Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 28 april 2022

Studie: lockdowns dreven zestigduizend kinderen in VK tot klinische depressie

Redactie Blckbx
2022 04 28 depressie lockdown
1:50

Uit een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Royal Society Open Science, blijkt dat ongeveer 60.000 kinderen in het Verenigd Koninkrijk aan een klinische depressie lijden als gevolg van lockdowns.

De onderzoekers stelden vast dat 27,1 procent van de kinderen depressief was, een percentage dat beduidend hoger lag dan het geval zou zijn geweest zonder de lockdowns. In 2017 bleek tussen 14 en 17 procent van de adolescenten tussen 11 en 19 jaar in Engeland te voldoen aan diagnostische criteria voor ten minste één psychische stoornis

Volgens een rapport van de Telegraph komt het percentage van 27,1 procent neer op ongeveer 60.000 extra kinderen die aan een klinische depressie lijden veroorzaakt door de coronabeperkingen.

"Na controle voor uitgangsscores en verschillende kenmerken op school- en leerlingniveau, waren depressieve symptomen hoger in de COVID-19 groep," wees de studie uit. "Deze bevindingen tonen aan dat de COVID-19 pandemie de depressieve symptomen bij adolescenten deed toenemen, verder dan wat waarschijnlijk zou zijn opgetreden onder niet-pandemische omstandigheden."

Uit cijfers blijkt dat 400.000 Britse kinderen vorig jaar werden doorverwezen naar specialisten op het gebied van geestelijke gezondheid voor zaken als eetstoornissen en zelfbeschadiging.

Lockdowns vooral nadelig

In een belangrijke studie van de Johns Hopkins University werd geconcludeerd dat de wereldwijde lockdowns veel meer nadelige gevolgen voor de samenleving hebben gehad dan dat zij enig voordeel hebben opgeleverd. De onderzoekers vinden dat lockdowns wetenschappelijk ‘slecht onderbouwd’ zijn en moeten worden verworpen als een beleidsinstrument bij een pandemie.

Spraakstoornissen

Zoals eerder bericht, lijden veel kleuters momenteel aan cognitieve ontwikkelings- en spraakstoornissen, doordat volwassenen tijdens de crisis steeds maskers droegen.

Volgens spraaktherapeuten heeft het dragen van maskers geleid tot een toename van 364 procent in het aantal doorverwijzingen van baby's en peuters.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

De totalitaire kinderbeulen- actief sinds minstens ‘68’ -zullen beweren dat ‘er slechts een stijging van 10% in depressies heeft plaatsgevonden’,maar het totaal-plaatje,m.n. ook de emotionele en intellectuele ontwikkelings-schade bij de allerkleinsten (wat levensbepalend is,de eerste levensjaren zijn cruciaal) ,is uiterst verontrustend.

Btw:in NYC geldt nu nog (iirc enkel) voor kinderen tot 4 jaar een muilkorfplicht

Cookies op deze website