Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 09 maart 2023

Mark Rutte wil géén boeren in het publiek bij Vandaag Inside

Redactie Blckbx
2023 03 09 mark rutte geen boeren
1:00

Premier Mark Rutte wil alleen als tafelgast bij Vandaag Inside aanschuiven als er géén boeren in het publiek zitten, onthulde presentator Wilfred Genee. Ook toeslagenouders en mensen uit Groningen zijn van Rutte niet welkom. Hugo de Jonge stelt andere voorwaarden.

Maandag 13 maart, enkele dagen voor de verkiezingen, is premier Rutte te gast bij het programma Vandaag Inside van SBS6. De VVD-er komt daar echter niet zonder voorwaarden zitten, zo blijkt. “Er mogen geen boeren in het publiek zitten, geen toeslagenouders, mensen uit Groningen niet, er mag geen politiek duider aan de bar zitten,” verklapte Wilfred Genee tijdens de vorige uitzending. “Het wordt dan wel ingewikkeld.”

Ook de gast die in de volgende uitzending aan tafel zit – voormalig coronaminister Hugo de Jonge (CDA) – stelt eisen. “Hugo wil vooral over zijn plannen met de woningmarkt praten. We mogen ook niet meer over de mondkapjes beginnen enzovoorts, want daar is hij niet meer van. Dan denk ik: wat zitten we hier nou met z’n allen te doen?” klaagt Genee.

Tafelgast Angela de Jong vindt het ongelooflijk. “Daar ga je toch niet mee akkoord dan, neem ik aan?” Genee: “Nou ja, wat denk je?” De Jong: “Je krijgt die eisen, dan zeg jij nee, en dan komt hij toch?”

Kaag weigerde

Vandaag Inside kreeg onlangs veel kritiek, toen het bekend maakte dat Mark Rutte als enige politicus voor de verkiezingen in de uitzending zou komen. Het programma, dat normaal nooit campagnevoerende politici uitnodigt, vroeg daarom snel ook een aantal andere politici. Naast Hugo de Jonge werd Caroline van der Plas van BBB gevraagd en Sigrid Kaag van D66. De laatste weigerde echter te komen.

Johan Derksen was wel gecharmeerd van Van der Plas: “De huidige politici acteren een prominente politicus, maar dat zijn ze helemaal niet. Dat is de kracht van die Van der Plas, want die is in elk geval zichzelf. Die kan je buurvrouw zijn.”

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Vlinder

Ik snap niet dat voetbal inside een podium geeft aan politici uit de coalitie. Wat willen ze ermee bereiken?
Ze veroorzakende ene ellendige crisis na de anderen. Laten het volk allang in de steek. Hoop dat Derksen nou ook zo'n grote smoel zal hebben tegen Rutte. Ik ga ieder geval niet kijken

Skydisc1

Ik kijk sowieso al niet naar dat programma en nu ze deze volksverlakkers en landverraders aan tafel dulden zijn ze voor mij volledig afgebrand. Waarom niet de echte volksvertegenwoordigers uitnodigen? Wat een gotspe.

Cookies op deze website