Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 30 januari 2023

Reactie Pfizer op Project Veritas-video is impliciete schuldbekentenis

Redactie Blckbx
2023 01 27 Pfizer veritas mental breakdown 3
4:00

In een reactie op de undercovervideo van Project Veritas bekent Pfizer dat het sleutelt aan het coronavirus en soms virussen ontwikkelt. ‘Pfizer geeft toe dat het gain-of-function-onderzoek deed, maar ontkent dat het om gain-of-function-onderzoek gaat.’

“Er zijn onlangs beschuldigingen geuit in verband met gain-of-function en gestuurde evolutie bij Pfizer en het bedrijf wil graag de zaken rechtzetten,” luidt de openingszin van de verklaring die Pfizer vrijdagavond laat publiceerde.

Het is opmerkelijk dat Pfizer geen melding maakt van de video van Project Veritas, waarin directeur Research & Development en Strategic Operations Jordon Walker zegt dat het bedrijf met ‘gestuurde evolutie’ het coronavirus wil muteren om daar ‘preventief’ vaccins tegen te ontwikkelen voor aanhoudende winsten. In plaats daarvan spreekt het van niet nader gespecificeerde ‘beschuldigingen’.

En door te schrijven dat Pfizer ‘graag de zaken wil rechtzetten’ impliceert het bedrijf al bij voorbaat dat er niets klopt van de ongespecificeerde ‘beschuldigingen’.

“In de lopende ontwikkeling van het Pfizer-BioNTech-COVID-19-vaccin heeft Pfizer geen gain-of-function- of gestuurde-evolutie-onderzoek uitgevoerd,” valt er vervolgens te lezen. Deze zin is ongetwijfeld bedoeld als geruststelling, maar het is opvallend dat Pfizer alleen ontkent dat het dit soort onderzoek heeft uitgevoerd ‘in de lopende ontwikkeling van het Pfizer-BioNTech-COVID-19-vaccin’. Daarmee laat het bedrijf in het midden of het in een eerder stadium, of voor een ander vaccin, gain-of-function- of gestuurde-evolutie-onderzoek heeft uitgevoerd.

Na deze ‘ontkenning’ legt Pfizer uit wat het dan wel doet op dit gebied en volgens critici heeft dat juist alle kenmerken van gain-of-function- of gestuurde-evolutie-onderzoek.

Gain-of-function

“In samenwerking met collaborators hebben wij onderzoek verricht waarbij het oorspronkelijke SARS-CoV-2-virus is gebruikt om het spike-eiwit van nieuwe zorgwekkende varianten tot expressie te brengen. Dit werk wordt verricht zodra een nieuwe zorgwekkende variant door de gezondheidsautoriteiten is vastgesteld,” schrijft Pfizer, zonder te benoemen wie die collaborators zijn.

Op Pfizers bekentenis dat het ‘onderzoek heeft verricht waarbij het oorspronkelijke SARS-CoV-2-virus is gebruikt om het spike-eiwit van nieuwe zorgwekkende varianten tot expressie te brengen’, reageerde dr. Robert Malone, één van de grondleggers van de mRNA-technologie: “Pfizer erkent in feite dat ze hetzelfde type gain-of-function-onderzoek als de Boston University uitvoeren, maar ze ontkennen dat het om gain-of-function of gestuurde evolutie gaat.”

Een groep virologen van de Boston University maakte in oktober 2022 bekend dat ze in een laboratorium een COVID-19-stam hadden ontwikkeld die 80 procent van de ermee besmette muizen doodde. De universiteit kwam hierdoor onder vuur te liggen en het onderzoek leidde tot oproepen om gain-of-function-onderzoek te verbieden.

Pfizer ‘ontwikkelt virussen’

Vervolgens gaat Pfizer in op onderzoek dat het uitvoert in relatie tot zijn antivirale COVID-medicijn Paxlovid. Het bedrijf schrijft dat het routinematig de activiteit van antivirale middelen in kaart brengt en dat dit meestal gebeurt ‘met behulp van computersimulaties of mutaties van het belangrijkste protease – een niet-infectieus onderdeel van het virus’. Daar voegt het echter aan toe: “In een beperkt aantal gevallen, wanneer een volledig virus geen bekende gain-of-function-mutaties bevat, kan een dergelijk virus worden ontwikkeld om de beoordeling van antivirale activiteit in cellen mogelijk te maken.”

“Met andere woorden: ‘Edelachtbare, we pleiten schuldig als aangeklaagd’,” zei Malone over deze verklaring dat Pfizer ‘virussen ontwikkelt’.

‘Schuldbekentenis’

Tegenover de The War Room zei coronacriticus dr. Naomi Wolf zaterdag dat de verklaring van Pfizer leest als een schuldbekentenis. “Ze zeggen: ‘In samenwerking met collaborators hebben we onderzoek gedaan waarbij het oorspronkelijke SARS-CoV-2-virus is gebruikt om het spike-eiwit van nieuwe zorgwekkende varianten tot expressie te brengen.’ Dus eigenlijk zeggen ze: ‘Ja, we zijn inderdaad bezig met gain-of-function-onderzoek. We experimenteren inderdaad om virussen dodelijker te maken’,” zei ze.

“Ik moet zeggen dat het idee van een nieuw virus met onvoorspelbare eigenschappen me beangstigt,” zei dr. John Campbell hierover. “Dat is wat ze zeker toegeven op hun website.”

“1) De advocaten van Pfizer hebben hun directeur Research & Development en Strategic Operations niet onder de bus gegooid. 2) Er is geen ontkenning van wat hij zei. 3) Geen ontkenning dat hij personeel van Pfizer is. 4) Het verwisselen van nieuwe spike-sequenties in de originele Wuhan-1 is technisch gezien gain-of-function-onderzoek,” merkte Malone op.

‘Storm in glas water’

Maar volgens wetenschapsjournalist van de Volkskrant Maarten Keulemans is het slechts de ‘zoveelste storm in een glas water die getuigt van nul kennis van zaken’. Nadat hij zaterdag onder een tweet van blckbx al een reactie plaatste die niets toevoegde, wijdde hij zondag een hele Twitter-draad aan de Project Veritas-video.

Keulemans begint zijn draadje op een weinig respectvolle manier, die volgens sommige twitteraars niet past bij iemand die ‘journalist van het jaar 2021’ was. “Nou dit weer. Half Wappellonië van de leg om dit filmpje,” schrijft hij, implicerend dat iemand automatisch een ‘wappie’ is wanneer hij zich zorgen maakt om een farmaceutisch bedrijf dat sleutelt aan virussen, om zo ‘preventief’ vaccins te ontwikkelen voor aanhoudende winsten.

In zijn overige tweets betoogt Keulemans dat het heel normaal is wat Pfizer zou doen. Verder valt op dat hij wel noemt dat Walker zei dat ‘het één van de dingen is die Pfizer overweegt’ en daarbij schrijft: “Ze doen het dus nog niet.” Maar hij laat na om te vermelden dat Walker elders in de video uitlegt wat er op dit moment al concreet gedaan wordt aan verkennend onderzoek. Hij zegt onder andere: “Ze zijn nog steeds bezig met uitvoeren van experimenten, maar het lijkt erop – van wat ik gehoord heb – dat ze het nog aan het optimaliseren zijn. Maar ze gaan langzaam, omdat iedereen erg voorzichtig is – ze willen het duidelijk niet te veel versnellen. Ik denk dat ze het ook proberen te doen als een verkennende zaak, omdat je natuurlijk niet wilt adverteren dat je toekomstige mutaties ontdekt.”

Verder bagatelliseert Keulemans het feit dat Walker corona een ‘melkkoe’ noemt. “Onhandig en onkies, maar let's be honest: geen geheim,” schrijft de ‘journalist van het jaar 2021’ met een vrolijke, wegwuivende smiley erachter.

En hij gaat in het geheel niet in op de reactie van Pfizer.

Disclaimer
Project Veritas zegt geverifieerd te hebben dat dr. Jordon Walker inderdaad genoemde functie bekleedt binnen Pfizer. Hoewel alles erop wijst dat dr. Jordon Walker inderdaad voor Pfizer werkt, of heeft gewerkt, als Global Director of Research and Development, kan blckbx nog niet met zekerheid zeggen dat de persoon in de video’s van Project Veritas ook daadwerkelijk dr. Jordon Walker is.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Anco0588

Daar hebben we maarten weer. Mensen die deze man nog serieus nemen na zijn artikel over ivermectine na een wetenschappelijke studie waar van alles aan rammelde, kunnen ze net zo goed achter elkaar door blijven injecteren tot er daadwerkelijk bijwerkingen ontstaan. Zielige vorm van journalistiek bedrijft deze man. Volgens mij draait het erom dat je oprecht kritisch bent als journalist en alle kanten van een verhaal probeert te belichten. Voorwaarden waar deze man allang niet meer aan voldoet. Beetje jammer dat hij zijn groot publiek heeft met een platform als de Volkskrant.

Natuurlijke-immuniteit

Copy. Paste
Van ivermectine is het patent afgelopen.
Dus nu kassa voor Pfizer.

Schandalig dat voor covid waar vroegbehandeling zeer belangrijk was niet van meet af aan ivermectine is gegeven.
Ipv hiervan kregen mensen na een positieve test van de ggd te horen:
Thuis wachten tot het eventueel erger wordt.
Therapeutisch nihilisme.
Oversterfte in 2020?

Cookies op deze website