Lightbox Image
Afbeelding:
Economie 16 november 2022

Maxima lobbyt op G20 voor ‘digitale gevangenis naar Chinees model'

Redactie Blckbx
2022 11 15 maxima g20 cbdc
3:30

Koningin Máxima hield maandag op de G20 in Bali een vurig pleidooi aan wereldleiders voor het invoeren van een digitale centrale bankmunt (CBDC). Máxima zou de munt bovendien graag wereldwijd gekoppeld zien aan een digitale identiteit.

Net als een week eerder op de top over de digitale euro in Brussel hield Máxima haar toespraak in Bali via een stream.

De koningin vroeg de aanwezigen op de B20, de zakentop van de G20, om op de bijeenkomst 'de schouders eronder te zetten' en 'de handen ineen te slaan' om een digitale financiële infrastructuur op te tuigen, met toegang voor iedereen.

Onder de aanwezigen op de top zijn deze week minister van Financiën Sigrid Kaag, premier Mark Rutte en – verrassend – World Economic Forum-topman Klaus Schwab.

Volgens Máxima zijn het moeilijke tijden voor mensen overal. “En we zoeken allemaal naar nieuwe manieren om de uitdagingen die voor ons liggen, van COVID tot conflict en van inflatie tot klimaatverandering, aan te pakken. Inclusieve financiering biedt nieuwe mogelijkheden om veerkracht op te bouwen en te investeren in een welvarender toekomst,” wist de Nederlandse koningin.

“Maar we moeten verder gaan dan betalingen," zei Máxima. "Een breed scala aan financiële diensten, sparen, verzekeren en kredietverlening is nodig om individuen, huishoudens en de samenleving ten volle te laten profiteren van de digitale economie. We moeten ook blijven werken aan een digitale financiële infrastructuur die veilig is en niemand uitsluit."

Volgens de koningin biedt India een goed voorbeeld door digitale ID-kaarten te combineren met een betalingsinterface en diensten van stakeholders in een gemakkelijk toegankelijk platform.

Máxima ziet een belangrijke taak weggelegd voor stakeholders, zoals banken, bedrijven, regeringen en financiële instellingen om de digitale infrastructuur mogelijk te maken.

Op internet worden de mooie woorden van Máxima direct doorgeprikt.

Volgens financieel expert Arno Wellens is Máxima digitale slavernij aan het pushen. "‘Ze kleedt zich zo goed’, ‘ze lacht zo leuk’, ‘ze ziet er fantastisch uit’. Menig polderbewoner draagt de Argentijnse ‘Max’ op handen maar dat kunnen ze beter niet doen. Ze is helemaal niet zo leuk. ‘Max’ wil programmeerbaar digitaal geld invoeren, zogenaamd om de armen te helpen. Dat is een onzinnig argument. Deze central bank digital currency (CBDC) vernietigt onze privacy. Straks wordt je geregeerd door een app, waarmee de overheid jouw leven met een druk op de knop stil kan zetten."

De Nachtzuster(s) zien op Twitter niets anders dan dat Máxima pleit voor een sociaal kredietsysteem naar Chinees model. "Máxima lid van het Koninklijk huis en de Wereldbank pleit openlijk voor programmeerbaar digitaal geld. Denk aan voedselpunten, reispunten of strafpunten. Is er een weg terug? Rug recht, boycot de CBDC-agenda."

Columniste Marianne Zwagerman vindt dat Máxima voor haar beurt praat. "Het is belangrijk om 23 november naar het debat te komen om te laten merken dat dit soort zaken niet in achterkamertjes besloten mogen worden," aldus Zwagerman.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Een oorlog tegen, onder meer de nederlanders, win je aléén door DUIDELIJK te zijn.

Maxima maakt deel uit van de vreemde mogendheid WEF en werkt in collaboratie daarmee

aan omverwerping en ondermijning van Nederland als zelfstandige staat.

Dat is landverraad en werd tot enige jaren terug met een mogelijke doodstraf

'gehonoreerd'. Hieronder enige hoofrolspelers/daders in landverraad.

Let op: de fascisten per definitie rollen een agenda uit die door géén enkele stemmer

zchtbaar was in welk verkiezingsprogramma dan ook!

Occam bericht naar van Haga BVNL

Luus

Mooi weer spelen bij de bevolking maar dit koningshuis is een wef aanhanger

Cookies op deze website