Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 09 september 2022

Aantal sterfgevallen in Australische staat Victoria explodeert

Redactie Blckbx
2022 09 09 voor victoria
2:30

Het aantal sterfgevallen door alle oorzaken in de Australische staat Victoria steeg in augustus tot 27 procent boven het langjarig gemiddelde. De totale oversterfte is er dit jaar 20 procent. Meer dan 95 procent van de inwoners is gevaccineerd tegen COVID.

Victoria biedt vrij unieke gegevens: rapportage in bijna realtime over de sterftetrends bij miljoenen mensen die zwaar gevaccineerd zijn, maar die weinig blootstelling aan COVID hebben gehad voordat ze een prik kregen, aldus coronacriticus Alex Berenson.

Victoria registreerde in augustus 4.896 sterfgevallen door alle oorzaken, 27 procent meer dan het maandelijkse gemiddelde van de vijf voorgaande augustusmaanden. Het sterftecijfer in Australië piekt gewoonlijk van juni tot augustus, de winter van het zuidelijk halfrond.

Tot nu toe heeft Victoria dit jaar 32.533 sterfgevallen geregistreerd, 20 procent boven het gemiddelde in dezelfde periode van acht maanden van 2017 tot en met 2021. Sinds februari heeft Victoria in vijf maanden meer dan 4.000 sterfgevallen geteld – in de voorgaande twaalf jaar werd die drempel slechts in zeven maanden overschreden.


Sterftecijfer normaal heel stabiel

In het algemeen is het aantal sterfgevallen in Victoria in een zeer smalle bandbreedte gedaald. In elk jaar van 2017 tot 2021 meldde de staat tussen 26.350 en 27.800 sterfgevallen voor de acht maanden van januari tot augustus. Dit jaar springt eruit in de reeks.

Een groot deel van de stijging van dit jaar zou te wijten zijn aan COVID-gerelateerde sterfgevallen. Net als de rest van Australië heeft Victoria volgens officiële berichten in 2022 te maken gehad met een golf van COVID-besmettingen en -doden, ook al is 70 procent van de volwassenen en bijna 90 procent van de mensen boven de 60 niet alleen gevaccineerd, maar ook geboosterd.

Tegelijkertijd is het aantal sterfgevallen door andere oorzaken ook aanzienlijk gestegen, en de stijgende aantallen gevallen van zowel COVID als andere ziekten hebben het ziekenhuisstelsel van de staat zwaar onder druk gezet. De wachttijden voor niet-spoedeisende operaties bedragen nu meer dan zes maanden in veel ziekenhuizen, vergeleken met drie of vier maanden vorig jaar.

Gegevens vóór media 2019 verwijderd

Victoria is de op één na dichtstbevolkte staat van Australië, met ongeveer 7 miljoen mensen, die vooral in en rond de stad Melbourne wonen.

Het rapporteert maandelijkse aantallen sterfgevallen door alle oorzaken ongeveer vijf dagen na het einde van de maand, sneller dan bijna elke andere staat of natie.

De database is robuust, ook al zijn de cijfers zeer recent. De wet in Victoria verplicht artsen en begrafenisondernemers om sterfgevallen online te melden. Zij worden onmiddellijk geregistreerd en de cijfers veranderen zelden of nooit na het eerste gemelde cijfer.

De huidige website van Victoria vermeldt alleen maandelijkse overlijdenscijfers sinds september 2019, maar de Wayback Machine bevat een gearchiveerde versie van begin augustus 2020 die cijfers bevat voor elke maand terug tot januari 2010. Later in augustus 2020 heeft de staat om onduidelijke redenen alle gegevens van vóór medio 2019 verwijderd.


Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Het is niet verrassend maar wel goed om deze cijfers te blijven brengen voor elk persoon dat net wakker is. We staan nog maar aan het begin. Het aantal doden zal blijven stijgen en de signalen voor nieuwe gifspuit ronden komen steeds meer naar voren. Ook de vermenging met de griepprik hoor je overal op het net. Niet alleen het aantal doden maar ook mensen met blijvende schade neemt toe. Geen wonder dat er overal een tekort aan werknemers is. Nou maar afwachten of de echo van een verplichting dichterbij komt, het klinkt al luider hier en daar.

Natuurlijke-immuniteit

Dr. John Campdell
https://m.youtube.com/watch?v=4WZHtxGF4Cc&feature=emb_rel_end
Heeft U dit afgelopen jaren ook vaker gedacht?
En dat er nu nog mensen zijn die lachen
En dat er nu nog mensen zijn die dansen
En dat er nu nog mensen zijn die innig zoenen
kan ik echt niet meer begrijpen

Cookies op deze website