Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 29 maart 2023

RIVM-baas en lockdown-adviseur Jaap van Dissel gaat met pensioen

Redactie Blckbx
2023 03 29 van dissel
3:00

Jaap van Dissel gaat met pensioen. Mede op zijn advies werden in Nederland meerdere desastreuze lockdowns ingesteld. Ook manipuleerde het RIVM onder zijn directeurschap ‘op bestelling’ ziekenhuiscijfers voor Hugo de Jonge, om introductie van de QR-code mogelijk te maken.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft al een vacature online staan voor de vervanger van Van Dissel (65). Het streven is dat deze persoon in het vierde kwartaal van dit jaar begint. Het RIVM wil niet zeggen wanneer Van Dissel (65) precies stopt, alleen dat hij volgend jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Advies lockdown

Van Dissel is bij het RIVM directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIB), dat tijdens de ‘uitbraak van het coronavirus’ ineens veel invloed kreeg op het beleid in Nederland. Van Dissel werd vanuit zijn functie bij het RIVM benoemd als voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT). In 2020 adviseerde het OMT de Nederlandse regering om een lockdown in te stellen. In het najaar van 2021 deed het dat nog een keer.

Onder meer op basis van het ‘heilige’ reproductiegetal ‘R’ werden scholen gesloten, bewoners van verzorgingshuizen in isolatie geplaatst, een mondkapjesplicht en strenge quarantaineregels ingesteld en moesten mensen anderhalve meter afstand houden. Ook werden winkels, de horeca, fitnesscentra, theaters, musea en bioscopen gesloten en kwamen er strenge regels voor sportverenigingen. Later kwam daar ook nog een avondklok bij, die mensen verplichtte om ’s avonds binnen te blijven. Ongekende maatregelen voor een virus met een sterftecijfer vergelijkbaar met de griep.

'Kennis van nu'

Vorige week maakte Volkskrant-journalist Maarten Keulemans bovendien bekend dat de meeste ingrijpende coronamaatregelen, zoals mondkapjes, handen wassen, ventilatie, de avondklok, het sluiten van scholen én het CTB 'met de kennis van nu’ onzin blijken te zijn.

Wetenschappers die destijds gecensureerd werden, wijzen er echter op dat die kennis toen al wel degelijk bekend was. Zij werden echter niet uitgenodigd bij de talkshows om in gesprek met Jaap van Dissel, en andere 'experts' zoals hij, een ander geluid te laten horen.

Hugo de Jonge

Vorig jaar november werd bekend dat het RIVM, net voor de introductie van het coronatoegangsbewijs (CTB), voor toenmalig gezondheidsminister Hugo de Jonge (CDA) 'op bestelling' cijfers manipuleerde. Van Dissel was toen directeur van het RIVM.

Het RIVM verspreidde destijds het persbericht dat vier van de vijf mensen in het ziekenhuis ongevaccineerd waren. Wob-documenten lieten zien dat het instituut daarvoor flink moest goochelen met cijfers. Data-onderzoeker Ferdi Tuinman ontdekte in de documenten dat er door het RIVM allerlei trucs moesten worden uitgehaald om vier van de vijf mensen in het ziekenhuis als ongevaccineerd te kunnen aanmerken.

Zo werd een substantieel deel van de coronapatiënten in de ziekenhuizen bewust en ten onrechte als ongevaccineerd aangemerkt. Het ging om patiënten van wie de vaccinatiestatus onbekend was, of die hun vaccinatiestatus niet wilden prijsgeven.

Mede door het persbericht van het RIVM werd de afkeer tegen ongevaccineerden dusdanig aangewakkerd, dat het discriminerende coronatoegangsbewijs door de regering Rutte kort daarna zonder veel protest kon worden ingevoerd.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Als het pensioen maar in de bajes wordt uitgezeten!

GTRene

Het grote geld is binnen, het gedoe gaat eraan komen en dus vliegt ie er snel tussenuit, immers net als foute ministers worden vaak nadat ze weg zijn opnieuw over gepraat maar dan niet met die foute, maar met de nwe dan minister, ze vallen nooit op het hakblok, nooit! ze komen bijna overal mee weg, 0,003% was de covid ernst, das niks, daarom zeiden ze eerst 3% wat een 'foutje' was maar alles in werking zetten en kwam meteen op de ernstige lijst... en die 0,003% zal het percentage zijn wat echt wordt aangepakt, beboet en erger, dus slechts 0,003% Het volk zal het zelf moeten doen, maar ook dat zal zo goed als niet gebeuren.

Cookies op deze website