Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 25 april 2022

Musk heeft Twitter gekocht

Redactie Blckbx
2022 04 25 musk heeft twitter kekocht
3:00

De kogel is door de kerk. Tesla-baas Elon Musk is nu ook Twitter-baas. De miljardair kocht vandaag het techplatform voor een bedrag van ongeveer 44 miljard dollar (41 miljard euro).

Volledig persbericht

Twitter, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om te worden overgenomen door een entiteit die volledig in handen is van Elon Musk, voor 54,20 dollar per aandeel in contanten in een transactie ter waarde van ongeveer 44 miljard dollar. Na voltooiing van de transactie zal Twitter een niet-beursgenoteerde onderneming worden.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zullen de aandeelhouders van Twitter 54,20 dollar in contanten ontvangen voor elk aandeel gewone aandelen Twitter dat zij bezitten na afronding van de voorgestelde transactie. De aankoopprijs vertegenwoordigt een premie van 38 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Twitter op 1 april 2022, de laatste handelsdag voordat Musk zijn belang van ongeveer 9 procent in Twitter bekendmaakte.

Bret Taylor, voorzitter van de onafhankelijke raad van bestuur van Twitter, zei: "De raad van bestuur van Twitter heeft een doordacht en uitgebreid proces uitgevoerd om het voorstel van Elon te beoordelen, met een weloverwogen focus op waarde, zekerheid en financiering. De voorgestelde transactie zal een substantiële cash premie opleveren, en wij geloven dat het de beste weg vooruit is voor de aandeelhouders van Twitter."

Parag Agrawal, Twitter's CEO, zei: "Twitter heeft een doel en relevantie die de hele wereld beïnvloedt. We zijn diep trots op onze teams en geïnspireerd door het werk dat nog nooit zo belangrijk is geweest."

"Vrije meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid worden besproken," zei de heer Musk.

"Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken door het product te verbeteren met nieuwe functies, de algoritmen open source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spam-bots te verslaan, en alle mensen te authenticeren. Twitter heeft een enorm potentieel - ik kijk ernaar uit om samen te werken met het bedrijf en de gemeenschap van gebruikers om het te ontsluiten."

De transactie, die unaniem is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Twitter, zal naar verwachting in 2022 worden afgerond, afhankelijk van de goedkeuring van de Twitter-aandeelhouders, de ontvangst van de toepasselijke wettelijke goedkeuringen en de vervulling van andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

De heer Musk heeft zich verzekerd van $25,5 miljard aan volledig toegezegde schuld- en margeleningen en van ongeveer $21,0 miljard aan toegezegd eigen vermogen. Er zijn geen financieringsvoorwaarden voor het afronden van de transactie.

Voor meer informatie over alle voorwaarden in de definitieve transactieovereenkomst wordt verwezen naar het Twitter's Current Report on Form 8-K, dat in verband met de transactie zal worden ingediend.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
BlackTulip

De 'enfant terrible' voor de WEF of de ally van de WEF, die onze gegevens en tweets zal doorgeven?

Cookies op deze website