedverdunners, kan Paxlovid ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals bloedstolsels.

Het kan ook een onregelmatige hartslag veroorzaken wanneer het gecombineerd wordt met medicijnen tegen hartpijn en wanneer het samen met statines wordt ingenomen. Dan kan het giftig zijn voor de lever.

Tientallen medicijnen, zoals aspirine, kunnen veilig samen met Paxlovid worden ingenomen, benadrukken de onderzoekers. Maar artsen moeten zich ervan bewust zijn dat andere medicijnen gevaarlijk kunnen zijn en moeten worden gestaakt of aangepast terwijl een patiënt wordt behandeld voor COVID met Paxlovid.

Dr. Sarju Ganatra, directeur van het cardio-oncologieprogramma van het Lahey Hospital and Medical Center in Massachusetts, zei: “Bewustwording van de aanwezigheid van interacties tussen geneesmiddelen van Paxlovid en gangbare cardiovasculaire geneesmiddelen is essentieel. Maatregelen op systeemniveau door het integreren van interacties tussen medicijnen en medicijnen in elektronische medische dossiers zouden kunnen helpen om daarmee samenhangende bijwerkingen te voorkomen.”

Joe Biden & Albert Bourla

Toen president Joe Biden positief testte op COVID en in juli begon met Paxlovid, stopte zijn arts dr. Kevin O'Connor tijdelijk met het toedienen van de statine Crestor en het medicijn tegen beroertes Eliquis.

Tijdens zijn behandeling had Biden een Paxlovid Rebound, wat betekent dat hij opnieuw besmet raakte met COVID. Biden werd daar ernstig ziek van.

Ook Pfizer-CEO Albert Bourla zou een Paxlovid-kuur hebben genomen toen hij het virus in augustus opliep. Hij was snel weer op de been, dankzij Paxlovid, liet hij uiteraard weten.

Vlak na de introductie van de bivalente omikron-booster kreeg Bourla echter opníeuw COVID. Bourla gaf de schuld van deze besmetting aan het feit dat hij de nieuwe booster nog niet had mogen nemen, en riep iedereen die dat wel mocht op om dat zo snel mogelijk te doen. Critici deden de laatste besmetting van Bourla af als een goedkope reclamestunt om de nieuwe prik te promoten.

Ivermectine

Paxlovid is een kostbaar medicijn waar geneesmiddelenreus Pfizer veel geld mee verdient. Gelukkig is er ook een alternatief, dat lang niet zo veel geld kost en ook nog eens géén risico veroorzaakt op dodelijke bloedklonters. Dat medicijn, het nobelprijswinnende ivermectine, wordt door de meeste gezondheidsautoriteiten nog altijd niet goedgekeurd en werd in de media lange tijd gedemoniseerd als paardenontwormingsmiddel. In landen waar ivermectine wel wordt toegestaan, worden goede resultaten geboekt in het bestrijden van COVID.

In september verscheen een grootschalige peer reviewed studie waaruit bleek dat regelmatig gebruik van ivermectine het risico om te sterven aan COVID-19 met 92 procent vermindert. De ziekenhuisopnames daalden zelfs met 100 procent.

Senior auteur dr. Flavio A. Cadegiani schreef op Twitter: "Een observationele studie met de omvang en het niveau van analyse als de onze is nauwelijks haalbaar en kan niet worden uitgevoerd als een gerandomiseerde klinische studie. Conclusies zijn moeilijk te weerleggen. Gegevens zijn gegevens, ongeacht je overtuigingen."

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

Voor iedereen die zich wil overtuigen.
Mocht u bij de plaatselijke apotheek komen vraag eens naar uitleg over ivermectine.
U hoeft geen paard mee te nemen, u kunt er gewoon op de fiets heen.

Requin

Kan? Neen, veroorzaakt dodelijke bloedproppen§
Het niveau zakt hier naar CO.

Cookies op deze website