Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 14 augustus 2022

Facebook censureert #diedsuddenly hashtag

Redactie Blckbx
2022 08 14 Facebook died suddenly
2:00

Facebook houdt berichten met de hashtag #diedsuddenly (‘plotseling overleden’) verborgen, omdat het beweert dat sommige van deze berichten in strijd zijn met zijn verregaande community guidelines.

Wanneer gebruikers naar deze hashtag zoeken, worden geen resultaten getoond, maar verschijnt de melding: ‘Berichten met diedsuddenly zijn hier tijdelijk verborgen. Bepaalde inhoud in deze berichten is in strijd met onze richtlijnen voor de community,’ meldt Reclaim the Net.

Vaccin?

Facebook specificeert niet welke regels deze berichten zouden hebben geschonden. Op Twitter gebruikt men deze hashtag veelal om nieuwsberichten te delen over mensen die ‘plotseling en onverwacht’ zijn overleden. In veel van deze Twitter-berichten wordt vermeld dat de overledenen volledig waren ingeënt tegen corona en wordt gezinspeeld op een verband tussen de vaccins en hun dood.

Als Facebook-gebruikers soortgelijke inhoud plaatsen onder deze hashtag, zijn de berichten waarschijnlijk in strijd met het verbod van de techgigant op een breed scala aan beweringen over coronavaccins. Facebook verbiedt beweringen dat ‘vaccins giftig, gevaarlijk of autisme veroorzakend zijn’ en beperkt de verspreiding van ‘schokkende verhalen’ over de vaccins.

Massacensuur

Het blokkeren van deze hashtag is het laatste van vele voorbeelden van Facebook die inhoud censureert die kritisch is op de coronavaccins. Gedurende de ‘pandemie’ heeft Facebook ook massacensuur toegepast op inhoud die tegen maskers is, op inhoud die tegen lockdowns is, en op inhoud waarin stond dat het coronavirus uit een laboratorium kwam (een censuurbeleid dat plotseling werd teruggedraaid, nadat de regering Biden aankondigde dat het de herkomst van corona zou gaan onderzoeken).

Niet alleen censureert Facebook massaal inhoud die ingaat tegen, of vraagtekens zet bij de richtlijnen van de overheid en het oude mediaverhaal over corona, maar het werkte ook actief samen met de door Pfizer gesteunde CDC Foundation om de ‘vaccinopname’ te verhogen. En het onderhield een nauwe relatie met Amerikaanse federale agentschappen over corona-berichtgeving.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Vraagje aan BBTV gebruiken jullie vrije sofware?

ML

Wordt tijd dat mensen massaal de media van Zuckerberg boycotten. Net zo crimineel als de rest. Vaste bezoeker van het eiland van Epstein, de pedofielenclub.

Cookies op deze website