Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 28 oktober 2022

Nieuwe ‘Chief Twit’ Elon Musk ontslaat direct top van Twitter

Redactie Blckbx
2022 10 28 musk twitter
2:00

Direct na het afronden van de aankoop van Twitter voor 44 miljard dollar heeft Elon Musk donderdag de top van het bedrijf ontslagen, waaronder topman Parag Agrawal en ‘censuurchef’ Vijaya Gadde.

’De vogel is bevrijd’; tweette Musk na het sluiten van de deal.

Tesla-topman Musk had aangekondigd dat hij de omstreden aankoop van Twitter uiterlijk vrijdag definitief wilde afronden.

Woensdag bracht Musk al een bezoek aan het hoofdkantoor van Twitter waarbij hij symbolisch rondliep met een gootsteen. Op zijn Twitter-account noemde Musk zich al ’Chief Twit’.

Bastion voor de vrijheid

Musk zegt dat hij de vrijheid van meningsuiting op Twitter wil herstellen. Twitter moet voor iedereen ‘een warm en verwelkomend’ sociaal mediaplatform zijn, aldus Musk. “Een bastion voor de vrijheid van meningsuiting en een vrijplaats voor ook onwelgevallige meningen”. Musk gaf al aan dat de van Twitter verbannen (oud) president Donald Trump weer terug mag keren.

Top ontslagen

Tenminste één van de ontslagen managers werd fysiek het hoofdkantoor van Twitter uitgezet, meldt de New York Times. Behalve Agrawal en Gadde zouden ook chief financial officer Ned Segal en algemeen adviseur Sean Edgett hun spullen hebben mogen pakken.

Met name het ontslag van censuurchef Gadde was geen verrassing gezien een eerdere Tweet van Musk.

Gadde, die sinds 2011 bij Twitter werkt, was de belangrijkste verantwoordelijke voor ‘trust and safety, legal and public policy functions’ – door Politico omschreven als de ‘morele autoriteit’ van het bedrijf.

Gadde bekleedde een van de meest controversiële posities bij Twitter: haar teams beslissen hoe inhoud wordt gemodereerd. Dat heeft haar tot een doelwit van rechtse kritiek gemaakt, met name toen Twitter in 2020 de verspreiding van een artikel van de New York Post over de zoon van president Joe Biden, Hunter Biden, blokkeerde. Ze kreeg een nieuwe golf van kritiek nadat meerdere rapporten bevestigden dat ze achter de beslissing zat om Trump van Twitter te verbannen.

Medelijden hebben met de ontslagen Twitter-top is niet nodig. Insider meldt dat zij via ‘change in control’-bepalingen in arbeidscontracten voor topmanagers een royale ontslagvergoeding en een automatische versnelling van hun aandelen krijgen.

Meer dan 1.100 werknemers hebben Twitter verlaten sinds Musk in januari aankondigde het bedrijf te willen kopen, waarbij bijna een derde naar Google of Meta ging.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Benieuwd of het nu ook gebruikt kan worden voor midden en rechts midden om zich uit te spreken en keihard gebruik te maken van je stem, zonder door slecht links weg gedrukt of gehaald te worden, the Empire strikes back ;-)

RogerV

Of de vogel echt vrij is weet ik niet!
Wat ik wel weet is dat ook Musk aan ons brein wilt prutsen.
Ook daar zijn voor- en vele nadelen aan verbonden…

Cookies op deze website