Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 28 maart 2022

Elon Musk overweegt opstarten censuurvrij Twitter-alternatief

Redactie Blckbx
2022 03 28 elon musk alternatief twitter
3:00

Tesla-oprichter Elon Musk overweegt om een alternatief te starten voor Twitter. De rijkste man ter wereld kan de censuur van Twitter niet meer aanzien, laat hij weten op Twitter. Op zijn nieuwe platform zou vrijheid van meningsuiting absoluut moeten zijn.

Musk gooide afgelopen donderdag voorzichtig een balletje op door zijn bezorgdheid te uiten over de ‘vooringenomenheid in het algoritme van Twitter’.

De CEO van Tesla stuurde vervolgens op vrijdag een peiling uit waarin hij mensen vroeg te reageren op de vraag ‘Vrijheid van meningsuiting is essentieel voor een goed functionerende democratie. Geloof je dat Twitter zich rigoureus aan dit principe houdt?’ Musk voegde eraan toe dat de ‘gevolgen van deze peiling belangrijk zullen zijn,’ en drong er bij de respondenten op aan om ‘alsjeblieft zorgvuldig te stemmen.’ Meer dan twee miljoen mensen brachten een stem uit, met onderstaande uitslag als resultaat:

Musk tweette ook dat het ‘algoritme van Twitter open source zou moeten zijn’, wat voormalig Twitter CEO Jack Dorsey aanzette tot een reactie:

Op zaterdag tweette Musk dit:

Toen Musk zondag ronduit werd gevraagd of hij een nieuw platform aan het maken was, antwoordde hij:

De censuur op Twitter stond de hele week in het middelpunt van de belangstelling toen het platform weigerde het account van satirewebsite The Babylon Bee weer in gebruik te nemen nadat het 'de regels inzake haatzaaien had geschonden'.

Bron: Infowars

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Lees meer over: Censuur Elon Musk Twitter

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
FPolman

We hebben al een alternatief voor facebook het heet MINDS en is open source (Betekent dat iedereen de code die wordt gebruikt voor MINDS kan inzien, waardoor algoritmen zoals op Facebook nagenoeg geen kans krijgen)
https://www.minds.com/newsfeed/subscriptions/latest

Kurt

Ik zou blijer zijn als Musk Twitter opkocht en zodoende de bron onttroebelde.

Waarom?

Omdat de verregaande impact van Twitter daarin ligt dat YT, kranten, en andere publicaties WEL een standaard link naar Twitter bieden (zodat je deze snel onder de aandacht kunt brengen) maar niet naar de meeste andere platforms.

Cookies op deze website