Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 06 september 2022

Trudeau dreigt: nieuwe beperkingen en dwang als niet 80 procent booster neemt

Redactie Blckbx
2022 09 06 trudeau dreigt
2:00

De Canadese premier Justin Trudeau dreigt met nieuwe beperkingen en verplichtingen als niet 80 tot 90 procent van zijn landgenoten zich deze herfst laat prikken met de nieuwste omikron-boosters van Pfizer en Moderna.

In een onlangs verschenen video waarschuwt Trudeau Canadezen dat ‘wij weliswaar klaar zijn met COVID’ maar ‘COVID nog niet klaar is met ons’.

“We weten veel meer van het virus, en hebben veel middelen om het te bestrijden. Maar als de winter komt en de mensen weer grotendeels binnen zitten, bestaat er een reëel gevaar voor een nieuwe serieuze golf van COVID,” aldus de Young Global Leader van het World Economic Forum.

“Daarom is één van de beste manieren om een dergelijke golf, druk op het gezondheidssysteem en nieuwe beperkingen te voorkomen, ‘up-to-date’ te zijn met COVID-vaccinaties,” zei hij. “80, 85, beter 90 procent van de bevolking zou daarom de laatste prikken moeten krijgen. Dit is de enige manier om te voorkomen dat de provincies beslissingen moeten nemen over nieuwe beperkingen of zelfs mandaten.” Met ‘mandaten’ bedoelt Trudeau verplichte vaccinaties.

Trudeau raadt Canadezen aan om zich te laten injecteren met de nieuwe bivalente omikron-specifieke boosters van Pfizer en Moderna. “Je zou moeten updaten als het langer geleden is dan zes maanden sinds je laatste dosis. Voor wie de laatste vaccinatie al een tijdje geleden is, deze maand komen er nieuwe vaccins uit die op maat gemaakt zijn tegen omikron, die betere bescherming bieden. Iedereen zou zich moeten laten vaccineren. Als 80-85-90 procent van de mensen up-to-date gevaccineerd is, hebben we een veel betere winter, met minder noodzaak voor het soort restricties en regels die de afgelopen jaren voor zoveel mensen zo problematisch waren.”

WHO twijfelt aan boosters

Vandaag werd bekend dat de World Health Organization (WHO) openlijk twijfelt aan het nut van de nieuwe boosters. De klinische werkzaamheid van de bivalente omikron-boosters, die Trudeau onder dreiging van beperkingen en verplichtingen aan zijn landgenoten wil opdringen, zou niet uit studies zijn gebleken, zegt Chief Scientist dr. Soumya Swaminathan van de WHO.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

Zou toch fijn zijn als alternatief ivermectine te propageren.

Vraag me toch af hoe zijn ontbijtgesprek gaat,
even wat familie en kennissen op de hoogte brengen dat ze wat aandeeltjes Pharma kunnen kopen want vandaag volgt aankondiging van hogere “vaccinatiequote”.
Heette dat niet vroeger handel met voorkennis, sinds Twitter zeker afgeschaft.

Requin

Society of Actuaries Research Institute heeft een "point of view" gepresenteerd en
veronachtzaamde de feiten!
Bij Neurenberg kon je dat ook niet helpen!

Cookies op deze website