Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 10 mei 2022

Bill Gates wil propagandaleger inhuren in strijd tegen ‘vaccindesinfo’

Redactie Blckbx
2022 05 10 bill gates censuurleger
3:40

Miljardair en vaccinhandelaar Bill Gates heeft aangekondigd dat hij van plan is een nieuwe eenheid op te richten en 3.000 mensen in dienst te nemen om op sociale media berichten te verspreiden en ‘te helpen in de toekomst accurate informatie over vaccins te geven’.

Gates wil dat sociale media een plaats zijn met ‘goede berichten’ van ‘mensen die vertrouwen hebben in de gemeenschap, zoals politieke en etnische leiders’. Hij deed de uitspraken vorige week tijdens de Wall Street Journal's CEO Summit, meldt CNBC.

De ‘filantroop’, die ook verantwoordelijk is voor het loslaten van genetisch gemodificeerde muggen in Florida en Californië, zei dat hij van plan is om 3.000 mensen in dienst te nemen die op sociale media ‘goede berichten’ over vaccins moeten verspreiden.

Gevaarlijk

Hij zei dat het ‘gevaarlijk’ is als mensen ‘zich afkeren’ van het belangrijkste instrument dat wordt gebruikt om mensenlevens te redden en hij gelooft dat degenen die eigenaar zijn van sociale-mediaplatforms een rol moeten spelen als het gaat om ervoor te zorgen dat de waarheid effectief wordt gedeeld. "Als je geen betrouwbare leiders hebt die zich uitspreken over vaccins, is het vrij moeilijk voor het platform om dat tegen te werken," aldus Gates. "Dus ik denk dat we een leiderschapsprobleem hebben en een platformprobleem."

Gates doelde daarmee op de overname van Twitter door Elon Musk, iets waar hij zich maar slecht in kan vinden. Vooral de manier waarop Musk denkt over de vrijheid van meningsuiting stuit hem tegen de borst. "Hoe denkt hij over iets op Twitter dat zegt 'vaccins doden mensen' of dat 'Bill Gates mensen volgt?’,” vroeg Gates. "Wat zijn zijn doelen voor wat het uiteindelijk wordt? Komt dat overeen met dit idee van minder extreme onwaarheden die zich zo snel verspreiden en rare samenzweringstheorieën? Deelt hij dat doel of niet?," vroeg Gates.

Goed werk

Gates erkende dat Musk goed werk heeft verricht met zijn andere bedrijven, SpaceX en Tesla. Maar hij heeft er geen vertrouwen in dat Musk hetzelfde zal doen met Twitter. "Ik betwijfel of dat deze keer zal gebeuren, maar we moeten een open geest hebben en Elon nooit onderschatten," zei hij.

"De manier waarop je die platforms de waarheid laat verspreiden en geen gekke dingen laat doen, daar is echt vindingrijkheid voor nodig," zei Gates. "Het is een enorm probleem in termen van legitimiteit van verkiezingen of medische innovaties – elke vorm van collectief gedrag," voegde hij eraan toe.

Het feit dat informatie over de werkzaamheid van geneesmiddelen snel en goedkoop kan worden doorgegeven, zou een zegen voor de mensheid moeten zijn, zei Gates, voordat hij de hydroxychloroquine-saga ‘krankzinnig’ noemde. "Ik kan dat niet verklaren," zei hij. "Ik denk niet dat sociale media verantwoordelijk zijn voor die obsessie met medicijnen die niet werken."

Verspreidt Bill Gates zelf desinfo?

Vorige week gaf Gates tijdens een interview ter promotie van zijn nieuwe boek toe dat hij en zijn medewerkers ‘niet begrepen dat het sterftecijfer vrij laag is en dat het een ziekte is die vooral bij ouderen voorkomt, zoals griep, hoewel een beetje anders dan dat.’

Dat klinkt als het standpunt dat veel ‘complotdenkers’ al sinds het begin van de ‘pandemie’ proberen uit te dragen, maar waarvoor zij op sociale media werden verbannen wegens het verspreiden van ‘desinformatie’.

Zelfs de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zei vorige week dat we ‘corona voortaan moeten behandelen als griep’.

Het censureren van vaccinatiescepsis en het ‘factchecken’ van uitspraken zijn controversiële beleidsmaatregelen geweest op sociale-mediaplatforms tijdens de coronacrisis.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website