Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 24 augustus 2022

Man test tegelijkertijd positief op corona, apenpokken én HIV

Redactie Blckbx
2022 08 24 MP HIV C Cropped2

Onderzoekers in Italië melden het eerste bekende geval van iemand die tegelijkertijd positief testte op apenpokken, corona én HIV. Alle drie de infecties waren nieuw en volgden op een korte reis naar Spanje.

De patiënt, een 36-jarige Italiaanse man, kreeg koorts, keelpijn, vermoeidheid, hoofdpijn en een ontsteking in de liesstreek ongeveer negen dagen na zijn terugkeer van een vijfdaagse reis naar Spanje. Tijdens de reis had hij onbeschermde seks met mannen, meldt BNO News.

Drie dagen nadat de symptomen verschenen, testte de man positief op corona, volgens een gevalsanalyse gepubliceerd in het Journal of Infection. De man testte ook al positief op corona in januari, slechts enkele weken nadat hij was gevaccineerd.

Binnen enkele uren nadat hij positief was bevonden op het coronavirus, verscheen er uitslag op zijn linkerarm en in de daaropvolgende dagen verspreidden de blaren zich over zijn lichaam. Naar aanleiding hiervan meldde hij zich bij de eerste hulp in een ziekenhuis in Catania, een stad aan de oostkust van Sicilië.

Recente HIV-infectie

Een reeks tests die in het ziekenhuis werden afgenomen, leverden positieve resultaten op voor apenpokken, corona én HIV. De HIV-test toonde een hoge virale lading (234.000 kopieën/mL) en zijn CD4-telling, samen met een negatieve test van minder dan een jaar geleden, wijst er volgens de onderzoekers op dat hij onlangs was besmet.

De patiënt werd na bijna een week uit het ziekenhuis ontslagen en was toen hersteld van COVID-19 en apenpokken, hoewel er een klein litteken overbleef.

‘Symptomen kunnen overlappen’

“Dit geval benadrukt hoe apenpokken en COVID-19-symptomen kunnen overlappen, en bevestigt hoe in het geval van co-infectie, anamnestische collectie en seksuele gewoonten van cruciaal belang zijn om de juiste diagnose te stellen,” zeggen de onderzoekers in hun gevalsanalyse.

“Opgemerkt moet worden dat de orofaryngeale uitstrijk van de apenpokken na twintig dagen nog steeds positief was, wat suggereert dat deze personen nog steeds besmettelijk kunnen zijn gedurende verschillende dagen na klinische remissie,” zegt het rapport. “Daarom moeten artsen passende voorzorgsmaatregelen aanmoedigen.”

De onderzoekers voegden eraan toe: “Aangezien dit het enige gerapporteerde geval is van gelijktijdige besmetting met apenpokken, SARS-CoV-2 en HIV, is er nog steeds niet genoeg bewijs dat deze combinatie de toestand van de patiënt kan verergeren. Gezien de huidige SARS-CoV-2-pandemie en de dagelijkse toename van gevallen van apenpokken, moeten gezondheidszorgsystemen zich bewust zijn van deze mogelijkheid.”

Prof. Shmuel Shapira

Onlangs werd Prof. Shmuel Shapira, één van Israëls meest vooraanstaande wetenschappers, gecensureerd door Twitter. Shapira suggereerde in een tweet dat de uitbraak van apenpokken verband houdt met mRNA-vaccins. Dat mag niet van Twitter, dat hem dwong het bericht te verwijderen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Geen plek voor discussie in het Tirannieke tijdperk waar we nog steeds met z'n allen inzitten.
Echt onwerelds en wat er ook gebeurt hoe gek of hoe ernstig ook, ze gaan gewoon door, werken het programma af, alsof het een computer programma is, gewoon 'eng'

Requin

Het ware beter als deze site zich meer concentreerd op het uitroeien van het wef met alle mogelijke middelen en daartoe een extra rubriek begint:

"Respectloos Ausrotten Uit Respect voor het Leven!"

Cookies op deze website