Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 22 maart 2022

Twitter verbiedt grap, want ‘haatdragend’

Redactie Blckbx
2022 03 22 The Bee Twitter Cropped
02:25

Twitter heeft het account van de The Babylon Bee bevroren. De satirische website waagde het namelijk om de draak te steken met een transgender. En dat is een doodzonde in het politiek hypercorrecte Silicon Valley.

De Amerikaanse krant USA Today verkoos vrijdag Rachel Levine tot vrouw van het jaar. Levine is een biologische man en gaat sinds 2011 als vrouw door het leven. Momenteel dient Levine als onderminister van Volksgezondheid in de Amerikaanse regering.

Als reactie op de verkiezing door USA Today verkoos The Babylon Bee hem tot man van het jaar. Maar Twitter classificeert de tweet die The Bee eraan wijdde als ‘haatdragend gedrag’ en heeft daarom het account van de website bevroren.

Rug recht

Seth Dillon, CEO van de website, heeft via zijn persoonlijke Twitter-account laten weten dat de schorsing geldt voor twaalf uur, maar dat de klok pas gaat lopen vanaf het moment dat de ‘haatdragende’ tweet is verwijderd. Tot die tijd kunnen er geen nieuwe tweets verstuurd worden.

The Bee is echter niet van plan om hier gehoor aan te geven: “We verwijderen niets. Waarheid is geen haatzaaien. Als we door het vertellen van de waarheid ons Twitter-account verliezen, dan is dat maar zo,” zo laat Dillon weten.

In onderstaande video legt Seth Dillon bij Tucker Carlson van Fox News uit dat de The Babylon Bee weigert om te knielen voor politieke correctheid, omdat satire nodig is om het heersende narratief uit te dagen.

Tekst gaat verder onder de video.

Satire

The Babylon Bee is een parodie-website die alles en iedereen op de hak neemt door recente gebeurtenissen te overgieten met een satirisch sausje. Over de verkiezing van Levine tot man van het jaar schrijven zij:

“De oorspronkelijke naam van Rachel is Richard Levine, maar hij veranderde dit een paar jaar geleden, om de één of andere vreemde reden, in Rachel. Wat maakt dat nou uit? Wie zegt dat een kerel die zo bekwaam is als hij niet 'Rachel' kan heten? Het kan deze koning niet schelen wat mensen van hem denken. Hij draagt ​​vaak een jurk, wat sommige mensen raar vinden, maar het kan hem niets schelen. Kom op! Mannen in India dragen jurkachtige kleding, nietwaar?”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Censuur The Babylon Bee Twitter

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

Goed om dit soort dingen aan te blijven stippen.. Het blijft een gemodificeerde man die er - voor zover dat gaat - moet uitzien als een vrouw. That's it.

Cookies op deze website