Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 22 oktober 2022

Chip in hand implanteren nu ook in Nederland, link met WEF snel gelegd

Redactie Blckbx
2022 10 22 voor implanteerbare chip
2:40

Sinds kort kun je in vijf piercingshops in Nederland een chip laten implanteren, waarmee je onder meer kunt betalen bij Albert Heijn. De chip is afkomstig van het Pools/Britse bedrijf Walletmor. De CEO is agenda contributor van het World Economic Forum.

In het AD wordt het trendy gebracht, om de eerste early adopters over de streep te trekken om de betaalchip te laten implanteren.

“Voor wie denkt dat contactloos betalen met een telefoon of smartwatch al hip is, de nieuwste mogelijkheid is betalen met een onderhuidse chip,” roept de krant op wervende toon. “Het laten implanteren van deze ultieme gadget kan nu ook in Eindhoven bij Piercing Shop Belle Nouvelle aan de Kruisstraat.”

De techniek, die altijd werd gezien als een complottheorie, wordt op de markt gebracht door de Pools/Britse startup Walletmor. De onderhuidse chip is nu nog alleen te koppelen aan de app van de Bulgaarse onlinebank iCard. Daar kunnen gebruikers een account aanmaken en maximaal duizend euro storten. Door het account te koppelen aan de chip, werkt deze als een soort prepaidcard. De gebruiker kan daarmee overal betalen waar contactloze betalingen met de chip geaccepteerd worden.

Het AD noemt Albert Heijn en Aldi als winkels waar al betaald kan worden met de chip, wat erop wijst dat er een serieuze organisatie achter het initiatief zit. Op de website van Walletmor blijkt dat ook. ‘More than a project’ – meer dan een project – staat er bij de beschrijving van het bedrijf. “Een idee dat eens alleen een droom was wordt werkelijkheid. Walletmor is ontwikkeld door financiële en technologische experts en biedt ongelofelijke functionaliteit voor zowel transacties als gezondheid met de hoogste beveiliging.”

Dat lijkt erop te wijzen dat Walletmor de chip in de toekomst ook wil uitbreiden met functionaliteiten op het gebied van gezondheid – een vaccinatiepas bijvoorbeeld.

Nederland is niet het enige land waar Walletmor de chips op de markt brengt. De 'partners' van het bedrijf zijn door heel Europa te vinden, van Italië, Portugal en Spanje tot Groot-Brittannië, Duitsland en Denemarken.

Link World Economic Forum

De CEO en oprichter van de onderneming is een man uit Londen genaamd Wojtek Paprota. Volgens zijn LinkedIn is hij zeer internationaal georiënteerd. Paprota studeerde onder meer aan het Imperial College in Londen waar hij een Master haalde. Ook haalde hij een Master of Business Administration aan de universiteit van Hong Kong in China.

De initiatiefnemer van Walletmor is bij het World Economic Forum geen onbekende, blijkt op de website van de belangenclub van Klaus Schwab. Paprota staat er vermeld als agenda contributor. Het WEF maakt er geen geheim van dat het een cashloze maatschappij nastreeft.

Geen vertrouwen

Voor wie een implanteerbare betaalchip geen goed idee lijkt, is het misschien een geruststelling dat het voorlopig nog geen storm loopt bij Piercing Shop Belle Nouvelle aan de Kruisstraat in Eindhoven. “We hebben de chip nog maar bij vijf mensen geïmplanteerd. Veel mensen vertrouwen het toch niet,” zegt eigenaresse Angel van Noorwegen.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Toch nog 5 die denken trendy te zijn zonder bij de gevolgen stil te staan. Hoe gek moet je zijn na alle berichtgeving. Blijf me toch elke keer weer verbazen.

GTRene

Handig hoor...
niks voor mij, betaal ook geen dingen met de telefoon, oke via de desctop als ik wat online bestel zet ik de wifi ff aan en scan dan de code in om via men bank het te betalen, gaat wel makkelijk en ik kon er ook niet echt onderuit, kreeg geen updates meer van betalingen op men bank of bedrag nog resterend e.d. normaal kreeg ik dat via email, stopten ze mee met een smoes... afijn, dus app op men foon, maar gekker moet het niet worden, de rest (andere manieren) sla ik allemaal over om over 6 jaar weer net als nu het meeste met contant geld te betalen :-)

Cookies op deze website