Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 14 februari 2023

Belgische media: ‘Aanslagpleger Plopsaland beïnvloed door Robert Jensen’

Redactie Blckbx
Robert Jensen
1:30

Media in België beweren dat de man die zaterdag een aanslag wilde plegen tijdens de Miss België-verkiezing in Plopsaland daartoe indirect is aangezet door Robert Jensen. Viroloog Marc Van Ranst vindt dit een logisch idee.

Peter C., een 46-jarige man uit Lommel, werd zaterdag aangehouden met een vuurwapen vlakbij het pretpark Plopsaland in De Panne. Zijn vrouw had de politie getipt dat hij een aanslag wilde plegen tijdens de Miss België-verkiezing, die op dat moment plaatsvond in het pretpark. Ook in zijn auto werden vuurwapens aangetroffen.

De Belgische media berichten nu dat de verdachte mentale problemen had, die indirect veroorzaakt zouden zijn door niemand minder dan de Nederlandse presentator Robert Jensen. De man zou namelijk video’s van Robert Jensen hebben gedeeld via social media.

De kranten en televisiezenders pakken groot uit met de link tussen Jensen en de verdachte. Hierdoor wordt een beeld geschetst alsof Robert Jensen de verdachte aangezet zou hebben om een aanslag te willen plegen.

De Vlaamse zender VTM toonde een fragment uit een video van Jensen die de man zou hebben verspreid. Hierin doet Jensen ‘schokkende onthullingen' over de invloed van links binnen het onderwijs, beweert VTM. De omroep noemt Jensen een ‘beruchte presentator’.

'Verdachte die aanslag wilde plegen tegen Miss België-verkiezing was fan van Nederlandse complotdenker Robert Jensen’, kopte de Gazet van Antwerpen. De krant schrijft dat Peter C. ‘dweepte met de Nederlandse complotdenker Robert Jensen’. "De ooit populaire tv-presentator en opiniemaker ontpopte zich de jongste jaren tot fulltime-lawaaimaker die de gekste theorieën verkondigt op zijn YouTube-kanaal,” aldus de Gazet.

Marc Van Ranst

De volledig ongegronde en uit de lucht gegrepen aantijgingen tegen Jensen worden gretig omarmd door Marc Van Ranst. De viroloog, die binnenkort een eredoctoraat in ontvangst mag nemen van de Radboud Universiteit in Nijmegen, wakkerde op Twitter de hetze tegen de presentator verder aan.

“Luisteren naar de ongein van Robert Jensen kan de geestelijke gezondheid beschadigen, en kan sommige individuen blijkbaar triggeren tot het maken van gewelddadige plannen. Goed politiewerk!" tweette Van Ranst.

Als iemand tegenwerpt “Zo Marc, vind je niet dat je deze conclusie heel snel trekt?" antwoordt Van Ranst: “Ik krijg dagelijks de aanhangers van Jensen en Engel op mijn dak. Geloof mij, sommigen zijn volstrekt geradicaliseerd en gevaarlijk.”

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Welnee het is ingegeven door de onthullingen van professor Barabas die ontdekt heeft dat van Ranst gemaakt is in een experimenteel biolab uit genetisch gemanipuleerde frikandellen in een omhulsel van jute. Van Ranst wilde in zijn wanhopige eenzaamheid door de afwijzing van zijn favoriete miss overgaan tot gewelddadige ontvoering. Peter C. heeft dit plan verhinderd met hulp van Lambik, maar de media maken er weer een verdraaiing van.

GTRene

ah, het was Putin die NS2 opblies, wisten ze direct na het gebeuren al, nou, nee nog eerder, al voor het gebeurde wisten ze het al.

nu met Jensen en zijn grote aanhang een lastige teek in hun pels begint te worden, willen ze hem weg hebben en framen, als die man Trump video's deelde dan was het wellicht Trump, maar die verkiezingen zijn nog ver weg en dus werd het Jensen. Hopelijk ownee laat ik me maar inhouden over die Ranzige Marc, hij komt zijn tegenovergestelde nog wel tegen, daarvoor hoeven we niet tot 2030 te wachten schat ik zo in.

Cookies op deze website