Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 30 mei 2022

Donald Trump wil ‘non-woke’ streamingdienst lanceren

Redactie Blckbx
2022 05 30 Trump streamingdienst Cropped
2:10

Het mediabedrijf van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil een streamingdienst op abonnementsbasis lanceren, genaamd ‘TMTG+’. Het wil ‘non-woke’ inhoud aanbieden, heeft als doel ‘de 'cancelcultuur te cancelen’ en verbindt zich ertoe om makers van inhoud niet te censureren vanwege hun politieke ideologie.

Trump Media and Technology Group (TMTG) diende hiervoor op 16 mei een aanvraag in bij de toezichthouder van de Amerikaanse beurs, waarin het de plannen toelicht. “TMTG+ wil programma's aanbieden die onder meer bestaan uit komedie voor de gewone man, gecancelde shows, Trump-specifieke programmering, op geloof gebaseerde shows, familie-entertainment, programma’s die het Tweede Amendement onderschrijven en nieuws.” Het bedrijf wil een platform creëren voor conservatieve en libertarische standpunten en inhoud aanbieden die van andere platforms is gecanceld. Ook zullen er podcasts aangeboden worden via TMTG+. Wanneer de dienst beschikbaar wordt, is nog niet duidelijk.

TruthSocial

TMTG werd in januari 2021 opgericht. In februari van dit jaar lanceerde het bedrijf TruthSocial, om ‘de vrijheid van meningsuiting te herstellen in de VS’. Het is een social mediaplatform dat qua opzet erg lijkt op Twitter. “Het nieuwe tijdperk van censuur is een ramp voor ons land. Het was veel beter in de tijd dat we onze debatten fel en open voerden, en dan konden we samen verder als Amerikanen, waarbij beide partijen wisten dat hun stem en hun beste argumenten waren gehoord,” zei Trump in een verklaring over zijn plannen met het platform.

“Of het nu Hollywood is, nieuwsmedia, zoekmachines, betalingsverkeer. Dit zijn allemaal gebieden waarvan ik denk dat mensen gecanceld kunnen worden. Amerikanen kunnen ontslagen worden als je geen eer betuigt aan de juiste woke God. Dat zijn de dingen waar we tegen gaan vechten," zei Devin Nunes, CEO van Truth Social en voormalig Republikeins Congreslid, tegen Epoch TV.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website