Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 09 juni 2022

Australië gaat immuniteitscrisis te lijf met nog meer mRNA-boosters

Redactie Blckbx
2022 06 09 boosters australie
5:00

Iedereen moet snél zijn derde prik gaan halen, waarschuwen jonge Australiërs nu in een overheidscampagne. Ze zeggen ondanks hun dubbele vaccinatie tóch corona te hebben gekregen, waar ze ontzettend ziek van zijn. Corona lijkt echter niet de boosdoener van de gezondheidsproblemen.

Double vaxxed isn’t fully vaxxed’ – ‘Dubbel gevaccineerd is niet volledig gevaccineerd’, zo luidt de slogan van de overheidscampagne van de staat South Australia, waarin onder andere de 34-jarige Peta aan het woord komt. “Ik liep altijd halve marathons voordat ik COVID kreeg,” zegt Peta. “Ondanks dat ik jong, gezond en dubbel gevaccineerd was, ben ik er bijna aan gestorven.”

“Toen ik COVID kreeg, hield ik geen rekening met de uitputting en vermoeidheid die daarna volgde. Ook al was ik jong, gezond en dubbel gevaccineerd, worstelen mijn longen nog steeds om te kunnen ademen," zegt in een ander spotje de 24-jarige Henry.

Australië, waar het nu bijna winter is, is één van de meest gevaccineerde landen ter wereld. Maar liefst 95 procent van de mensen boven de 16 jaar is dubbel gevaccineerd, zegt de overheid. Ruim 66 procent heeft ook een booster gehad. Toch wil de Australische regering dat nóg meer mensen, en vooral jongeren, zich laten boosteren.

Dat moet het antwoord zijn op de gigantische problemen in de gezondheidszorg, waarmee het land al kampt sinds de uitrol van de vaccinaties in begin 2021, en die nu exponentieel lijken te verergeren. De ziekenhuizen worden overspoeld met patiënten, responstijden van ambulances lopen op en patiënten moeten vaak uren wachten op een beschikbaar ziekenhuisbed.

Na vaccinatie geen corona, wél oversterfte

Essentieel om te weten is dat Australië in de eerste anderhalf jaar van de ‘pandemie’ nauwelijks coronabesmettingen kende. Het land kende wel strenge lockdowns, maar er was eigenlijk geen corona. Ook niet toen begin 2021 de grootschalige massale vaccinatiecampagne startte, waarbij vrijwel de gehele bevolking in rap tempo werd ingeënt. Vanaf vlak daarna liepen opvallend genoeg wel de sterftecijfers op. Vrijwel het hele jaar 2021 was er zelfs sprake van oversterfte in Australië, terwijl er nauwelijks coronabesmettingen waren.

De besmettingen begonnen pas op te lopen in december, toen omikron zich aankondigde. In januari en februari, vreemd genoeg tijdens de Australische zomer, leidde dat tot heel veel besmettingen. Ook de oversterfte ging toen fors omhoog, zoals in onderstaande grafiek te zien is. De blauwe lijn geeft het aantal besmettingen aan, de rode het aantal overlijdens.

Oversterfte houdt aan

De forse sterfte baart Australiërs vanzelfsprekend veel zorgen. De regering meldde op 25 mei dat het aantal sterfgevallen begin 2022 ruim 21 procent boven normaal lag. Zelfs als de sterfgevallen door of met corona buiten beschouwing worden gelaten, lagen de sterfgevallen meer dan 10 procent boven normaal.

Victoria, de op één na dichtstbevolkte staat van Australië, geeft een nog grimmiger beeld. Dat wijst erop dat de enorme sterfte nog steeds niet afneemt. Een week geleden meldde de staat 4.312 sterfgevallen in mei, 22 procent meer dan in mei 2021 en maar liefst 32 procent meer dan in mei 2020.

Corona geen hoofdoorzaak

Ondanks de hoge besmettingscijfers in januari en februari komt corona niet naar boven als hoofdoorzaak van de forse sterfte. De meeste sterfte en de hoogste stijging had plaats in de categorie ‘sterfgevallen door alle oorzaken’. Daarnaast valt op dat er heel veel meer mensen stierven aan dementie en diabetes, waaraan in januari en februari van dit jaar bijna 30 procent meer mensen dan normaal overleden.

Wie kijkt naar de cijfers ziet ook dat het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona momenteel een stuk lager is dan in bijvoorbeeld januari of februari, toen het zomer was in Australië. Volgens de overheid, artsen en deskundigen zouden het vooral 'de griep' zijn en ‘verminderde immuniteit’ die ervoor zorgen dat nu zoveel mensen ziek zijn en naar het ziekenhuis moeten.

Ook over het effect van boosters is geen goed nieuws te vertellen. New South Wales meldde vorige week dat 82 van de 98 mensen die in de week eindigend op 28 mei aan corona stierven, gevaccineerd waren, waaronder 64 die ten minste één booster hadden gekregen.

Van de 41 mensen die op de intensive care waren opgenomen, was slechts van twee bekend was dat ze niet waren gevaccineerd. De status van 11 andere patiënten was onbekend.

mRNA-prikken verantwoordelijk?

Gezien de hierboven genoemde cijfers en feiten lijkt het op zijn minst misplaatst van de Australische autoriteiten om in te zetten op nog meer boostervaccinaties. Het lijkt er zelfs op dat de mRNA-prikken weleens (deels) verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de immuniteitsproblemen en daarmee voor de volle ziekenhuizen en de overtallige sterfte. Net als in andere landen wordt daarover in Australië in onafhankelijke media volop gespeculeerd.

Sinds de aankondiging van de mRNA-techniek eind 2020 wordt er door vooraanstaande experts en wetenschappers al voor gewaarschuwd dat een massale vaccinatiecampagne tijdens een 'pandemie' zou kunnen leiden tot immuniteitsproblemen en sterfte als gevolg van Antibody Dependant Enhancement (ADE).

Zoals prof. Luc Montagnier, dr. Peter McCullough, dr. Robert Malone, dr. Geert Vanden Bossche en vele anderen.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Vraag

In videos van de South Australia health service adviseert een presentator met overgewicht ouders om bewerkt voedsel, liefst voedsel uit de winkel en niet "homemade" in de lunch box van de kinderen te doen. Dat bederft namelijk minder snel.
"Bijvoorbeeld mayonaise uit de winkel". Liever industriele kaas dan zachte kaas en tonijn uit een blikje.

https://www.youtube.com/watch?v=Ugf3xhqvC4s

In een andere video vertelt hij dat je het best papieren wegwerphanddoeken kan gebruiken in de keuken. Veel hygiënischer. En je vuilnisbak zit sneller vol.
Ik heb echt het idee dat ze het liefst willen dat Australiërs zo jong mogelijk dood gaan.

Kurt

Hoe staat het in de Aboriginal-gebieden?
Daar zijn immers mensen onder dwang geinjecteerd, kan me voorstellen dat men daar e.e.a. minder gedwee opneemt.

Overigens dank voor dit bericht, net zoals het steeds verder in dictatuur afzakkende Canada gaat het in ‘Britse Kroon-gebieden’ helemaal toppie - bekeken vanuit een Eugenistisch, Euthanasiastisch perspectief a la Schwab, Ehrlich en D666

Cookies op deze website