Lightbox Image
Afbeelding:
Klimaat 06 december 2022

Oxford start proef met ‘standaard klimaatlockdown’ voor ‘duurzaam verkeerssysteem’

Redactie Blckbx
2022 12 06 Oxford klimaatlockdown Cropped
3:00

Inwoners van Oxford in Engeland mogen straks niet meer vrij met hun auto door de stad reizen om zo ‘een duurzaam en inclusief vervoerssysteem’ te realiseren. Critici spreken van een ‘standaard klimaatlockdown’.

Vorige week stemde de Oxfordshire County Council voor een proef waarbij zes zogenaamde verkeersfilters in de stad worden geïnstalleerd. Deze leggen beperkingen op aan hoe vaak en waar automobilisten het stadscentrum mogen binnenrijden.

Nummerplaatherkenning en boetes

De proef gaat in de zomer van 2023 van start en zal minimaal zes maanden duren. Particulieren zonder vergunning mogen van 07.00 tot 19.00 uur de verkeersfilters niet passeren. Andere voertuigen, zoals bussen, taxi’s, bedrijfswagens en huurauto’s mogen dat wel.

Bij de zes verkeersfilters worden camera’s geïnstalleerd met automatische nummerplaatherkenning om voertuigen te controleren. Automobilisten die zonder vergunning één van de filters passeren, krijgen een boete van 70 pond (ongeveer 80 euro).

Inwoners van Oxford kunnen dagpassen aanvragen om meer bewegingsvrijheid te krijgen. Maar ook hier zitten beperkingen aan, want een vergunning kan per auto maximaal honderd dagen per jaar gebruikt worden. Dit komt neer op gemiddeld twee dagen per week. Er geldt een maximum van drie auto’s per huishouden en één auto per persoon.

“Dit zal ons helpen om een betaalbaar, duurzaam en inclusief vervoerssysteem te realiseren, dat de County in staat stelt zich te ontwikkelen en tegelijkertijd het milieu beschermt, en van Oxfordshire voor alle inwoners een betere plaats maakt om te leven,” zo motiveert Oxfordshire de vrijheidsbeperkende maatregel op optimistische toon.

“Verkeersfilters zijn bedoeld om een veiliger, schoner en welvarender plaats om te wonen, te werken en te bezoeken tot stand te brengen,” zei verantwoordelijk bestuurder Andrew Gant al even rooskleurig.

‘Standaard klimaatlockdown’

Critici kijken met argusogen naar het plan om ‘een duurzaam en inclusief vervoerssysteem’ te realiseren. Lois Perry is directeur van Car26, een organisatie die campagne voert voor een referendum over net zero en een stop wil op CO2-gerelateerde regelgeving. Zij vertelde aan The Epoch Times het Oxford-project te beschouwen als een ‘standaard klimaatlockdown’. “Wij denken dat dit een kleine stap is in de richting van een complete dystopie, waarbij klimaat en net zero zoals gewoonlijk als excuus worden gebruikt. Wanneer regels en voorschriften worden ingevoerd om mensen te beperken, gebruiken ze nooit de echte reden om te beginnen. Het is altijd de volksgezondheid, of in dit geval, het redden van de planeet,” zei ze. “Dit gaat allemaal over beperking en controle,” voegde ze eraan toe.

‘Suïcidaal experiment’

Klimaatscepticus Ben Pile is mede-oprichter van het blog Climate Resistance. Tegenover The Epoch Times beschreef hij het plan als ‘een suïcidaal experiment’. “Wat het bijzonder groene, linkse, woke en rijke Oxford ontdekt, is dat er niet direct vervangers zijn voor de dingen waar industrieën, kleine bedrijven en levensstijlen van afhankelijk zijn,” zei hij. “Oxford heeft ervoor gekozen zichzelf tot lijdend voorwerp te maken van een suïcidaal experiment. Iedereen die ik erover spreek, haat het.”

Pile schreef in mei 2020 al een artikel waarin hij de coronalockdowns omschreef als ‘een beangstigende generale repetitie voor de klimaatagenda’.

Steun blckbx en maak onderdeel uit van de blckbx buddy community!
Word blckbx buddy
Blckbx buddy no url

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Ze kunnen beter massaal verzet plegen want dit is nog maar het begin als je deze psychopaten ermee weg laat komen. Maar wie ben ik, bijna iedereen heeft zijn vrijheid opgegeven met die QR code, dit is stap twee, nog meer vrijheid weg. Geef ze één vinger en wat gebeurt er dan? Als ze in Oxford dit gaan accepteren weten we allemaal het vervolg. Die Andrew Gant zorgt voor teveel CO2, er is een oplossing voor om dat tegen te gaan overeenkomstig zijn beleid.

Cookies op deze website