Lightbox Image
Afbeelding:
Buitenland 08 september 2022

Tucker Carlson haalt uit naar elites: 'Ze maken het bewust erger'

Redactie Blckbx
2022 09 08 Tucker2
3:40

De Amerikaanse TV-presentator Tucker Carlson houdt westerse elites direct verantwoordelijk voor de uit de hand lopende energiecrisis, die volgens hem bewust wordt verergerd en Europa in armoede zal storten.

In één van zijn befaamde monologen waarschuwt Carlson zijn kijkers ervoor dat we in een scharnierpunt van de tijd verkeren. “We leven in een periode waarin er zoveel tegelijkertijd gebeurt en de informatiestroom zo strak wordt gecontroleerd, dat er enorme geschiedenis veranderende gebeurtenissen kunnen plaatsvinden – en die vinden ook plaats – terwijl niemand zich ervan bewust lijkt te zijn. Dat is verontrustend. Om een voorbeeld te noemen: Europa zakt af in armoede.” Als de energieprijzen blijven stijgen, zal dat volgens Carlson een verwoestend effect hebben op de samenleving.

Tekst gaat verder onder de video

Groene agenda

“De Europeanen zijn erachter gekomen dat opwarming van de aarde geen bedreiging voor de menselijke beschaving vormt,” zegt Carlson. “Het was nooit opwarming van de aarde. De daadwerkelijke bedreiging voor mensen is afkoeling van de aarde, ook wel bekend als ‘de winter’. Er gaan meer mensen dood door kou dan door warmte.”

“Het blijkt dat als je niet beschikt over goedkoop gas, dan kun je het continent niet laten draaien,” stelt hij. “Als je gestudeerd hebt en in de stad woont, klinkt dat misschien als een schok. Het volk in Davos en de elites verzekeren ons namelijk al decennia dat groene energie de toekomst is. ‘En de toekomst is nu!’ zeiden ze.” De realiteit blijkt weerbarstig. “Fossiele brandstoffen blijven wat ze altijd zijn geweest: de sleutel tot beschaving,” vervolgt hij. “Dat is al zo vanaf het moment dat de Homo Erectus het eerste vuurtje stookte in een grot, een miljoen jaar geleden.”

Volgens Carlson geloven de elites zelf niet in ‘de klimaatcrisis’ die wordt aangevoerd om de groene agenda – die volgens hem vooral tot armoede leidt – op te dringen. “Ze geloven niet écht dat klimaatverandering een directe bedreiging vormt. Als ze echt zouden geloven dat het een ‘existentiële bedreiging’ was, dan zouden ze als eerste privévliegtuigen verbieden. Maar nee hoor. Al Gore vliegt nog steeds met een privévliegtuig en Barack Obama kocht onlangs een miljoenen kostende villa recht aan zee. Hij weet dat de zeespiegel niet stijgt.”

Gecreëerde crisis

“Dezelfde centrale banken die bewust de inflatie veroorzaakten – en dat deden ze – verhogen nu de rentes om de vraag te drukken. Maar het probleem zit hem niet aan de vraagkant,” stelt Carlson. “Het probleem zit hem in het aanbod en dat komt voornamelijk voort uit de oorlog in Oekraïne. Vanwege die oorlog heeft het Westen niet genoeg energie om de economie en de samenleving te laten draaien. Europa legde sancties op waarvan men wist dat ze onvermijdelijk tot energietekorten zouden leiden. Ze wísten het toen ze het deden.”

In onderstaande video horen we voorzitter van Europese Commissie Ursula von der Leyen zeggen: “Het zal niet makkelijk zijn, want sommige lidstaten zijn afhankelijk van Russische olie. Maar we móeten het simpelweg doen”

Tekst gaat verder onder de video

“Echt waar?” vraagt Carlson zich hardop af, voordat hij zich tot Von der Leyen richt: “Houdt u straks ook de temperatuur in uw appartement onder de 10 graden? Gaat u straks ook lopen naar uw werk? Nee, natuurlijk niet. U zal voor altijd alles hebben wat uw hartje begeert. Maar de rest van ons ‘moet het simpelweg doen’.”

De Amerikaanse president Joe BIden waarschuwde dat de sancties ook zouden leiden tot wereldwijde voedseltekorten. “Dat wordt realiteit. De prijs van deze sancties zal niet alleen betaald worden door Rusland, maar ook door veel andere landen, inclusief Europese landen en ons eigen land,” zei hij in maart.

Tekst gaat verder onder de video

“Dus we moeten ons gewoon schrap zetten ‘voor de vrijheid’,” zegt Carlson hierover. “We moeten miljoenen naar Oekraïne sturen, omdat het ‘een morele plicht’ is. We moeten ‘Rusland pijn doen’.” Ondertussen is de roebel nu meer waard dan voor de oorlog, heeft Rusland zoveel energie over dat het gas moet verbranden, in plaats van gebruiken of verkopen en is het duidelijk dat vooral de Europese bevolking wordt getroffen door de sancties.

‘Ze maken het erger’

Het probleem kan volgens Carlson opgelost worden door de oorlog in Oekraïne te beëindigen. “Stop de oorlog. Herstel de energietoevoer naar Europa en red de wereldeconomie. Doen de westerse leiders dat? Nee, ze doen het tegenovergestelde. Ze gieten nog eens miljarden uit hun stervende economieën naar Oekraïense oligarchen. Het Verenigd Koninkrijk heeft nog eens 2,8 miljard dollar beloofd aan Oekraïne, terwijl 70 procent van de cafés in dat land op omvallen staat, omdat ze de elektriciteit niet kunnen betalen.”

Het gebeurt niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, legt Carlson uit. “Het gebeurt overal. Spanje heeft net nog eens 50 miljoen euro beloofd aan Oekraïne en dat is exclusief fondsen voor militair materieel. Terwijl Spanje het net heeft verboden om in openbare gebouwen de airconditioning onder de 27 graden te zetten. Italië heeft 600 miljoen euro gereserveerd voor Oekraïense vluchtelingen en tegelijkertijd zijn er beperkingen opgelegd aan het gebruik van de airconditioning in scholen en openbare gebouwen. Frankrijk stuurde 2 miljard dollar naar Oekraïne, maar geeft winkeleigenaren boetes als ze deur van hun zaak open laten staan als de airco aanstaat.” In Nederland wil defensieminister Kajsa Ollongren niet praten over een kostenplafond voor wapens richting Oekraïne.

EU-chef Ursula von der Leyen kondigde gisteren een verplichting voor Europese burgers aan om tijdens piekuren minder energie te verbruiken. Hierdoor is het ook voor Telegraaf-journalist Wierd Duk inmiddels steeds moeilijker om niet in een Great Reset te geloven. “Ik weiger te geloven in vooropgezette ‘resets’ maar onze technocraten en bureaucraten in Brussel (en elders) maken het wel verdomd lastig zo langzamerhand,” schreef hij op Twitter.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

lol with Ursela vd Lijden, ja met lange ij.

je hoort ineens heel veel mensen klappen, ik dacht volle zaal linksen, immers grote zaal waar ze spreekt, komt het beeld daarna in die zaal, zitten er hooguit zo'n 10 man hahah en een paar klappen natuurlijk niet voor die idioterie! dus waar dat applaus weg kwam? waarschijnlijk met hun winstverdubbelaar gemanipuleerd.

wat een rare tijden leven we toch in, aan de ene kant fraai om te mogen zien hoe geschift ze zijn, maar aan de andere kant doodeng omdat de meesten het niet zien! of nog erger, er bewust achteraan lopen.

Vraag

Tucker werkt voor de elite.
Zie hier de belangrijkste adverteerders :
https://www.mediamatters.org/fox-news/these-are-fox-news-leading-advertisers
Een hoop big pharma, Amazon zit erbij en natuurlijk mag de auto-industrie niet ontbreken.
Daarom zaaien ze zoveel haat en verdeeldheid.

Daarom hekelt hij ook het feit dat een Duits dorp lokaal in zijn eigen energie voorziet, via een techniek veel efficiënter en comfortabeler is dan ouderwetse houtkachels. Je zal maar minder afhankelijk worden van Big Oil. Brrr.

Cookies op deze website