Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 17 april 2022

MSNBC: ‘Wij moeten controleren hoe mensen denken ... ’

Redactie Blckbx
2022 04 17 msnbc musk
2:20

Waarom zijn de mainstream media - en alles wat naar links neigt - zo vreselijk verontwaardigd over de poging van de rijkste man ter wereld om Twitter te kopen? Een kort fragment van de Amerikaanse zender MSNBC uit 2017 laat duidelijk zien hoe de media en hun opperheren kijken naar hun rol in de moderne samenleving.

De mainstream media draaien deze dagen overuren om de massa’s uit te leggen hoe slecht het zou zijn voor de vrijheid van meningsuiting en voor de democratie als Tesla-baas Elon Musk het social media platform Twitter zou kopen. Wat de werkelijke motieven zijn van de mediahetze tegen Musk wordt goed samengevat door een kort fragment van de zender MSNBC. Het fragment uit 2017 laat perfect zien waar de échte paniek zit.

Niemand minder dan MSNBC's 'Morning Joe' Mika Brzezinski sprak in 2017 de volgende woorden over Donald Trump:

"De gevaarlijke kanten hier zijn dat hij [Donald Trump] de media probeert te ondermijnen, zijn eigen feiten probeert te verzinnen, en het zou kunnen dat terwijl de werkloosheid en de economie verslechteren, hij de berichtgeving zozeer zou kunnen hebben ondermijnd dat hij eigenlijk precies kan controleren wat mensen denken..."

En dan de nagel in de 'oeps, ik vertelde net de waarheid doodskist':

"...en dat is onze taak."

Waarop mede-presentator Joe Scarborough antwoordt:

"Yeah".

Bekijk de volledige clip hier:

En voor wie denkt dat Brezinski misschien van gedachten is veranderd in de loop der jaren en dat ze de fout van haar ‘ongelukkige uitspraak’ uit 2017 inmiddels heeft ingezien, tijdens 'Morning Joe', deed Brezinski het deze week gewoon nóg eens, maar dan in relatie tot Elon Musks overnamebod op Twitter. Ze luidde het alarm over een mogelijke management shakeup van het bedrijf en noemde een hypothetische overname door Musk een ‘zeer gevaarlijk precedent’ voor Amerika.

Brzezinski: "...zijn er manieren om hem te stoppen als hij Twitter wil kopen? Zijn er beschermingsconstructies rond zoiets als dit? Want dit zou een zeer gevaarlijk precedent kunnen zijn."

"Hij gelooft niet in de gevolgen van woorden," voegde Brezinki's gast toe, die eerder had geschreven dat 'Elon Musks poging om Twitter te kopen een huiveringwekkende nieuwe dreiging betekent: trollende miljardairs die sociale media overnemen'.

Als het gaat om het vormen van de mening van de massa, houden de mainstream media en hun opperheren toch het allerliefst zélf de regie in handen.

Bron: ZeroHedge

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Vrij denken onderdrukt sinds het oude Griekenland
---------------------------------------------------------------------------
In een informatieoorlog moet je in ieder geval open source gebruiken. De domme massa schapen heeft linux en BSD-Unix laten liggen. Ik geef daarom toch maar de tip te leren van
Richard Stallman, gnu-linux en Distrowatch.

Op het gebied van free energy hadden we ook een infrastructuur, maar helaas zijn veel wetenschappers op dit gebied afgehaakt door niet natuurlijke oorzaken.

Cookies op deze website