Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 28 april 2022

Waardoor wordt wereldwijde mazelenuitbraak veroorzaakt?

Redactie Blckbx
2022 04 28 mazelen
4:00

De WHO en UNICEF kwamen gisteren met verontrustende cijfers. De ziekte mazelen grijpt overal ter wereld razendsnel om zich heen. De afgelopen maanden zijn er wereldwijd bijna 80 procent meer gevallen geconstateerd. Volgens de WHO omdat door corona minder mensen zich hebben laten inenten tegen mazelen. Maar is dat wel de enige oorzaak?

Tot dusver zijn er in januari en februari 2022 wereldwijd 17.338 gevallen van mazelen gemeld, tegen 9.665 in de eerste twee maanden van 2021, meldde gisteren de WHO en UNICEF, een ongekende toename van maar liefst 79 procent. De twee agentschappen van de Verenigde Naties wijten de schrikbarende cijfers aan ‘de vertraging in het wereldwijde vaccinatieprogramma tegen mazelen, als gevolg van corona’. De organisaties vrezen dat mazelen, een zeer besmettelijke virusziekte, in 2022 ‘miljoenen kinderen’ zou kunnen treffen, en pleiten daarom voor 'meer vaccineren'.

Vorig jaar géén mazelenuitbraak

Volgens de WHO en Unicef hebben te veel kinderen vorig jaar geen mazelenvaccins kunnen krijgen, met name door de verstoring van de gezondheidsstelsels als gevolg van de coronacrisis. In 2021 kregen wereldwijd 23 miljoen kinderen geen basisvaccins, het hoogste aantal sinds 2009 en 3,7 miljoen meer dan in 2019, aldus de WHO en UNICEF.

Een simpel rekensommetje leert echter dat die 3,7 miljoen nooit verantwoordelijk kunnen zijn voor een toename van 80 procent mazelengevallen. Bovendien valt op dat de cijfers vergeleken worden met 2019 en niet met 2020. In 2020 kregen namelijk óók minder mensen de basisvaccinaties aangeboden, vanwege lockdowns en andere coronamaatregelen. Daarop volgde echter geen massale mazelenuitbraak. Wat is er veranderd sinds begin 2021?

Mazelen is een zeer besmettelijke virusziekte die het immuunsysteem ernstig kan aantasten. Mensen die al een zwak immuunsysteem hebben, zijn er het bevattelijkst voor. Bij deze groep kan de ziekte ook veel ernstiger verlopen, en zelfs leiden tot de dood.

Rol mRNA-vaccinatiecampagne

Het is vreemd dat door de WHO niet gekeken wordt naar de eventuele rol van corona-vaccinaties als oorzaak van de mazelenuitbraak. Er zijn immers steeds meer aanwijzingen en bewijzen dat de mRNA-prikken het immuunsysteem ernstig kunnen aantasten. Vermaarde artsen en wetenschappers, zoals dr. Peter McCullough, dr. Geert Vanden Bossche, dr. Robert Malone en vele anderen, waarschuwen er al tijden voor dat de spike-eiwitten in de corona-injecties het immuunsysteem kunnen verstoren en afbreken, waardoor mensen bevattelijker worden voor virussen, zoals bijvoorbeeld de mazelen. Dit wordt ook aangetoond door officiële cijfers van de Britse overheid.

De afgelopen maanden zijn ook andere 'bijna uitgestorven' ziektes aan een comeback bezig, zoals leverontsteking, herpes en HIV. Maar ook onschuldige besmettelijke onhebbelijkheden zoals wratten komen veel vaker voor dan vorige jaren.

WHO zet in op inhaalcampagnes

Door de WHO en UNICEF wordt de globale prikcampagne tegen corona echter helemaal niet genoemd. Het antwoord van beide VN-organisaties is om vol in te gaan zetten op het vaccineren tegen de mazelen.

“De COVID-19 pandemie heeft de immunisatiediensten ontwricht, de gezondheidsstelsels zijn overrompeld en we zien nu een heropleving van dodelijke ziekten, waaronder mazelen. Voor vele andere ziekten zullen de gevolgen van deze onderbrekingen van de immunisatiediensten nog tientallen jaren voelbaar zijn," waarschuwde WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Het is nu tijd om essentiële vaccinatieprogramma's weer op de rails te krijgen en inhaalcampagnes te starten, zodat iedereen toegang kan krijgen tot deze levensreddende vaccins", drong hij aan. Het risico op grote uitbraken neemt toe naarmate landen de preventieve maatregelen ter bestrijding van COVID-19, zoals het in acht nemen van fysieke afstand, versoepelen.”

Over Stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

En als er nu vErBeTErDe ‘vaccins’ dwz. mnRA-troep voorgeschreven worden, is het circkeltje weer rond.

Overigens zou ik er op letten wat er in de bevolking van de Volksrepubliek China gespoten wordt en zal worden, is wel...interessant hoe de tweede economie van de wereld de afgelopen twee jaar constant stappen neemt die haar grootste rivaal schaden (met goedvinden van de gecorumpeerde bovenlaag)

Cookies op deze website