Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 25 augustus 2022

YouTube past censuurregels aan: ineffectiviteit vaccins, afstand houden en maskers benoemen nu toegestaan

Redactie Blckbx
2022 08 25 You Tube censuur
1:50

YouTube heeft de censuurregels aangepast, waardoor het nu niet meer verboden is om te spreken over de ineffectiviteit van vaccins, afstand houden en mondkapjes in het tegengaan van infectie.

Dinsdag bracht journalist Tim Pool al aan het licht dat YouTube een wijziging had aangebracht in het beleid aangaande medische misinformatie over COVID-19. In de sectie ‘Preventie misinformatie’ heeft het bedrijf de regel verwijderd die het verbood om te beweren dat ‘maskers geen rol spelen bij het voorkomen van infectie of overdracht van COVID-19.’

Tot nu toe werden de accounts van gebruikers die dergelijke uitspraken deden geschorst, zoals gebeurde met de Amerikaanse senator Rand Paul.

Tekst gaat verder onder de tweet

Vaccins

Onder dezelfde sectie ‘Preventie misinformatie’ stond tot vandaag een regel die het verbood om te zeggen dat ‘COVID-19-vaccins het risico op besmetting niet verminderen’. Maar ook die regel is geschrapt.

Tekst gaat verder onder de tweet

Meer verboden geschrapt

Naast bovengenoemde wijzigingen zijn er nog meer verboden geschrapt. Tot voor kort was het verboden om inhoud te plaatsen waarin onderstaande beweringen werden gedaan:

  • 'Masks do not play a role in preventing the contraction or transmission'
  • 'COVID-19 vaccines are not effective in preventing the spread of COVID-19'
  • 'The virus no longer exists or that the pandemic is over'
  • 'Wearing a mask is dangerous or causes negative physical health effects'
  • 'Wearing a mask causes oxygen levels to drop to dangerous levels'
  • 'Masks cause lung cancer or brain damage'
  • 'Wearing a mask gives you COVID-19'
  • 'Content that disputes the efficacy of local health authorities’ or WHO’s [World Health Organization’s] guidance on physical distancing or self-isolation measures to reduce transmission of COVID-19'
  • 'Videos alleging that social distancing and self-isolation are not effective in reducing the spread of the virus'

Volgens Reclaim the Net zijn de wijzigingen ergens tussen 4 april en 18 mei van dit jaar doorgevoerd. Dit is de gearchiveerde pagina met de YouTube-regels. In deze oude versie zijn bovenstaande regels nog te lezen, maar op de actuele pagina worden deze claims niet meer genoemd als zijnde verboden.

De stilletjes doorgevoerde wijzigingen maken duidelijk dat wat vandaag ‘misinformatie’ is, morgen zomaar ineens ‘informatie’ kan zijn, in de wereld volgens YouTube.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Natuurlijke-immuniteit

Was eerder op de dag bij een advocatenkantoor geweest waar iemand zei, na 3 "vaccinaties" te hebben gehad steeds klachten zoals snel vermoeidheid, hoofdpijn etc. Was veel erger dan voor vaccinatie.
Alleen laten vaccineren voor reizen naar Turkije. Arts in Turkije gaf toe dat dit door de inenting kwam. Had meer gevallen, sommigen hadden 6 maanden tot 1 jaar last hiervan.

GTRene

Het viel mij al op bv via GETTR dat veel video's weer behoorlijk wat gedeeld kon worden over bepaalde zaken, dat viel wel op :-)
Ze zijn wellicht ook bang dat er ook te veel naar Rumble en andere verhuizen! destijds lokten ze vele naar you tube met geld verdienen via kliks e.d. en die hebben ze afhankelijk gemaakt, toen begonnen ze met Trump en Covid en toen bespeelden ze die mensen met grote aanhang, als je dit of dat zegt ga jij en je grote kanaal eraf... zo damden ze heel veel in, de meesten kozen de aanhang en het geld of aandacht... en zo werkten ze mee aan de ellende.

Cookies op deze website