Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 29 juli 2022

Half miljoen medische behandelingen door vaccins bij één Duits ziekenfonds

Redactie Blckbx
2022 07 29 voor duits ziekenfonds
4:30

De beerput over bijwerkingen van vaccins in Duitsland gaat helemaal open. Vijf maanden na een Wob-verzoek blijkt dat 437.593 van de 11 miljoen verzekerden van het Duitse ziekenfonds voor technici (TK) in 2021 een medische behandeling moesten ondergaan voor bijwerkingen van vaccinatie. Dat is 1 op de 25 (!) en een stijging van 3.000 procent.

Deze week heeft de Techniker Krankenkasse (TK) eindelijk feiten en cijfers verstrekt over het aantal behandelingen dat het fonds in 2021 moest vergoeden als gevolg van (ernstige) bijwerkingen van coronavaccins. Er was veel strijd en inspanning voor nodig om antwoorden te krijgen op het Wob-verzoek.

In 2021 kreeg het enorm hoge aantal van 437.593 verzekerden, ofwel 1 op de 25, een medische behandeling voor bijwerkingen van vaccinatie, meldt de Techniker Krankenkasse. Dit aantal is bijna twee keer zo hoog als álle meldingen van bijwerkingen die door het Paul Ehrlich Instituut (PEI), het Duitse Lareb, zijn gemeld en betekende voor TK een stijging van 3.000 procent ten opzichte van 2019 en 2020.

1:500 prikken

De cijfers suggereren ook dat het vorige week door het Duitse ministerie gemelde aantal van 1:5.000 ernstige bijwerkingen per prik in realiteit veel hoger is. Op basis van het cijfer van de Techniker Krankenkasse veroorzaakt maar liefst één op de 500 injecties naar verwachting een ernstige bijwerking, en zouden in 2021 3,3 miljoen Duitsers zich door een arts hebben moeten laten behandelen vanwege bijwerkingen van de coronaprikken. Onder ernstige bijwerkingen vallen onder andere (gezicht)verlamming, aanhoudende pijn en zenuwproblemen, ernstige huidreacties, hartaanvallen, beroertes, hartspierontsteking, blijvende invaliditeit en de dood.

In het Wob-verzoek aan het ziekenfonds TK werd gevraagd om de facturatiecijfers vanaf 2019 tot en met 2021 per kwartaal en per persoon voor de meldingscodes T881 – Complicaties na vaccinatie (immunisatie), niet elders geclassificeerd, inclusief huiduitslag na vaccinatie, T88.0 – Infectie na vaccinatie (immunisatie), inclusief sepsis na vaccinatie (immunisatie), U12.9 – Ongewenste reacties op het gebruik van COVID-19-vaccins, niet gespecificeerd en Y.59.9 – Ongewenste complicaties als gevolg van vaccins of biologisch werkzame stoffen.


Uit de verstrekte data blijkt dat de Techniker Krankenkasse in 2021 alleen al voor code U12.9 – Ongewenste reacties op het gebruik van COVID-19-vaccins, niet gespecificeerd – 147.235 medische behandelingen moest vergoeden. Bij alle hieronder vermelde codes gaat het om ernstige bijwerkingen waarvoor behandeling door een arts noodzakelijk is.

In 2019 waren er onder de 11 miljoen verzekerden in totaal 13.777 medische behandelingen noodzakelijk als gevolg van vaccinatiebijwerkingen. In 2020 waren dat er 15.044. In 2021 schoot het aantal omhoog naar 437.593, een stijging van meer dan 3.000 procent.

Schattingen ziekenfondsbaas wéér bevestigd

In februari luidde (voormalig) BKK-bestuurslid Andreas Schöfbeck de noodklok omdat hij zag dat het aantal artsbezoeken vanwege de vaccins bij de miljoenen klanten van de Duitse BKK bedrijfsziekenfondsen maar liefst tien keer hoger was dan de officiële cijfers. Omgerekend zouden volgens Schöfbeck maar liefst drie miljoen Duitsers als gevolg van vaccinatie een arts hebben moeten bezoeken.

In een telefoongesprek met de krant WELT, die Schöfbeck vragen stelde naar aanleiding van de brandbrief die hij schreef aan het PEI, vertelde Schöfbeck dat bij BKK ProVita de alarmbellen gingen rinkelen toen het casemanagement van de zorgverzekeraar steeds vaker op diagnoses stuitte die wezen op bijwerkingen van vaccinatie. Daarom werd in de gemeenschappelijke datapool van alle BKK ziekenfondsen gezocht naar de diagnosecodes T88.0, T88.1, Y59.9 en U12.9.

Het onderzoek wees uit dat vanaf het begin van het jaar 2021 tot halverwege het derde kwartaal 216.695 BKK-verzekerden waren behandeld voor bijwerkingen van vaccins. Dit aantal is exclusief 7.665 gevallen van complicaties als gevolg van andere vaccins. Ook patiënten die meer dan één behandeling ondergingen, waren niet in de statistieken opgenomen. Ter vergelijking: tot 31 december 2021 registreerde het Paul Ehrlich Instituut slechts 244.576 meldingen van bijwerkingen als gevolg van corona-vaccins, op basis van 61,4 miljoen gevaccineerde mensen.

Schöfbeck werd direct ontslagen, vanwege zijn onthullingen.

2,5 miljoen artsbezoeken door vaccins

Begin juli kwam naar buiten dat Andreas Schöfbeck het met zijn schattingen waarschijnlijk bij het rechte eind had. Dit bleek toen uit een brief van de Landelijke Vereniging van Artsen van Wettelijke Ziektekostenverzekeringen (KBV) van medio juni, waarop WELT de hand wist te leggen. Uit de evaluatie van KBV kwam naar voren dat bijna 2,5 miljoen burgers in 2021 naar de dokter zijn gegaan vanwege bijwerkingen van de corona-vaccinatie.

Bewijzen stapelen zich op

Zowel voormalig ziekenfondsbaas Andreas Schöfbeck, de Landelijke Vereniging van Artsen van Wettelijke Ziektekostenverzekeringen (KBV) en nu ook de Techniker Krankenkasse laten met cijfers onderbouwd zien dat het feitelijk aantal ernstige bijwerkingen als gevolg van de experimentele coronaprikken vele malen hoger ligt dan eerst officieel werd aangenomen.

Zelfs het ministerie van Volksgezondheid in Duitsland heeft toegegeven dat 1:5.000 prikken leidt tot ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit of de dood – op zich zeer ernstig maar waarschijnlijk een zeer conservatieve inschatting.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

wow, das wel een groot verschil, ook in een paar andere landen heb je dat, het schijnt dat bepaalde landen (vooral sterke) hogere dosis van Genjecties krijgen... bewust!
Heb destijds een overzicht gezien waar ze en hoeveel procent van de mensen binnen een aantal jaar zouden overlijden.
In NL 1 van de mindere (niet de minste) maar Amerika, Engeland en Duitsland zullen de meeste sterven (echt veel) en daarna Frankrijk (wederom een 'sterk' land) Het lijkt er dus op dat ze bepaalde landen willen verzwakken, als in een oorlog, zo dat je daarna makkelijker kan 'winnen' diep diep triest.

LFE

We kunnen ons alleen nog tot God richten en bidden.
We zijn niets, aardwormen.
Ik ben wanhopig en bang om gek te worden af en toe.
Ik bid iedere dag om een Godmens te worden en mensen op te kunnen vangen als het nog erger wordt.
Het is zwaar om wakker te zijn.
Ik bid voor mijn familie en vrienden.
We zijn God verloren en moeten weer terug.
Ik ben niet religieus.
Oh Lord, give me mercy, a sinner

Cookies op deze website