Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 06 september 2022

WHO twijfelt openlijk aan nut omikron-boosters Pfizer en Moderna

Redactie Blckbx
2022 09 06 who twijfelt aan boosters
1:20

De World Health Organization (WHO) zegt dat de klinische werkzaamheid van de nieuwe omikron-specifieke boosters van Pfizer en Moderna niet is aangetoond. ‘Het is niet duidelijk of we deze vaccins nodig hebben.’

In een maandag verschenen video laat Chief Scientist dr. Soumya Swaminathan van de WHO weten dat de gezondheidsorganisatie twijfelt aan de nieuwe bivalente omikron-boosters van Pfizer en Moderna.

Swaminathan maakt in haar boodschap allereerst nog eens duidelijk dat het gaat om twee verschillende bivalente omikron-boosters, die door Pfizer en Moderna zijn ontwikkeld, een gegeven waar kennelijk toch veel onduidelijkheid over is.

“De FDA heeft degene goedgekeurd voor de BA.4/5 variant, terwijl de EU en Groot-Brittannië die voor BA.1 hebben goedgekeurd,” legt de Chief Scientist van de WHO uit.

Swaminathan: “Wat die bivalente vaccins hebben aangetoond in laboratorium-studies is dat ze je helpen een licht hogere antilichaam respons tegen omikron op te bouwen. Maar of dat zich zal vertalen in een bepaalde klinische werkzaamheid, dat weten we niet, omdat we niet echt beschikken over de studies. Dus de tijd zal leren of we dit soort omikron-specifieke vaccins nodig hebben.”

Zoals blckbx vorige week berichtte zijn de door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurde BA.4/5 boosters niet getest op mensen. Het vaccin van Pfizer kreeg een noodgoedkeuring na proeven met acht muizen, Moderna gebruikte tien muizen voor de proeven. Bij die proeven liepen overigens alle tien gevaccineerde muizen omikron op na blootstelling aan het virus.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

"..........Time will tell whether we need this type of Omicron-specific vaccine."
If we will succeed in killing off these superfluous useless 6 billion people...

FUER LEBENRAUM EHEPAAR ONKEL KLAUS UND SEINE GELIEBTE AUS HOLLAND!

ML

Fascinerend dat ze na alles wat bekend is toch met een stalen gezicht deze 'boodschap' brengt. Time will tell ...dus mensen voor dit experiment hebben ze nog gegadigden nodig...wie eerst? en 'bijkomend voordeel', er zijn 2 varianten, misschien mag je wel kiezen. Pfffff de waanzin gaat maar door.

Cookies op deze website